Circuite avion
Circuit Revelion 2021 Tunisia

Itinerariu: Hammamet - Kairouan - Gafsa - Chebika - Tamerza - Tozeour - Douz - Matmata - Sfax - El Djem - Monastir
Date plecare: 28.12.2020
Circuit cu avionul, 8 zile
   5 / 5 din 2 voturi | Acorda o nota

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1040 Euro

Program

Ziua 1: (28.12): BUCURESTI - TUNIS - HAMMAMET

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 08:00. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 09:55, cu schimbarea cursei la ISTANBUL. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 15:35 si transfer in Hammamet pentru tur panoramic de oras cu ghid local, in cadrul caruia vom avea ocazia sa vizitam medina si cele mai importante obiective. Astazi celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon atrage anual o jumatate de milion de turisti. Hammamet (in traducere din limba araba - porumbel) ne incanta cu gradini de iasomie si trandafiri, cu o multime de bazaruri si centre turistice, pizzerii si cafenele, plaje superbe si cu viata de noapte spectaculoasa. Toate acestea coloreaza in mod uimitor acest mozaic turistic. Transfer pentru cazare si cina la hotel Sindbad Hammamet 5* (sau similar) in Hammamet.

Ziua 2: (29.12): HAMMAMET - KAIROUAN - GAFSA - CHEBIKA - TAMERZA - TOZEUR (406 km)

Dupa micul dejun plecam spre Kairouan (patrimoniu UNESCO) unde vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Continuam spre Gafsa unde vom servi pranzul apoi ne vor astepta jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani pe drumul care leaga orasul Leveste (Tebessa) din Algeria de Tacapa (Gabes) pe coasta orientala a Tunisiei. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chebika. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si continuam spre Tozeur. Cina si cazare in Tozeur la hotel Ras Al Ain 4* sau similar.

Ziua 3: (30.12): TOZEUR - CHOTT EL JERID - DOUZ - MATMATA - SFAX (438 km)

Dupa micul dejun plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara, Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. La pranz vom ajunge la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Dupa servirea pranzului, continuam drumul spre Matmata. Aici vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Dupa amiaza ajungem in Sfax. Cina si cazare la hotel Les Oliviers Palace 5* sau similar.

Ziua 4: (31.12): SFAX - EL DJEM - MONASTIR - HAMMAMET (264 km)

Dupa micul dejun, plecam spre El Jem unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Continuam drumul spre Monastir. Una dintre cele mai frumoase statiuni turistice, orasul Monastir se afla la 150 de km de capitala si la 20 de km de Sousse. Este orasul natal al fostului presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, mandrindu-se cu mausoleul cu acelasi nume (construit in stil clasic, cu cupole aurite) pe care il vom vizita. Ribatul, Medina, gradinile superbe si Marea Moschee se afla si ele pe lista obiectivelor cele mai importante ale acestui oras. Dupa amiaza ajungem in Hammamet, cina festiva de Revelion si cazare la hotel Sindbad Hammamet 5* (sau similar).

Ziua 5: (01.01): LA MULTI ANI 2021! OPTIONAL DUPA AMIAZA BAZARUL DIN TUNIS

Dupa micul dejun, timp liber pentru odihna si plimbari individuale. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala: shopping in renumitele bazare ale orasului Tunis si vizita la Mouzeul Bardo. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Cina si cazare la hotel Sindbad Hammamet 5* sau similar.

Ziua 6: (02.01): HAMMAMET - optional SIDI BOU SAID - CARTAGINA

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a descoperi ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane apoi vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea i.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 7: (03.01): HAMMAMET - optional DOUGGA

Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. Astazi avem ocazia de a vizita Dougga, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate situri arheologice romane din Africa. Orasul a existat si inainte de sosirea romanilor, in secolul al II-lea, dar ulterior acesteia, a prosperat. Vom vedea un teatru antic cu 3.500 de locuri. Ruinele locului sunt spectaculoase, incluzand baile lui Licinius si povestile ascunse ale acestora. O alta optiune ar fi o excursie de jumatate de zi la Friguia Park, parc zoologic situat in apropierea golfului Hammamet pe o suprafata de 36 de hectare, avand peste 400 de animale din 62 de specii diferite si singurul delfinariu din tara. Cazarea si cina la acelasi hotel din Hammamet.

Ziua 8: (04.01): HAMMAMET - TUNIS - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia ISTANBUL, decolare la ora locala 11:15. Schimbarea cursei la ora 19:35 si aterizare in Bucuresti la 20:05.

Hoteluri

Golden Yasmin Mehari 5* (sau similar)

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
28.12.2020 1040 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 230 EURO
Pret a treia persoana adulta in camera dubla: 1040 EURO (la cerere)
Pret copil cu varsta 2-12 ani in camera cu doi adulti: 910 EURO

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti - Tunis - Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul;
• 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina): 5 nopti in Hammamet la hotel 5*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Sfax la hotel 5*;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• tururi de oras in Hammamet, Tozeur, Kairouan, Monastir cu ghizi locali;
• supliment cina festiva in noaptea de Revelion la restaurantul hotelul din Hammamet (fara bauturi incluse);
• 3 mese de pranz in zilele 2, 3 si 4 (fara bauturi incluse);
• intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
• ghid local pe toata durata sejurului (exceptie zilele libere);
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
ota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna mai 2020. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse

• taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program.

Orar de zbor

• 28.12: Bucuresti 09:55 - Istanbul 12:20 / Istanbul 14:25 - Tunis 15:35
• 04.01: Tunis 11:10 - Istanbul 15:55 / Istanbul 19:35 - Bucuresti 20:05

Excursii optionale

Sidi Bou Said - Cartagina
60 EURO/ persoana
Pranz inclus, gup minim 20 persoane;
Tunis Medina si Muzeul Bardo
40 EURO/ persoana
Intrare inclusa, gup minim 20 persoane;
Situl arheologic Dougga
60 EURO/ persoana
Pranz inclus, gup minim 20 persoane;
Friguia Park
50 Euro/ persoana
Gup minim 8 persoane
Nabeul
50 Euro/ persoana
Grup minim 8 persoane
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.

Rezerva acum!