FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Spania, Portugalia Gibraltar - Comorile Iberice 2022

Itinerariu: Madrid - Toldeo - Segovia - Salamanca - Porto - Lisabona - Sintra - Cordoba - Sevilla - Gibraltar - Granada - Alicante - Valencia - Costa Brava - Barcelona
Date plecare: 31.07.2022, 13.09.2022
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif 1348 1099 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

Program

1. Bucuresti - Madrid

Ora 06:10 intalnire cu ghidul in Aeroportul Otopeni, la biroul de check-in Tarom pentru destinatia Madrid. Ora 08:10 decolare, cu aterizare la Madrid la ora 11:30. Programul turistic incepe cu turul panoramic al Madridului, pe traseul: Gara Atocha, Puerta del Sol, Castiliana, Catedrala Nuestra Senora, Piata Spaniei, Piata Orientului si Piata de Toros. Cazare in zona Madrid.

2: Madrid - Toledo

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Toledo, cetate cu stradute inguste, oras-muzeu situat la doar 70 km de Madrid. Este cunoscut faptul ca cei mai priceputi mesteri armurieri se afla in Toledo, cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si armelor in Evul Mediu. Oras monumental inconjurat de raul Tajo. Tur pietonal in centrul istoric, patrimonio UNESCO, cu intrari incluse la Catedrala Santa Maria, vom face un scurt popas si la un atelier in care se fabrica celebrele sabii. Cazare in zona Madrid.

3. Madrid - Segovia - Salamanca - Porto

Mic dejun. Continuam traseul catre Porto, cu oprire la El Escorial si Vale de los Caidos. Vom ajunge la Segovia, oras situat in regiunea Castilla y Leon, la poalele muntilor Guadarrama. Centrul istoric cu monumentele si bisericile sale in stil romanic, cartierul evreiesc, dar, in special, Apeductul Roman, au facut ca acest oras sa fie inscris de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial, in anul 1985. Vom face un scurt popas la Salamanca, oras unde, in 1218, s-a fondat cea mai veche universitate din Spania. Deplasare in Portugalia. Cazare in zona Porto.

4: Porto - Coimbra - Batalha - Fatima - Lisabona

Mic dejun. Tur de oras in Porto cu ghid local. Plecam catre Lisabona cu scurte opriri in: Coimbra-capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar, Batalha unde se poate admira manastirea Santa Maria da Victoria si Fatima - care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic, vizitam sanctuarul dedicat Fecioarei Maria, apoi ne continuam traseul spre Lisabona. Cazare in Lisabona.

5: Lisabona - Sintra - Cabo da Roca-Cascais-Estoril

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Boema Lisabona sau excursie optionala la Sintra, o adevarata bijuterie a Portugaliei. Vom admira Castelul Maur si Palatul Pena. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta unde vom face un stop fotografic la Cazino.Cazare in Lisabona.

6: Lisabona - Cordoba

Mic dejun. Tur panoramic de oras: Cartierul Belem, Turnul Belem, Manastirea Sf Ieronim, Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. Pornim spre Spania, cu popasuri scurte in Cascais si Estoril. Cascais este un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Estoril este renumita destinatie de vacanta unde vom face un popas pentru fotografii la Cazino. Continuam traseul catre Cordoba. Cazare in zona Cordoba.

7: Cordoba - Sevilla

Mic dejun. In Cordoba se viziteaza Moscheea Mezquita, unica in lume. In Sevilla vizitam catedrala, mormantul lui Cristofor Columb, Giralda (Vechiul Minaret) si Piata Spaniei - una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa - locul de desfasurare al Expozitiei Hispano-Americane din 1929. Cazare in zona Sevilla.

8: Sevilla - Gibraltar - Granada

Mic deun. Plecare catre Granada, excursie optionala la Gibraltar(include transport si bilet de intrare). Tur prin rezervatia maimutelor, cu oprire in cel mai sudic punct - Punta Europa. Se urca cu minibuzul pentru celebra panorama asupra Africii si Stramtorii Gibraltar, apoi vizita la pestera Saint Michael. Transfer in Granada. Cazare in zona Granada.

9. Granada - Alicante - Valencia

Mic dejun. In Granada vom face un tur de oras. Optional, vizita la Complexul Alhambra (Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea). Ne continuam turul si ne indreptam spre Valencia, cu popas in Alicante. Cazare in zona Valencia.

10. Valencia - Costa Brava

Mic dejun. In Valencia vom vizita centrul istoric si zona numita “Orasul artelor si stiintelor”, vechea albie a raului Turia, arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, Plaza de la Reina cu catedrala si turnul - clopotnita El Micalet, Torres de Quart si Torres de Serranos. Deplasare spre Costa Brava. Cazare in zona Costa Brava y Maresme.

11. Costa Brava - Barcelona

Mic dejun. Excursie optionala - vizita la Manastirea Montserrat - centrul spiritual al Cataluniei. Manastirea este situata intr-un cadru natural deosebit, intr-o rezervatie naturala, la o altitudine de 700 m si la 48 km de Barcelona. Montserrat dateaza din anul 1025 si adaposteste o statueta facatoare de minuni ce o reprezinta pe Fecioara Maria (La Moreneta) care a fost descoperita intr-o pestera in munte in anul 880. Dupa amiaza - Tur panoramic de Barcelona cu scurte opriri, plecam pe ruta Portul Olimpic, Casele Gaudi, Piata Spaniei, Stadionul Camp Nou, Montjuic, Piata Cataloniei, Parcul Guell, Sagrada Familia (opera maestra a lui Antoni Gaudi) si Casa Mila - La Pedrera (pentru bilete de intrare, recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gracia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella. Cazare in zona Costa Brava y Maresme.

12. Barcelona Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare la ora 11:30. Sosire in Bucuresti la ora 15:35.

Hoteluri

• Madrid: Hotel Vertice Roomspace Madrid 3*, Calle Laguna Dalga 4 sau similar.
• Porto: Hotel Comfort Inn Braga 3*, EN 14 Ferreiros Rua, Damiana Maria da Silva n 20 - Braga sau similar.
• Lisabona: Hotel Vip Inn Berna 3*, Calle Antonio Serpa 13 sau similar.
• Cordoba: NH Cordoba Califa 3*, Calle Lope De Hoces 14 sau similar.
• Sevilla: Hotel Dona Carmela 3*, Calle De Jerez, 72 sau similar.
• Granada: Dauro Granada 3*, Calle Acera Del Darro 19 sau similar.
• Valencia: Holiday Inn Express Valencia Bonaire 3*, Calle Ctro Com. Y De Ocio Bonaire Crta A-3 Salida 345 345 sau similar.
• Costa Brava: Hotel Ibersol Sorra d'Or 3*, Passeig de Llevant 1-3 sau similar.
*Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale, la aceasta oferta se vor nominaliza in saptamana plecarii.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
31.07.2022 1348 1099 Euro
13.09.2022 1348 1099 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 285 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion, pe ruta: Bucuresti - Madrid, si Barcelona - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Madrid;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Porto;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Lisabona;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Cordoba;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Sevilla;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Granada;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Valencia;
• 2 nopti de cazare in zona Costa Brava y Maresme;
• Ghid local in Porto si Madrid;
• Transport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala pentru realizarea programului turistic(transferuri, tururi si vizite);
• Asistenta turistica in limba romana - ghid romana;

Nu sunt incluse

• bilete de intrare la obiectivele turistice din programul excursiei, se achita la destinatie;
• asigurarea medicala si storno - optionale, dar recomandate;
• Excursiile optionale;
• bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local;
• taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ 2-3 euro/persoana/zi in functie de orasul vizitat.

Orar de zbor

• Bucuresti OTP 08:10 - Madrid MAD 11:15
• Barcelona BCN 11:30 - Bucuresti OTP 15:35
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Toledo
58 euro/persoana
Include: transport autocarul/microbuzul, bilete de intrare in Catedrala si in Sinagoga, asistenta turistica in limba romana. Toledo este situat la 70 de km de Madrid, orasul fiind cunoscut pentru faptul ca aici se afla cei mai priceputi mesteri armurieri , si este cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si armelor din Evul Mediu. Vom face un tur pietonal in centrul istoric, unde vom vizita Catedrala Santa Maria, una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Europa. Vom continua cu vizita la un atelier in care se fabrica sabiile cele mai renumite din Toledo, unde le putem admira in toata splendoarea. Excursia va dura pana la ora 16:00.
Gibraltar(excursia Rock Tour)
60 euro/persoana
Include: Transport cu microbuz local pentru vizitarea: Punta Europa, pestera Saint Michael, Apes Den si asistenta turistica in limba romana. Stramtoarea Gibraltar leaga Oceanul Atlantic de Marea Mediterana si separa Spania de Maroc. Numele ei vine de la Gibraltar, care semnifica in limba araba Jebel at-Tariq, muntele lui Tariq. Excursia va incepe in jurul orei 09:00 a.m, iar turistii vor fi preluati cu autocarul de la hotel, si ne vom indrepta spre Linea de la Conception unde va trebui sa trecem granita spre Gibraltar. Odata ajunsi in Gibraltar vom urca sus pe stanca cu telecabina la peste 400 de metri altitudine si vom vizita Upper Rock, Rezervatia Naturala Gibraltar, acolo unde traiesc renumitele maimute” macaci”, o specie fara coada, de culoare maro-roscat, originare din Maroc si Alger. Chiar daca sunt animale salbatice, maimutele nu sunt agresive, din contra chiar jucause si se pot face chiar si poze cu ele. De aici din varf vom putea merge in Pestera St. Michael, o pestera naturala, de o frumusete rar intalnita, cu stalactite albe, gri sau rosii. Datorita acusticii sale, este un loc potrivit pentru spectacole de lumini si muzica. Tot aici vom vedea si locul unde se sfarseste Europa si unde se vede Africa, Europa Point, fiind cel mai sudic punct din Gibraltar si locul unde Marea Mediterana se intalneste cu Oceanul Atlantic. Dupa aproximativ 3 ore petrecute aici, vom avea timp liber la dispozitie pentru masa de pranz si cumparaturi. Excursia se va termina in jurul orei 16:00.
Alhambra
69 euro/persoana
Include: transport cu autocarul/microbuzul, taxe de drum, ghid local vorbitor de limba engleza, asistenta turistica in limba romana, bilet de intrare la Complexul Alhambra care include: Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea) si ghid audio. Se achita la inscriere, rezervarea se face cu minim 2 luni inainte de calatorie. Granada este orasul andaluz ridicat la baza Muntilor Sierra Nevada ce ofera iubitorilor de frumos o capodopera arhitecturala unica in lume: Palatul Alhambra. Construit intr-o arhitectura predominant araba, palatul inconjurat de Gradinile Generalife este vatra maura a Spaniei. Plecarea spre Granada va fi in jurul orei 10:00, cu autocarul de la fiecare hotel unde turistii vor fi cazati. Odata ajunsi in Granada vom vizita ansamblul Alhambra,( unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica): Palatul Nasrid, Alcazaba, Palatul lui Carlos V si Generalife Garden. Vom incepe cu vizita la Palatul lui Carlos V, unde vom petrece in jur de 30 de minute. Palatul a fost comandat de imparatul Carol V, dupa recucerirea catolicilor in 1492, pentru a impune stilul crestin pe domeniul Alhambra, plin de constructii maure. E un palat in forma patrata, iar in interior are o curte interioara rotunda, ceea ce nu se mai intalnise pana atunci in stilul renascentist. Continuam cu vizita la Alcazaba, in jur de 30 de minute, una dintre cele mai vechi constructii din Alhambra, ce reprezinta zona militara a complexului, pozitionata strategic deasupra orasului. Din turnurile sale veti vedea niste panorame splendide ale Albayzin, cartierul arabesc, dar si restul Granadei. Urmeaza sa continuam cu vizita la Palatul Nasrid, timp de aproximativ o ora. Palatul a fost ridicat in secolul al XIII- lea, de catre fondatorul dinastiei, Nasrid, Alhamar. Aceasta structura, cu ziduri din caramida si lemn, acoperita cu decoratiuni din stuc, este alcatuita din 3 edificii: Palatul Mexuar, Palatul Comares si Palatul Leilor, acestea functionand independent. Ultima vizita va fi la Generalife Garden, care este impartita in mai multe gradini mai mici, inconjurate de gardulete vii, o multime de specii de trandafiri si plante aromate, care ne antreneaza simturile la vizitarea lor. Gradinile Generalife sunt cele mai populare gradini din Spania, impresionand prin dimensiunile lor, fantani arteziene si izvoare. Dupa terminarea vizitei la ansamblul Alhambra, vom avea timp liber in centrul orasului Granada, pentru pranz sau cumparaturi. Excursia se va incheia in jurul orei 15:00.
Sintra
75 euro/persoana
Include: transport autocar, intrari la Castelul Maur si Palatul Pena, asistenta turistica in limba romana. In jurul orei 09:00 vom pleca din Lisabona si ne vom indrepta spre Sintra, o adevarata bijuterie a Portugaliei, inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom vizita Castelul Maur si Palatul Pena, cele mai importante atractii turistice ale orasului Sintra. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Apoi vom avea o scurta oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta, unde vom face o oprire pentru fotografii la Cazino.

Rezerva acum!