FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit SUA Discover Alaska 2021

Itinerariu: Anchorage - Parcul National Denali - Fairbanks - Tok - Valdez - Gridwood - Seward - Anchorage
Date plecare: 16.06.2021, 15.09.2021
Circuit cu avionul, 11 zile
Tarif: 4399 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Anchorage

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Otopeni. Imbarcare la zborul cu escale spre Anchorage. Dupa aterizare in Anchorage vom fi intampinati de ghidul local si vom fi transferati la hotel. Cazare in Anchorage.

Ziua 2. Anchorage - Talkeetna - Parcul National Denali (aprox 200 de km)

Mic dejun. Vom pleca spre Parcul National Denali. In drum vom face o scurta oprire la Lake Hood, una dintre cele mai agglomerate baze de hidroavioane din lume. De aici vom continua drumul spre Parcul National Delani. Cu putin noroc putem observa din autocar Muntele Denali (denumit pana de curand McKinley), cel mai inalt varf din America de Nord. La marginea parcului vom vizita oraselul Talkeetna, o asezare linistita cu mai putin de 1000 de locuitori. Aici vom vizita muzeul societatii istoricilor, unde vom afla mai multe despre povestile locuitorilor nativi din aceasta regiune, ale catuatorilor de aur si ale comerciantilor de blanuri. Cazare in zona Parcului National Denali.

Ziua 3. Parcul National Denali - Fairbanks

Mic dejun. Vom pleca dimineata devreme intr-un tur de 8 ore prin Parcul National Denali. Vom strabate zone de taiga si tundra, vom admira ghetari, lacuri, palcuri de padure in care vom admira sute de specii de plante si flori. Daca suntem norocosi putem observa si unele din urmatoarele animale: ursul Grizzly, Ursul Negru, lupul, elanul, renul, castorul, coiotul, marmot, vulpea rosie sau rasul. Vom face mai multe opriri pe parcursul turului unde vom afla mai multe detalii despre acest ecosistem aparte. La final vom admira o expozitie despre vietuitoarele dn zona. La lasarea serii vom pleca spre Fairbanks, al doilea oras ca marime din Alaska. Cazare in Fairbanks.

Ziua 4. Fairbanks

Mic dejun. Prima vizita va fi la Aurora Ice Museum, cea mai mare constructive permanenta de gheata din lume. Aici vom vedea camere de hotel, un spatiu destinat batailor cu bulgari de zapada s un bar unde putem savura un pahar de Martini. La intrare vom primi gratuity haine groase care ne vor tine de cald pe parcursul vizitei. Vom continua cu Gold Dredge 8, un loc unde vom afla mai multe despre viata cautatorilor de aur din Alaska si vom invata tehnia de separare a aurului. Tot aici vom putea observa conducta Trans Alaska, o conducta care traverseaza statul de la Nord, unde se gasesc unele dintre cele mai bogate rezerve de petrol din lume la Sud, unde se gasesc porturile. Vom continua cu o plimbare cu trenul pe sina ingusta Tanana Valley, unde vom afla povesti fascinante ale cautatorilor de aur in timpul marii Goane Dupa Aur din 1848-1855. Cazare in Faribanks.

Ziua 5. Fairbanks - North Pole - Tok

Mic dejun. Vom vizita centrul din Fairbanks unde vom admira o expozitie in care vor fi prezentate detalii din viata triburilor native din Alaska precum Inupiat, Yupik, Aleut, Eyak, Tlingit si multe altele. Vom parasi Fairbanks spre Tok. Pe drum vom face o oprire in orasul Polul Nord, aflat la o distant de 2700 de km de Polul Nord geographic. Aici vom vizita Rika’s Landing Roadhouse, un han situate pe malul raului Tanana, unde calatorii se opreau in urma cu un secol. Seara vom ajunge in Tok. Cazare in Tok.

Ziua 6. Tok - Parcul National Saint Elias - Ghetarul Worthington - Valdez

Mic dejun. Vom pleca spre Valdez. Vom admira in drum Parcul National Saint Elias si vom face o oprire la centrul de vizite al parcului. Aici vom admira privelistile minunate si vom servi masa. Vom continua prin trecatoarea Thompson si vom face un popas la Ghetarul Worthington, unul din putinii ghetari traversat de o sosea. In Valdez vom vizita crescatoria de peste Solomon Gulch. Adeseori aceasta este vizitata de vidre, ulii si ursi care vin sa manance pestii care inoata in apa mica. Timp liber pentru vizte pe cont propriu in Valdez, daca timpul ne va permite. Va recomandam sa vizitati Muzeul Orasului vechi, unde puteti vedea cum arata orasul inainte de cutremurul devastator din 1964. Cazare in Valdez.

Ziua 7. Valdez - Ghetarul Columbia - Valdez

Mic dejun. Astazi vom face o croaziera de 6 ore la Ghetarul Columbia, un ghetar imens, unde putem vedea efectele incalzirii globale. Croaziera va trece prin Stramtoarea Printului William, unde vom vedea multitudinea de brate ale ghetarului care se revarsa in apele marii. De asemenea vom afla mai multe despre vietuitoarele din golfuri si despre activitatile de minerit, de pescuit si de extractive a petrolului din zona. Vom lua masa la bordul navei. Seara ne vom intoarce in Valdez.

Ziua 8. Valdez - Ghetarul Matanuska - Gridwood

Mic dejun. Vom pleca spre Gridwood, prin Valea Matanuska. In drum vom face o oprire pentru a admira ghetarul Matanuska, cel mai mare ghetar din Statele Unite, la baza caruia poti ajunge cu masina. Urmatoarea oprire va fi la o ferma de boi moscati, unde vom afla detalii despre acest frumos, puternic si impresionant animal. Spre seara vom ajunge in orasul Gridwood. Cazare in Gridwood.

Ziua 9. Gridwood - Alyeska - Alaska Sealife Centre - Seward

Mic dejun. Dimineata vom urca cu telecabina Alyeska pe muntele omonim. Odata ajunsi sus vom face o scurta drumetie, in care vom admira peisajele incanatoare cu ghetari, izvoare, paduri de molizi si vietuitoare interseante. Dupa ce vom cobori vom continua cu Alaska Sealife Centre, singurul acvariu public din Alaska. Aici vom vedea pinguinii puffin, caracatite, lei de mare si delfini. Vom continua drumul spre Seward. Cazare in Seward.

Ziua 10. Seward - Ghetarul Exit - Alaska Wildlife Conservation Centre - Anchorage

Mic dejun. Pe drum spre Anchorage, vom opri la ghetarul Exit, unde vom face o mica plimbare si vom admira peisajul salbatic, compus din mii de cristale immense de gheata. Vom continua cu Alasaka Wildlife Conservation Centre, un sanctuar pentru animalele salbatice cu probleme de sanatate si ramase orfane. Acesta este administrat de o organizatie non-profit. Odata ajunsi in Anchorage vom face un tur de oras in care vom vizita Primaria Veche, Centrul de Informatii Turistice, Teatrul 4th Avenue, Hotelul Istoric Anchorage, Monumentul Alaska Statehood, Ship Creek, Muzeul Soldatilor Statului, Resolution Park, Monumentul Capitanului Cook si Parcul Cutremurului. Seara ne vom caza in Anchorage.

Ziua 11. Anchorage - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul cu escale spre Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru un grup de 15-19 persoane, tariful se majoreaza cu 450 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente serviciilor comandate la momentul aplicarii pentru viza.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Acte si conditii necesare pentru obtinerea vizei de sua

• Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu viza aplicata;
• Extras de cont personal cu minimum 2000 USD;
• 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb;
• Adeverinta de la locul de munca, cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie;
• Copii ale actel,or de propietate (case, masini, terenuri etc.);
• In cazul patronilor de firma: copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil;
• Copie dupa cartea de identitate;
• Pentru copii copie dupa certificatul de nastere;
• Copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul);
• Prezenta personala la Ambasada SUA in vederea sustinerii unui interviu (data si ora vor fi communicate de agentie).

Tarife

Data plecare Tarif
16.06.2021 4399 Euro
15.09.2021 4399 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 1090 euro;

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Anchorage - Bucuresti, cu escale;
• Taxele de aeroport;
• Taxa de viza SUA;
• Taxa de asistenta si de procesare a vizei;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Transport autocar/microbuz conform progamului;
• 10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;
• Excursiile mentionate ca fiind incluse in program;
• Croaziera la Ghetarul Columbia;
• Asigurare medicala de calatorie si storno;
• Ghid insotitor vorbitor de limba romana;
• Ghizi locali.

Nu sunt incluse

• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Alte chelutieli personale.
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali: 10 USD/persoana/zi se achita la insotitor.

Galerie foto

Rezerva acum!