Circuite avion
Circuit Tunisia - Cartagina si magia desertului - Turism Seniori 2020

Itinerariu: Hammamet - Cartagina - Sidi Bousaid - El Jem - Matmata - Douz Chott el-Jerid - Tozeur - Kairouan - Sousse
Date plecare: 16.09.2020
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 550 euro/persoana (taxele de aeroport si de transport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Enfidha - Hammamet

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Enfidha - Tunisia. Dupa aterizare ne imbarcam in autocarul/minibusul de transfer si pornim pe drumul de coasta spre Hammamet, un veritabil colt de rai, un fost sat pescaresc care a inflorit in anii 1920, dupa o serie de investitii facute de un misterios miliardar roman al acelor vremuri. Vizitam vechea Medina, ridicata in sec. XVI, apoi mergem sa vedem vila lui George Sebastian. Spre lasarea serii ne putem relaxa pe plaja sau putem face o plimbare intr-una dintre gradinile orasului. Dupa ce soarele apune, bazarul orasului devine epicentrul distractiei, inundand strazile cu arome exotice si ritmuri orientale. Cazare si cina la hotel in Hammamet.

Ziua 2. Cartagina - Sidi Bousaid

Astazi, amatorii de aventuri pot opta pentru o excursie in doua localitati emblematice ale Tunisiei. Incepem cu Cartagina, capitala statului antic fenician, intemeiata in 814 i.Hr. Aici vom vizita edificii antice precum Cimitirul Fenician, Baile lui Antonin, Porturile Punice si Muzeul Cartaginei. La amiaza ne vom indrepta spre Sidi Bousaid, un fermecator orasel de coasta, asezat pe un deal abrupt, inconjurat pe o parte de Marea Mediterana. Admiram casutele albe cu acoperisuri albastre ce ne amintesc de Grecia, facem o plimbare pe aleile inguste din piatra, zabovim putin pe plaja, iar seara ne intoarcem in Hammamet. Cei ce nu doresc sa vina in excursie pot petrece o zi relaxanta in Hammamet, bucurandu-se de soare, plaja si de atmosfera fermecatoare a orasului unde legea spune ca inaltimea unei cladiri nu poate fi mai mare decat cea a unui copac. Cazare, pranz si cina la acelasi hotel.

Ziua 3. Hammamet - El Jem - Matmata - Douz

Pornim la drum pentru a descoperi orasul El Jem, unde se afla cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decat populatia orasului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusa de la 30 km distanta. Bine conservat si astazi, monumentul aminteste caracterul efemer al marilor cuceriri istorice. Apoi pornim din nou la drum spre Matmata, un oras unde ni se dovedeste ambitia imensa a omului de a cuceri si modela cadrul natural, ambitie transpusa aici intr-un sistem subteran de locuinte si spatii comune, gandite inteligent pentru a-i izola pe locuitori de caldura zilei si de frigul noptii. Una dintre casele trogloditilor a facut parte din setul de filmare al filmului Star Wars, fiind folosita drept casa personajului Luke Skywalker. Spre seara ne retragem in Douz, supranumit si Poarta Saharei. Vizitam Medina, apoi, daca timpul ne permite, muzeul orasului si vechiul souq (bazar), dupa care ne relaxam o clipa in zona marii livezi de palmieri, probabil cea mai mare din Tunisia. Cazare si cina la hotel in Douz.

Ziua 4. Douz- Chott el-Jerid - Tozeur

Dupa micul dejun va propunem o experienta inedita: plimbare cu camila in desert (program optional). Dupa servirea pranzului la hotel plecam spre Tozeur. Drumul trece pe langa Lacul Chott el-Jerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii, cu o suprafata de 5.000 km2, fiind asezat in mijlocul Tunisiei, la granita cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seaca in timpul verii, dar care au apa iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-si schimba culorile odata cu schimbarea pozitiei soarelui. Admirati si imortalizati nuantele roz, verde si bleu, care ne dau impresia ca am ajuns pe o planeta straina.
Ne continuam traseul nostru spre Tozeur, un frumos oras asezat intre doua lacuri, recunoscut pentru arhitectura fermecatoare, pentru mestesugurile traditionale si pentru ospitalitatea locuitorilor. Cazare la hotel in Tozuer.
Potrivit zicalei “pastreaza tot ce este mai bun la sfarsit” … ne-am conformat si noi! Vom porni, la bordul masinilor de teren, intr-o expeditie in desert in cautarea oazelor Tamerza si Chebika, unde vom descoperi cascade naturale superbe si palcuri de flori exotice colorate. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. De aici mai avem un drum mic de parcurs pana la Ong Jemel, in traducere libera “gatul camilei“, o asezare in care s-au filmat scene din celebra serie de filme Star Wars. Seara ne vom intoarce in Tozeur. Cazare si cina la hotel in Tozeur.
La finalul zilei va propunem un program optional - seara traditionala beduina, cu preparate locale si acorduri muzicale specifice.

Ziua 5. Tozeur - Gafsa - Kairouan- Sousse

Cu mii de palmieri, Tozeur este considerat o oaza imensa in desert. Nu pierdeti ocazia de a vedea imensa livada de curmali si sa gustati delicioasele fructe. Ne indreptam atentia catre Medina Ouled El Hadef, centrul vechi la orasului care ne impresioneaza cu structuri alambicate de caramida galbena si maro, moschei si case cu decoratii traditionale. Ne continuam explorarea noastra pe teritoriul Tunisian si plecam spre Kairouan cu o oprire scurta in Gafsa, unde vom servi pranzul si vom admira Bazinele Romane. Ne continuam apoi drumul spre superbul oras Kairouan, capitala spirituala a Tunisiei, important centru de pelerinaj al musulmanilor din intreaga lume. Vizitam Medina orasului, cu strazi inguste si case modeste, dar vopsite frumos in culori aprinse si cu fel si fel de marfuri asezate la intrare. Cateva dintre zidurile si portile medinei dateaza inca din secolul VIII, iar Marea Moschee a fost ridicata in secolul IX. Trecem prin bazar, ne rafatam cu gustari dulci, apoi vizitam Bazinele Aghlabid, o imensa piscina in care se relaxau vechii conducatori ai regiunii. Putem vizita si Mausoleul Sidi Sahib, unde se afla racla cu osemintele unuia dintre prietenii profetului Mohamed. Vom pleca apoi spre Sousse, un oras cu plaje de vis si cu un centru istoric fascinant. Cazare si cina la hotel in Sousse.

Ziua 6. Sousse - mereu surprinzator!

Mic dejun. Aveti intreaga zi la dispozitie pentru a va bucura de farmecul orasului Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia. Puteti incepe cu Medina orasului, construita in sec. IX, apoi continuati cu Kasbah, ziduri fortificate si Ribat cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adapostit pe luptatorii musulmani care au cucerit Arabia in sec. VIII. Privirea ne este atrasa de cele doua turnuri ale Marii Moschei, atintie spre Coasta Marii Mediterane, avand rol de aparare impotriva invadatorilor. Moscheea impresioneza prin simplitate atat la interior cat si la exterior, avand 4 scari care duc direct spre partea superioara a zidurilor care inconjoara structura principala. Trebuie neaparat sa treceti prin cele doua bazaruri principlae ale orasului: Souq Er Ribba si Souq El Kayed de unde puteti cumpara cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii si la animale vii.

Ziua 7. Medinat Alzahra - delicii culinare & “ 3.000 de ani de istorie”

Azi va puteti relaxa in voie pe plaja, sau puteti continua explorarea orasului Sousse dupa bunul plac. Totodata puteti opta si pentru o vizita la Muzeul de Arheologie al orasului, unde puteti admira o colectie impresionanta de mozaicuri.

Ziua 8. Enfidha - Bucuresti

Astazi impachetam si plecam spre aeroportul din Enfidha, de unde zburam spre Bucuresti. Bronzati, cu nisip in incaltari si cu experienta unica a Arabiei autentice si a vietii in desert.

Informatii utile

• Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil minim 6 luni de la data intorcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• SENIOR VOYAGE CLUB CARD- bonusuri (se acorda contra cost (25 Euro/card) la achizitionarea unui pachet de servicii senior voyage):

Tarife

Data plecare Tarif
16.09.2020 550 Euro

Suplimente, reduceri

Copil 2-11 ani: 205 Euro;
Camera single: 380 Euro.

Servicii incluse

• Transport avion Bucuresti - Enfidha - Bucuresti;
• 7 cazari la hoteluri de 4*;
• Pensiune completa;
• Vizitele si excursiile prevazute in program;
• Ghid local;
• Taxele de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport si transport cu autocar/minibus clasificat.

Nu sunt incluse

• Taxa de oras (vezi detalii);
• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii);
• Excursiile optionale: Excursie Cartagina & Sidi Bousaid - 50 Euro/persoana; Plimbare cu camila in desert - 30 Euro/persoana; Medinat Alzyahra - Cina traditionala si spectacol de sunete si lumini - 40 Euro/persoana;
• Intrarile la obiectivele turistice si cheltuieli personale.

Rezerva acum!