INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Tunisia

Itinerariu: Tunis - Sousse - El Djem - Insula Djerba - Gabes - Matmata - Douz - Chott el Djerid - Oazele Tamerza Chebika - Ong Jamel - Tozeur - Kairouan - Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet - Cartagina - Sidi Bou Said
Date plecare: 30.12.2021
Circuit cu avionul, 10 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1550 euro/persoana (tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1 - 30.12.2021: Bucuresti - Istanbul - Tunis - Sousse

Intalnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni, la ora 08:00, in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines. Plecare spre Istanbul (10:10 / 12:35), de unde se va pleca spre Tunis (14:45/15:40). Din Tunis, capitala tarii, vom fi transferati la Sousse pentru cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 2 - 31.12.2021: Sousse - El Djem - Insula Djerba

Mic dejun. Plecare spre El Djem pentru a vizita al treilea amfiteatru roman ca marime si cel mai bine conservat din lume. Amfiteatrul a fost construit intre anii 230 si 238 si la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori. Aici, spre deosebire de Colosseumul de la Roma, veti putea pasi in arena si veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii asteptau intrarea in arena. Ne vom indrepta apoi spre Insula Djerba, situata in Golful Syrta Mica. Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 3 - 01.01.2022: Insula Djerba

Mic dejun. Prima parte a zilei o veti putea dedica, optional, vizitarii celor mai cunoscute atractii ale zonei Ksar-urilor, in traducere sate fortificate, ce sunt situate in inima tinuturilor berbere. Veti traversa El Kantra, podul cu o lungime de 6 km ce leaga insula de continent si veti strabate o zona de desert stancos pana la Cheneni, un ksar de munte unde berberii inca traiesc in locuinte sapate in piatra. Veti reveni apoi pe Insula Djerba, un paradis pentru cei care cauta liniste, plaje intinse si clima mediteraneana, cea mai mare insula din nordul Africii. Insula apare mentionata prima data in Iliada (Insula Lotofagilor), taramul unde crestea un fruct pe care oricine il manca, uita de unde a venit si unde se indreapta. Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 4 - 02.01.2022: Insula Djerba

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si activitatilor individuale. In acest peisaj exotic, intr-o atmosfera de neuitat, ne vom ura La Multi Ani 2022. Cina festiva de Revelion si cazare la Hotel 4*.

Ziua 5 - 03.01.2022: Insula Djerba - Gabes - Matmata - Douz

Mic dejun. Plecare catre Gabes, o oaza de verdeata langa mare. Pe aceste locuri, colonistii veniti din Fenicia au construit un oras satelit al Cartaginei. Ne vom deplasa apoi catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Desertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. Ne vom indrepta in continuare spre Douz, unde veti putea face o plimbare pe camila(optional). Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 6 - 04.01.2022: Douz - Chott el Jerid - Oazele Tamerza & Chebika - Ong Jamel - Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia. Ne vom deplasa in continuare spre Tozeur, de unde vom porni intr-o excursie cu jeepurile pana la oazele Tamerza si Chebika. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. Excursia va continua pana la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. In aceasta aventura vom vedea si dunele Lariguett. Aventura cu jeepurile va continua pana la renumitul Ong Jamel unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. Intoarcere la Tozeur. Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 7 - 05.01.2022: Tozeur - Kairouan - Sousse

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita medina si souk-ul din Tozeur, recunoscute pentru arhitectura traditionala si mestesugurile pe care le vom regasi in obiectele artizanale locale. Ne vom deplasa apoi spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al patrulea oras ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina si Ierusalim, drept pentru care sapte pelerinaje la Kairouan echivaleaza cu un pelerinaj la Mecca pentru credinciosi. Ne vom indrepta apoi spre Sousse, unde vom vizita medina locala. Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 8 - 06.01.2022: Cartagina - Sidi Bou Said

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala - Cartagina - Sidi Bou Said. In aceasta zi ne vom indrepta spre Cartagina, oras dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. Astazi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al orasului Tunis, unde se afla si Palatul Prezidential.
Vom vizita vechiul port, baia antonina si teatrul. La intoarcerea spre hotel vom face o scurta oprire in satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul si linistea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a va plimba pe stradutele pitoresti. Cina si cazare la Hotel 4*.

Ziua 09 - 07.01.2022: Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet- Tunis - Istanbul

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala - Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet. In prima parte a zilei vom pleca spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul presedinte al Tunisiei. Orasul Monastir, supranumit poarta paradisului, era compus la inceputul dominatiei arabe dintr-o serie de fortarete ale caror ziduri sunt in prezent intr-o perfecta stare de conservare. Ne vom deplasa apoi catre El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe si arhitectura traditionala, dupa care vom pleca spre Hammamet, celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines (16:35 / 21:25).

Ziua 10 - 08.01.2022: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 21:25, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1041 (02:10 / 02:25).

Informatii utile

ACTE NECESARE:

• pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.

Tarife

Data plecare Tarif
30.12.2021 1550 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 180 Euro

Servicii incluse

• transport cu avionul pe ruta Bucuresti - Istanbul - Tunis si retur cu compania Turkish Airlines;
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat;
• taxele de aeroport;
• 8 nopti de cazare in hoteluri 4*;
• mesele mentionate in program: 8 mic dejunuri si 7 cine;
• Cina Festiva de Revelion (fara bauturi);
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program;
• taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;
• excursie cu jeep la oazele Tamerza & Chebika si la Ong Jamel;
• ghid local;
• conducator roman de grup.

Nu sunt incluse

• taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica;
• taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual;
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor etc.;
• bacsisuri: 45 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti;
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:
- plimbare cu camilele in Desertul Sahara: 15 euro/pers. (se achita la fata locului);
- vizitarea zonei Ksar-urilor: 35 euro/pers. (optiunea se face la inscriere).

Excursii optionale

Sidi Bou Said Tunis
60 EURO/ persoana
Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet
60 EURO/ persoana
Plimbare cu camilele in Desertul Sahara
20 EURO/persoana
Vizitarea zonei Ksar-urilor
40 EURO/ persoana
Grup minim 10 persoane

Rezerva acum!