INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Rusia Moscova si Sankt Petersburg 2024

Itinerariu: Moscova - Serghiev Posad - Sankt Petersburg - Puskin
Date plecare:
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif 1699 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
In curand se vor relua cursele, imediat ce conditiile vor fi favorabile

Program

Ziua 1: Bucuresti - Moscova

Ora 11:00 intalnire in aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Aeroflot catre Moscova, cursa directa, decolare in jurul orei 13:30. Ora 16:30 sosire in Moscova. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2: Moscova

Mic dejun. Ora 09:00 plecare de la hotel. Vizita la Kremlin(teritoriu si catedrala) - monument arhitectonic si de arta ce gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia. Tur panoramic de oras care va include Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Monumentul Puskin, Piata Manej, Bulevardul Ring, strazile Tverskaya si Minskaya, Parcul Victoriei, Piata Arbat, Zamoskvorechye, Biserica Sfanta Sofia, Catedrala Mantuitorul Hristos, Biserica Sfantul Nicolae, Str. Lev Tolstoi, Str. Pirogovskaya. Continuam cu vizitarea metroului, renumit pentru arhitectura spectaculoasa si unica a fiecarei statii. Cazare in Moscova.

Ziua 3: Moscova - Serghiev Posad

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Serghiev Posad, situat la aproximativ 70 de km de Moscova. Orasul gazduiesteManastirea Sfintei Treimi, unde si-a petrecut tineretea pictorul Andrei Rubliov. Cazare in Moscova.

Ziua 4: Moscova - Sankt Petersburg

Mic dejun. Ora 12:00 eliberare camere si plecare de la hotel. Vizitam Galeriile Tretiakov.Transfer la aeroport pentru zborul catre Sankt Petersburg.Ora19:45, decolare catre St. Petersburg, zborul companiei Aeroflot, sosire in St. Petersburg la ora 21:10. Sankt Petersburg este un oras - monument, in care vom intalni bulevarde lungi si drepte, spatii vaste, gradini si parcuri, garduri decorative din fier forjat, monumente. Raul Neva, rasfirat in canale, cu numeroase poduri si cheiuri din granit, confera orasului o nota aparte, fapt pentru care i se mai spune si "Venetia Nordului". Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 5: Sankt Petersburg

Mic dejun. Ora 09:00, plecare de la hotel. Vom incepe ziua cu turul panoramic ce include: Palatul de Iarna, Bd. Nevsky Prospekt cu celebrele sale poduri, Catedrala Sf. Isaac, Muzeul Rusiei, Piata Decembristilor, statuia lui Petru cel Mare; scurt popas la fortareata Petru si Pavel - emblema orasului. Vizita la Muzeul Ermitaj. Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 6: Sankt Petersburg - Palatul Peterhof

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Peterhof, un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare, ce poate rivaliza cu Palatul Versailles din Franta, construit pe o suprafata de aproximativ 600 de hectare; aici se regasesc in jur de 30 de pavilioane si palate menite sa arate puterea si bogatia poporului rus de la acel moment. Peterhof se afla la aproximativ 25 km vest de Sankt Petersburg. Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 7: Sankt Petersburg - Puskin & Pavlovsk

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in orasul Puskin, unde vom vizita Palatul Ecaterinei, inclusiv Camera de Chihlimbar si parcul palatului, precum si complexul arhitectural Pavlovsk, un exemplu de rafinament si eleganta, care imita Versailles-ul. In cursul serii, transfer la hotel.Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 8: Sankt Petersburg - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, compania Aeroflot, cu escala la Moscova, decolare la ora 17:40 din Sankt Petersburg, sosire la Moscova la ora 19:00, decolare din Moscova la ora 20:35 si sosire la Bucuresti la ora 23:45.

Hoteluri

• Moscova: Intourist Kolomenskoye Hotel 4*, Adress: Kashirskoye Shosse 39B, 115409 Moscov sau similar.
• St. Petersburg: Hotel Ladoga 3*, Adress: Pr. Shaumyana, 26, St.Petersburg sau similar.
Reconfirmarea hotelurilor se va face cu minim 30 de zile inainte de calatorie.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la expirarea vizei. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Pasaport valabil minimum 6 luni de la data returului si cu minimum 2 pagini consecutive libere;
- Fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (frontal), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit;
- Copie dupa cartea de identitate;
- Adeverinta de la locul de munca, cu specificarea functiei, sau cuponul de pensie;
- Copia politei de asigurare medicala.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Tarife

Data plecare Tarif
In curand Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 285 Euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1699 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• bilete de avion pe ruta: Bucuresti - Moscova si Sankt Petersburg - Bucuresti via Moscova;
• un bagaj de mana/persoana, max. 10 kg;
• un bagaj de cala/persoana, max. 23 kg
• bilet de avion pe ruta: Moscova - Sankt Petersburg;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in Moscova la hotel de 4*;
• 4 nopti de cazare cu mic dejun in St.Petersburg la hotel de 3*;
• tururile si transferurile prevazute in program, cu autocar/microbuz clasificat conform standardului local;
• tur de oras la Moscova;
• vizita la Galeriile Tretyakov;
• tur de oras la St. Petersburg;
• vizita la Muzeul Ermitaj - bilet de intrare in cladirea principala;
• bilete de intrare la Catedrala Sf. Petru si Pavel;
• biletele de intrare la metroul din Moscova;
• ghid local prezent la toate obiectivele turistice din program;
• asistenta turistica in limba romana.

Nu sunt incluse

• taxa de viza, 70 euro/persoana; viza se obtine in baza documentelor depuse de catre agentia Europa Travel;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice, care nu au fost mentionate ca fiind incluse;
• asigurarea medicala obligatorie, necesara obtinerii vizei pentru Rusia, aproximativ 10 euro/persoana. Se achita cu 40 de zile inainte de plecare.

Orar de zbor

Bucuresti 13:30 - Moscova 16:30
Moscova 19:45 - Sankt Petersburg 21:00
Sankt Petersburg 17:40 - Moscova 19:00
Moscova 20:35 - Bucuresti 23:45
* Orarul de zbor se poate modifica pana la data calatoriei

Compania

Aeroflot

Excursii optionale

Serghiev Posad
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor.
Serghiev Posad este un oras situat la 60 de kilometri de Moscova, cu o populatie de 100.000 de locuitori, care s-a dezvoltat in jurul Manastirii Sfintei Treimi. Manastirea cu hramul Sfintei Treimi, a fost infiintata de Serghie de Radonej impreuna cu fratele sau Stefan. Catedrala Sfintei Treimi este o biserica cu o singura cupola sprijinita pe 4 piloni, in care se afla 3 abside, iar interiorul sau este decorat cu fresce realizate de Chernyi si Rublev. Aici, in manastire si-a petrecut tineretea marele pictor Andrei Rubliov, unde in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii.
Palatul Peterhof
79 euro/adult si 55 euro/copil sub 12 ani
Include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor.
Plecarea in excursie va fi din Saint-Petersburg, in jurul orei 09:00, spre Palatul Peterhof. Uimitorul ansamblu este alcatuit din edificii si gradini bogate, deseori fiind comparat cu celebrul Palat Versailles, frumusetea Palatului Peterhof este recunoscuta chiar si de Patrimoniul Mondial UNESCO. Complexul architectural se intinde pe o suprafata de aproximativ 600 de hectare, unde se regasesc in jur de 30 de pavilioane si palate. Domeniul Peterhof este structurat in trei parcuri separate: Parcul de Jos, Parcul de Sus si Alexandriapark. In Parcul de Jos se regasesc numeroase fantani si sculpturi, inclusiv Marea Cascada, piesa de rezistenta a ansamblului, apa provenind dintr-un izvor natural din apropiere. In centrul cascadei se regaseste Fantana lui Solomon ce il infatiseaza pe eroul biblic tinand deschise falcile unui leu.
Puskin & Pavlovsk
105 euro/adult si 75 euro/copil sub 12 ani
Include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor.
In jurul orei 09:00, vom pleca din Saint-Peterburg, spre orasul Puskin, unde vom vizita un ansamblu de palate si parcuri, printre care cel mai impresionant fiind Palatul Ecaterina. Palatul Ecaterinei a fost ridicat de arhitectul Bartolomeo Rastrelli, cel care a construit si Palatul de Iarna ce gazduieste colectiile muzeului Ermitaj. Cea mai impresionanta incapere a palatului este faimoasa Camera de Chihlimbar, considerata a opta minune a lumii, decorata cu panouri incastrate cu 6 tone de ambra in diverse nuante de la auriu, caramiziu, portocaliu si brun. Chihlimbarului, denumit si „aurul nordului” sau „lumina lumii”, i s-au atribuit puteri magice si curative inca din cele mai vechi timpuri, considerandu-se ca purifica aerul si emite o energie calda si luminoasa. Tot aici vom vizita si Palatul Pavlovsk, resedinta imperiala, construita pe 3 etaje, in forma rectangulara si cu nuante de alb si auriu, unde vom intalni portelanuri de Sevres, cristaluri si sculpturi, candelabre, picturi si textile inca din secolul XVIII.

Galerie foto

Rezerva acum!