INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Turcia Marele Tur - Cappadocia, Ankara si Istanbul 2023

Itinerariu: Antalya - Pamukkale - Aspendos - Side - Manavgat- Konya - Cappadocia Uchisar - Goreme - Kaymakli - NevsehirDerinkuyu - Ankara - Istanbul
Date plecare: 11.04.2023
Circuit cu avionul, 7 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 1299 Euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Antalya via Istanbul

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 02:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Antalya cu escala la Istanbul. Decolare la ora 04:00 cu zborul TK1042 si aterizare la Istanbul la ora locala 06:40, dupa o scurta escala imbarcare pe zborul TK2410, programat la ora 09:50 cu sosire in Antalya la ora 11 :20. Transfer la hotel pentru cazare in zona Antalya. Cina inclusa.

Ziua 2. Antalya ¬- Pamukkale (250 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Antalya sau excursie optionala la Pamukkale cu ghid local (Castelul de Bumbac) unde vizitam spectaculoasele terase din calcar, de un alb stralucitor, adevarate piscine de apa termala. Cazare in zona Antalya, cel mai mare oras turcesc de la Mediteana. Cina inclusa.

Ziua 3. Antalya - Aspendos - Side - Manavgat- Konya - Cappadocia (600 km)

Mic dejun. Pornim spre Cappadocia si vizitam in drum la Aspendos, unde se afla unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre al lumii antice, cu o capacitate de 15.000 de locuri, fiind si azi gazda unor spectacole. Vizitam apoi Colonia antica Side, cu Templul lui Apollo si renumitul bazar. Popas la Cascada Manavgat. Ne continuam drumul catre Konya, important centru economic si cultural al Anatoliei si vizitam Mausoleul poetului mistic Rumi Mevlana - maestrul spiritual al ordinului dervisilor rotitori. Ajungem in Cappadocia si ne cazam in zona Nevsehir - Derinkuyu.

Ziua 4. Uchisar - Goreme - Kaymakli - Nevsehir/Derinkuyu (100 km)

Mic dejun. Deplasare la Uchisar - panorama asupra vaii pline de impresionante formatiuni vulcanice. La Goreme se viziteaza bisericile crestine, pictate si cioplite in stanca. La Kaymakli se viziteaza orasul subteran. Cazare in zona Nevsehir - Derinkuyu.

Ziua 5. Cappadocia - Ankara - Istanbul (750 km)

Mic dejun. Plecam la Ankara, unde vizitam Mausoleul lui Kemal Ataturk si Muzeul Civilizatiei vechi din Podisul Anatoliei. Pornim apoi spre Istanbul, unde vom face un tur by night. Cazare in zona Istanbul.

Ziua 6. Istanbul

Mic dejun. Vizita cu ghid local: Moscheea Albastra, Muzeul Sf. Sofia, Hipodromul, Palatul Topkapi (Haremul sultanului, Tezaurul, Palatul). Vizita la Marele Bazar. Optional, croaziera pe Bosfor. Cazare in zona Istanbul.

Ziua 7. Istanbul - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional plimbare cu insotitorul de grup in Cartierul Taksim - cea mai moderna si animata zona a orasului. Optional, vizitarea Turnului Galatei, inalt de 60 de metri-una dintre cele mai celebre embleme ale Istanbulului, ridicat de colonistii genovezi pentru a strajui Conul de Aur.
In cursul noptii transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1045 cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 19:25, aterizare la Bucuresti la ora 19:50.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
11.04.2023(Paste) 1299 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 229 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 590 euro;
Copil sub 12 ani: 459 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• Bilete pe ruta: Bucuresti - Antalya via Istanbul si Istanbul - Bucuresti si taxele de aeroport, inclusiv bagaj de mana si geanta de cala;
• 2 nopti de cazare cu All Inclusive in zona Antalya la hotel de 4*;
• 2 nopti cu mic dejun in zona Nevsehir - Derinkuyu la hotel de 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Istanbul la hotel de 3*/4*;
• Tururi si transferuri conform cu itinerariul excursiei;
• Ghid local unde este specificat;
• Insotitor vorbitor de limba romana pe tot parcursul excursiei - ghid roman;

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, se achita local;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno;

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul - Antalya: 04:00 - 06:40/09:50 -11:20
• Istanbul - Bucuresti : 19:25 - 19:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Croaziera Bosfor
20 euro/persoana; copil 2-12 ani - 30% reducere din tariful afisat
Orice excursie in Istanbul, trebuie sa includa si o craziera pe Bosfor. Stramtoarea care desparte Europa de Asia reprezinta una dintre principalele atractii turistice pe care Istanbulul le ofera. Stramtoarea de 30 de kilometri uneste Marea Neagra si Marea Marmara si a reprezentat inca din perioada antica o importanta cale de comunicatie maritima. Croaziera va va ajuta sa realizati impresionanta marime a orasului, impartit de stramtoare pe ambele maluri ale acesteia. Tot orizontul este acoperit de cartiere si cladiri ce apartin orasului. De asemenea croaziera va prezinta opurtunitatea de a vedea dintr-o perspectiva unica principalele obiective turistice precum: Hagia Sophia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Podul Galata, Palatul Dolmabahce si Cornul de Aur. Croaziera se indreapta spre nord si va trece pe sub doua din cele trei poduri suspendate ce leaga malurile stramtorii. Aceste poduri sunt adevarate minuni ingineresti fiind date in folosinta de la finalul anilor 80 pana in prezent. In partea de nord vom observa cum casele sunt inlocuite de paduri iar pe malul Bosforlului apar vile otomane si palate ce au apartinut nobililor si mestesugarilor instariti. La finalul croazierei vom acosta intr-un sat unde va puteti plimba pe stradutele idilice sau va puteti bucura de un ceai turcesc la taverna. In functie de program ne vom intoarce cu vaporul la dorcurile de unde am plecat.
Vom pleca de la hotel cu mijloacele de transport in comnun spre portul Eminonu. Aici ne vom imbarca la bordul vasului cu care vom calatori in croaziera. Plimbarea cu vasul dureaza aproximativ 45 de minute. Excursia dureaza aproximativ 90-120 de minute, in functie de orarul de intoarcere al vasului.
Grup minim 30 persoane
Pamukkale
70 euro/persoana; copil 2-12 ani - 30% reducere din tariful afisat
Pamukkale - unde cascada uriasa de travertin natural seamana cu un mare castel din bumbac. Pamukkale se afla pe lista destinatiilor apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO.
Grup minim 30 persoane

Galerie foto

Rezerva acum!