INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Viena

Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 599 euro/persoana

Program

Ziua 1 (29.12.2021): BUCURESTI - VIENA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:15 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Viena. Decolare la ora 07:45 si sosire in Viena la ora locala 09:10. Transfer cu autocarul in centrul orasului, pentru 2.5 ore, in care fom realiza turul panoramic si pietonal, impreuna cu ghidul local. Vom incepe cu partea moderna a orasului, unde vom admira Turnul Dunarii, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House si continuam cu Ringul Vienez (Ringstrase), unde se afla: Observatorul Astronomic, Ministerul de Razboi, Universitatea si Muzeul de Arte Aplicate, Parcul cu statuia aurita a lui Johann Strauss si teiul lui Mihai Eminescu, Opera, Piata Maria Tereza, Muzeul de Istorie a Naturii si Muzeul de Istorie a Artei, Palatul Hofburg si Piata Eroilor, Parlamentul, Cartierul muzeelor, Teatrul National, Biserica Votiva etc. Transfer pentru cazare la Senator Hotel Vienna 4* (sau similar).
Timp liber la dispozitie. La ora 15:00 va propunem o plimbare pietonala panoramica in zona centrala (vom folosi transportul in comun). Incepem cu Palatului Hofburg si curtea imperiala (recomandam vizita), urmand Graben, strada pietonala, unde se afla Coloana Ciumei, statuia imparatului Leopold I, biserica Sfantului Petru si nu in ultimul rand Piata Sf Stefan si catedrala cu acelasi nume. Timp liber la dispozitie in centrul orasului pentru vizitarea Pietelor de Craciun din Piata Maria Tereza si Piata Primariei. Intoarcere la hotel pe cont propriu. Recomandam optional, ascensiunea cu liftul spre terasa catedralei Sf Stefan pentru panorama 360.

Ziua 2 (30.12.2021): DESIGNER OUTLET PARNDORF - BRATISLAVA (optional)

Mic dejun. Intoarcere la hotel pe cont propriu. In continuare, va propunem optional excursie la Designer Outlet Parndorf si Bratislava. Pornim spre Slovacia la ora 13:00, iar pe traseu vom face o oprire de 2 ore la Parndorf Designer Outlet pentru cumparaturi. Deplasare la Bratislava unde, intr-un tur panoramic, vom admira: Noul Pod - simbolul orasului modern - cu un restaurant construit intr-un stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, Poarta lui Mihail, zona pietonala, Piata Primariei, faleza Dunarii. Timp liber la dispozitie in centrul vechi, pentru masa (optional) si vizita in Piata de Craciun. Seara intoarcere la Viena. Pret informativ 60 euro/ persoana, pentru un grup minim 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocar si insotitor de grup.

Ziua 3 (31.12.2021): MAYERLING - MANASTIREA HEILIGENKREUZ - BADEN (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi, cu ghid local vorbitor de limba romana, la Mayerling, Heiligenkreuz si Baden. Vom vedea partea sudica a Padurii Vieneze, mergand spre faimosul pavilion de vanatoare de la Mayerling unde, in 1889 Printul Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Joseph I al Austriei si succesor la coroana Imperiului Austro-Ungar, a fost gasit decedat, alaturi de baroneasa Maria Vetsera. De atunci Mayerling a fost transformat in manastirea Sf. Iosif al Ordinului Carmelitelor. Urmeaza apoi manastirea Heiligenkreuz (manastire cisterciana), intemeiata in anul 1133 de catre Leopold al III-lea al Austriei. Pornind spre Viena, la ora pranzului vom opri pe malul raului Schwechat, la Baden, o statiune balneara ale carei bai termale au fost cunoscute inca din timpul Imperiului Roman. “Baden bei Wien” a devenit resedinta de vara imperiala in timpul imparatului Franz Josef si a Imparatesei Sissi, iar imaginea sa este marcata de cladirile biedermeier si de cel mai mare casino din Austria. Timp liber pentru plimbari individuale si masa de pranz (optionala). La ora 14:00, intoarcere la Viena si cazare la acelasi hotel. Pret informativ 75 euro/ persoana, pentru un grup minim de 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocarul, biletele de intrare si ghid local vorbitor de limba romana. Dupa amiaza, va recomandam vizite individuale in Prater, parcul de distractii unde exista o uriasa roata, muzeul Madame Tussauds si aproximativ 250 de jocuri si atractii, pentru toate varstele. Seara, optional va propunem Cina Festiva de Revelion, la un restaurant din Viena: pret 130 euro/ persoana. Se achita la inscriere, in agentie.

Ziua 4 (01.01.2022): MELK - VALEA WACHAU - DURNSTEIN - KREMS (optional)

Mic dejun. Timp liber in Viena, sau optional va propunem excursie de o zi in Defileul Dunarii. Incepem cu vizita panoramica la Melk, abatia benedictina ridicata in 1089 pe un deal deasupra Dunarii si care din anul 2000 se afla in patrimoniul UNESCO, aici aflandu-se, o importanta colectie de manuscrise pastrate intr-o biblioteca impresionanta. Manastirea este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri baroce din Europa si a fost mentionata de Umberto Eco, in romanul „Numele Trandafirului”. Urmeaza Valea Wachau, unde vom opri la Durstein, un fermecator orasel cu arhitectura traditionala, renumit pentru lichiorurile sale din fructe si unde se afla ruinele castelului medieval Kuenringer, locul unde o legenda locala ne povesteste cum a fost intemnitat Richard Inima de Leu si cum englezii au platit 35 tone de argint, pentru eliberarea faimosului rege. Ultima oprire va fi in Krems, unul dintre cele mai vechi orase din Austria, situat la confluenta Dunarii cu raul Krems si unde vom fi intimpinati de o atmosfera medievala, putand admira: Biserica Piarista Sf. Stefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Arta. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza intoarcere la Viena. Pret informativ 80 euro/ persoana, pentru un grup minim de 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba romana.

Ziua 5 (02.01): VIENA - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata, dupa predarea camerelor si depozitarea bagajelor la receptie, ne vom deplasa la Palatul Schonbrunn, una dintre atractiile principale ale Vienei, palatul are peste 1400 de camere dintre care pot fi vizitate 40. Fatada este vopsita cu celebrul „galben de Schonbrunn” sau galbenul Maria Theresa. In mare parte, cladirea pastreaza liniile stilistice trasate de imparateasa, care a fost singura femeie din familia Habsburg incoronata la numai 23 de ani. Vom calatori cu transportul in comun (metrou). Biletele nu sunt incluse iar preturile informative pentru “Grand Tour” cu audioguide sunt: 22 euro/ persoana adult si 15 euro/ persoana 6-17.99 ani. Rezervarile se fac cu 24 de ore inainte, prin intermediul insotitorului de grup. La pranz ne vom intoarce in centrul Vienei, pentru timp liber si masa de pranz (optionala).Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa eliberarea camerelor, la ora 16:00 transfer la aeroportul din Viena pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare din Viena la ora 17:50, sosire in Bucuresti la ora 20:20.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Acte necesare: Pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate.
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in context Covid http://www.mae.ro/travel-conditions
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 599 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 300 EURO
Reducere pentru a treia persoana in camera dubla cu pat suplimentar: 20 EURO
Reducere pentru copil 2-11.99 in camera dubla cu pat suplimentar: 50 EURO

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti - Viena - Bucuresti cu compania TAROM;
• bagaj de cala in limita a 23 kg, o singura piesa;
• 4 nopti cazare cu mic dejun bufet in Viena la Senator Hotel 4* sau similar;
• tur panoramic de oras cu autocar si ghid local (3 ore);
• tur pietonal cu insotitorul de grup in centrul vechi:
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Austria si se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
• taxa de oras impusa de autoritatile locale din Viena: aprox 10 EURO/persoana/sejur 4 nopti (se achita personal, la receptia hotelului).

Orar de zbor

Bucuresti 07:45 - Viena 09:10
Viena 17:50 - Bucuresti 20:20

Compania

Tarom

Rezerva acum!