INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Mexic

Itinerariu: Mexiico Ciity - Veracruz - Villahermosa - Pallenque - Campeche - Meriida - Cancun
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 12 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2390 euro/persoana

Program

ZIUA 1 (29.12): BUCURESTI - AMSTERDAM - MEXICO CITY

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE KLM cu destinatia Mexico City. Decolare la ora 06:00. Sosire in Amsterdam la ora locala 08:00. Plecare spre Mexico City la ora 14:30. Sosire in Mexico City la ora locala 19:25. Transfer si cazare la Hotel Plaza Florencia 4* sau similar in Mexico City.

ZIUA 2 (30.12): MEXICO CITY - tur de oras; piramidele de la TEOTIHUACAN

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe planeta, Mexico City fascineaza prin faptul ca este si cea mai veche asezare urbana din Emisfera Vestica, denumita pe vremea aztecilor Tenochtitlan. In piata centrala Zocalo amprenta straveche a aztecilor dainuie si astazi. Exista inca multe cladiri din vremea coloniala si monumente precum Templul Mayor. Ziua continua cu vizitarea piramidelor de la Teotihuacan. Impresionantul sit arheologic se gaseste la o distanta de 50 km spre nord-est. Intoarcere in Mexico City. Cazare la Hotel Plaza Florencia 4* in Mexico City sau similar.

ZIUA 3 (31.12): MEXICO CITY - PUEBLA - VERACRUZ (390 km)

Dupa micul dejun (matinal) incepem calatoria spre Veracruz. Vom face o scurta oprire in Puebla, un oras in partea central-estica a Mexicului, cunoscut pentru istoria culinara, arhitectura coloniala si pentru ceramica. Tur de oras Puebla. Continuam drumul catre Veracruz, unde vom ajunge in cursul dupa amiezii. Veracruz este orasul-port al Mexicului, cunoscut si sub denumirea de ‘Heroica Veracruz”, un oras plin de viata si de istorie. Dupa o scurta perioada de odihna, participare optionala la cina de Revelion, organizata la unul dintre restaurantele locale traditionale (pret informativ: 130 euro / persoana). Cazare in Veracruz la Hotel Veracruz Centro 4* sau similar.

ZIUA 4 (01.01): LA MULTI ANI 2022! VERACRUZ

Mic dejun. Timp liber la dispozitia fiecaruia. Dupa amiaza avem prevazut un tur panoramic de oras, in cadrul caruia vom trece in revista principalele obiective ale orasului: Fortareata San Juan de Ulua, Acvariul, Muzeul Naval, Piata Centrala Zocala - o piata plina de veselie si istorie, unde puteti descoperi strazi cu baruri si restaurante traditionale, magazine, muzicieni in plina strada si cladiri istorice. Printre cele mai impunatoare edificii ale pietei se numara Catedrala “Nuestra Senora de Asuncion” si Fototeca de Veracruz care gazduieste expozitii de fotografie, frumos prezentate., oferindu-va o dupa amiaza placuta si relaxanta. Cazare in Veracruz la Hotel Veracruz Centro 4* sau similar.

ZIUA 5 (02.01): VERACRUZ - CATEMACO - VILLAHERMOSA (476 km)

Mic dejun matinal. Vom porni intr-o calatorie mai lunga spre orasul Villahermosa. Vom opri pentru o scurta vizita a orasului Catemaco, oras situat in partea de sud a statului mexican din Veracruz. Catemaco este situat pe malul Lacului cu acelasi nume. Continuam drumul catre Villahermosa, capitala statului Tabasco, situat in sud-estul Mexicului. Villahermosa este principalul oras al statului Tabasco si gazduieste cea mai mare populatie a statului. Orasul este un important centru de afaceri pentru industria petroliera mexicana. Cunoscut sub numele de “La Esmeralda del Sureste”, Villahermosa este un oras modern, bogat in resurse naturale. In oras se pot regasi si multe lagune, cea mai mare si mai importanta fiind “La Laguna de las Ilusiones”. Cele mai importante bulevarde sunt: Paseo Tabasco, Gregorio Mendez, Periferico, Ruiz Cortines si Pino Suarez. Sosire in Villahermosa. Cazare la Hotel Viva Villahermosa 4* in Villahermosa sau similar.

ZIUA 6 (03.01): VILLAHERMOSA - PALENQUE (144 km)

Mic dejun. Incepem calatoria spre Palenque, cu o scurta oprire la Muzeul La Venta, un parc - muzeu in aer liber deschis in 1958, cand explorarea petrolului a amenintat asezarea Olmec. Arheologii au mutat cele mai importante descoperiri ale sitului, inclusiv trei capete de piatra, la Villahermosa. In interior exista si o gradina zoologica, unde se pot regasi animale din zona Tabasco si a regiunilor din apropiere. Dupa amiaza ne continuam drumul catre Palenque. Cazare in Palenque la Hotel Villa Mercedes Palenque 4* sau similar.

ZIUA 7 (04.01): PALENQUE - CAMPECHE (360 km)

Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore vizitand situl din Palenque, printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche, oras localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 360 km distanta. Ruina fostei fortarete a orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Campeche la Hotel Plaza Campeche 4* sau similar.

ZIUA 8 (05.01): CAMPECHE - MERIDA (180 km)

Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la situl arheologic maias Uxmal. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este “construit de trei ori” si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acestui sit: Piramida Magicianului. Dupa amiaza, ne indreptam catre Merida. Cazare in Merida la Hotel Gran Real Yucatan 4* sau similar.

ZIUA 9 (06.01): MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (310 km)

Mic dejun. Plecam spre situl arheologic precolumbian Chichen-Itza. Supranumit si “Taramul Fagaduintei”, renumitul sit este una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen-Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. iar jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui pentru ca la fiecare echinox o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Dupa amiaza ne continuam drumul catre Cancun. Cazare la Hotel Park Royal Cancun 4*+ (All Inclusive) in Cancun sau similar.

ZIUA 10 (07.01): CANCUN - TULUM (optional) (131 km)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau, optional, excursie de jumatate de zi la Tulum. Dupa micul dejun vom pleca in partea de sud a Marii Caraibilor catre unul din cele mai spectaculoase situri arheologice: Tulum, construit pe un mic recif. Pret informativ: 75 EURO/ persoana, minim 20 participanti.
Dupa amiaza, ne vom intoarce in Cancun. Cazare la Hotel Park Royal Cancun 4*+ (All Inclusive) in Cancun sau similar.

ZIUA 11 (08.01): CANCUN - PARIS

Mic dejun. Azi ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. Transfer catre aeroportul din Cancun. Decolare catre Paris cu compania AIR FRANCE KLM la ora locala 19:30. Vom zbura pe ruta Cancun - Paris.

ZIUA 12 (09.01): PARIS - BUCURESTI

Sosire la Paris la ora locala 11:05. Imbarcarea pe ruta Paris - Bucuresti cu decolare la ora locala 13:50. Sosire in Bucuresti la ora locala 17:45.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Acte necesare: Pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei; toti copiii au nevoie de pasaport; Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre
• cetatenii romani; nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in context Covid http://www.mae.ro/travel-conditions
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 2390 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 490 EURO / persoana
Pret pentru a treia persoana in camera dubla (adult sau copil, pat suplimentar): 2340 EURO

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti - Mexico City si Cancun - Bucuresti cu compania AIR FRANCE KLM (schimbarea curselor la Amsterdam (zborul de dus) si Paris (zborul de retur);
• 10 nopti cazare la hoteluri de 4* standard local: 2 nopti in Mexico City, 2 nopti in Veracruz, 1 noapte in Villahermosa, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Merida, 2 nopti in Cancun;
• mic dejun zilnic;
• masa in regim All Inclusive in timpul mini-sejurului din Cancun;
• transport cu autocar local pe intreg circuitul;
• tururi de oras cu ghid local in Mexico City, Veracruz, Palenque, Campeche;
• excursii la Chichen Itza si Teotihuacan, cu autocar si ghid local;
• intrarile la obiectivele mentionate in program;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse

• asigurarea medicala de calatorie (optionala, dar recomandata);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• cina de Revelion (optionala);
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 45 EURO/persoana - se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Orar de zbor

29.12: Bucuresti 06:00 - Amsterdam 08:00 durata zborului: 3h
29.12: Amsterdam 14:30 - Mexico City 19:25 durata zborului: 11h55min
08.01: Cancun 19:30 - Paris 11:05 (09.01) durata zborului: 9h35min
09.01: Paris 13:50 - Bucuresti 17:45 durata zborului: 2h55min

Compania

Air France - Klm

Rezerva acum!