FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Vietnam 2021

Itinerariu: Hanoi - Lao Cai - Sapa - Cat Cat - Halong Bay - Ho Chi Minh - Hoi An - Da Nang
Date plecare: 18.03.2021
Circuit cu avionul, 13 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2194 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Doha

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 10:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha. Decolare din Bucuresti la ora 12:20. Aterizare la ora locala 17:55 in Doha. Imbarcare la zborul companiei Qatar Airways spre Hanoi. Decolare la ora 21:05. Zbor in timpul noptii.

Ziua 2. Doha - Hanoi

Sosire la ora locala 07:45 in Hanoi. Pe aeroport ne vom intalni cu ghidul local cu care vom pleca spre Templul Literaturii dedicate lui Confucius. Acest lacas este mai degraba un centru cultural de invatare dedicat filozofilor care au dezvoltat sistemul administrative in China imperiala. Vom continua cu Lacul de Vest, cel mai mare din capitala vietnameza. Aici vom vizita pagoda Tran Quoc, cea mai veche constructie budista a orasului. Pagoda are o inaltime de 15 metri si prezinta 11 nivele si gazduieste un muzeu unde sunt expuse relicve importante. Cina la un restaurant local. Transfer la hotel. Cazare in Hanoi la Hotel MK Premier Boutique 4* sau similar 4*.

Ziua 3. Hanoi - Hoan Kiem - Lao Cai

Mic dejun. Vom pleca intr-un tur panoramic in Hanoi, in care vom vedea Mausoleul si fosta resedinta a lui Ho Chi Minh, Piata Ba Dinh, Pagoda cu un singur stalp si multe alte cladiri construite intr-un stil colonial francez. Dupa amiaza ne vom deplasa spre Lacul Hoan Kiem, care inconjoara templul Ngoc son, o mica insula si o importanta atractie turistica. Templul a fost construit in memoria liderului militar Tran Hung Dao, care a trait in secolul al XIII-lea. Aici se gasesc doua testoase, care sunt considerate ca fiind urmasele testoasei contemporane cu bravul luptator. Vom continua de aici cu o plimbare cu ciclo-ricsa, iar seara vom participa la un spectacol de marionette de apa. Cina la un restaurant local. Transferl la gara si imbarcare la trenul catre Sapa.

Ziua 4. Lao Cai - Sapa - Cat Cat

Sosire dimineata in Lao Cai, capitala provinciei omonime. Transfer la hotel Sapaly Laocai 4* sau similar, unde vom servi micul dejun si ne vom putea relaxa putin. Orasul esste amplasat pe granita cu Republica Chineza si s-a dezvoltat foarte rapid datorita schiburilor comerciale dintre cele doua tari. De la hotel vom fi transferati in masini de mici dimensiuni spre Sapa, o localitate cu o clima blanda, peisaje deosebite ale teraselor cultivate cu orez si unde atractia principal este data de stilul de viata al comunitatii. Dupa amiaza vom face o scurta plimbare in satul Cat Cat, unde ne vom bucura de peisajele ce ne inconjoara si vom lua contact cu viata populatieei Black H’mong. Cina la un restaurant local. Cazare in Sapa la Hotel Amazing Sapa 4* sau similar 4*.

Ziua 5. Sampa - Bac Ha - Hanoi

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Piata Bac Ha. Situat intr-o zona muntoasa din apropierea granite cu China. Acest targ se organizeaza o data pe saptamana iar aici vom putea lua contact cu reprezentanti ai triburilor Flower H’mong si Blue H’mong. Vom fi invitati sa degustam din bautura alcoolica traditionala denumita ruou. Cina la un restaurant local. Transfer la gara pentru imbarcare in trenul spre Hanoi.

Ziua 6. Hanoi - Halong Bay - Croaziera

Sosire in Hanoi. Transfer la hotel pentru mic dejun si relaxare. De aici vom pleca spre Halong Bay, celebrul golf, care face parte din Golful Tonkin. Vom ajunge pe malul acestua in jurul pranzului si ne vom imbarca pe un vas de croaziera. Croaziera ne va duce printr-un peisaj mirific, plin de mici insulite de calcar, marginite de ape de smarald. Aceasta regiune a fost adaugata la lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pran si cina cu specific pescaresc la bord. Cazare pe vas.

Ziua 7. Halong Bay - Hanoi - Ho Chi Minh

Mic dejun. Vom naviga spre Insula Hon Dau, unde se gasesc grotele de la Luon, Bait u Long si Bai Tho. Insulitele din golf sunt botezate dupa forma lor, astfel fom gasi Insula Banana, Insula Broasca Testoasa si multe altele. Dupa amiaza ne intoarcem in port si vom pleca spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Ho Chi Minh. Sosire in fosta capitala a Vietnamului de Sud. De la aeroport ne vom indrepta spre un restaurant local pentru cina. Cazare in Ho chi Minh la Hotel Grand 5* sau similar 5*.

Ziua 8. Ho Chi Minh - Delta Mekongului

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre localitatea Cai Be, situata in Delta Mekongului, una dintre principalele regiuni agricole ale Vietnamului. Aici vom vedea culture de orez si fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii si mango etc. In Cai Be ne vom imabrca la bordul unui vas de croaziera care ne va duce pe canalele fluviului Mekong pana la Vin Long. Pe parcurs vom vizita piata plutitoare de la Cai Be, o veche casa coloniala si un atelier de artizanat. Dupa amiaza ne intoarce in Ho Chi Minh. Cina si cazare la Hotel Crand 5* sau similar 5*.

Ziua 9. Ho Chi Minh - Cu Chi - Da Nang - Hoi An

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre tunelele de la Cu Chi, un veritabil oras subteran, de unde soldatii Viet Cong se adaposteau de trupele americane. De aici ne vom intoarce in Ho Chi Minh, denumit in trecut Saigon, capitala economica a Vietnamului si cel mai populat oras din Vetnam. Vom face un tur panoramic de oras, in care vom admira Primaria, Opera, vechea Posta, Catedrala Notre-Dame, Palatul Reunificarii. Vom fi transferati din Ho Chi Minh pentru zborul spre Da Nang. Din Da Nang vom fi transferati la Hoi An. Cina la un restaurant local. Cazare in Hoi An la Hotel The Beach - Little Boutique 4* sau similar 4*.

Ziua 10. Hoi An - My Son

Mic dejun. Vom face un tur pietonal prin Hoi An, in care vom descoperi vechile case medievale, stradute inguste si obiective turistice precum Podul Japonez si Templul Phuc Kien. Vom continua spre My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, denumit si “Valea Regilor”. Aici se gasesc ruinele regatului Champa, care a existat in aceasta regiune in perioada secolelor VII-XVI. Seara ne vom intoarce in Ho An si vom lua cine la un restaurant local. Cazare la Hotel The Beach - Little Boutique 4* sau similar 4*.

Ziua 11. Hoi An - Bana Hills

Mic dejun. Timp liber pentru odihna la plaja sau puteti opta pentru o excursie optionala in statiunea Bana Hills . Statiunea este situata la o altitudine de aproximativ 1500 de metri, pe Muntele Nui Chua. Pentru a ne deplasa vom folosi un sitstem de telecabine, de unde vom admira panorama care se desfasoara pana in orasul Da Nang, de la malul marii. Bana Hills este o statune infiintata in 1919 de colonistii francezi, de aceea una dintre principalele atractii ale statiunii este cartierul francez. De asemenea aici vom vedea Golden Bridge, un pod pietonal construit in anul 2018, lung de 150 de metri si sustinut de doi stalpi in forma de maini. Tot aici vom vizita si Pagoda Linh Ung, care gazduieste o statuie inalta de 27 de metri a lui Buddha Sakyamuni. Seara ne intoarcem in Hoi An. Cazare la Hotel The Beach - Little Boutique 4* sau similar 4*.

Ziua 12. Hoi An - Cham

Mic dejun. Timp liber pentru odihna la plaja sau puteti parcipa la excursia optionala in Insulele Cham cu pranz inclus. Arhipelagul Cham este compus din 7 insule denumite dupa forma lor. Aici veti putea inota si relaxa pe plajele cu nisip alb sau sa faceti o sesiune de snorkeling, unde puteti admira viata marina a oceanului Pacific. De asemenea vom vizita si Pagoda Hai Tang, veche de peste 100 de ani si portul Au Thuyen, in care sunt adapostite vasele in timpul unui taifun. Mentionam ca eliberarea camerelor se face la ora 12:00, asadar turistii care nu vor participa la excursia optionala isi pot depozita bagajele in receptie. De asemenea exista si posibilitatea unui late check-out, contra cost. Seara vom fi transferati la aeroport pentru zborul spre Doha.

Ziua 13. 10.01.2021. Hoi An - Doha - Bucuresti

Imbarcare la zborul companiei Qatar Airways, cu destinatia Doha. Decolare la ora locala 00:50 si sosire in Doha la ora locala 05:15. Imbarcare la zborul companiei Qatar Airways cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 07:20 si sosire in Bucuresti la ora 12:15.

Informatii utile

• Grup minim 15 de persoane.
• Pentru un grup mai mic de 15 persoane, tariful se va majora cu 80 euro/persoana;
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pasaportul temporar nu este valabil.
- Pasaport cu minimum 2 pagini libere.
- Fotografie tip pasaport, pentru viza de intrare in Vietnam. Aceasta va fi luata in calatorie.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Alocarea cabinelor este facuta de catre compania de croaziera.
• O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
18.03.2021 2194 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 321 euro

Servicii incluse

• Bilete de avion pe ruta Bucuresti - Hanoi, via Doha, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion pe ruta Da Nang - Bucuresti, via Doha, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion zboruri domestice Hanoi - Ho Chi Minh si Ho Chi Minh - Da Nang;
• Transport cu vehicule clasificate, cu aer conditionat;
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4-5*
• 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, in cabine cu 2 paturi;
• 2 nopti cazare in tren, in cuseta cu 4 locuri;
• Mesele mentonate in program: 10 mic dejun, 1 pranz si 9 cine;
• Transferuri si tururi mentionate in program;
• Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;
• Taxa procesare viza Vietnam;
• Ghizi locali;
• Insotitor de grup Roman;
• Pachet Turist Plus (asigurare medicala si asigurare storno);
• Taxele de aeroport si servicii.

Nu sunt incluse

• Supliment cuseta cu 2 paturi: 80 euro/persoana;
• Late check-out pana la ora 18:00 in Hoi An: 45 USD/camera
• Late check-out dupa ora 18:00 in Hoi An: 75 USD/camera;
• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Excursiile optionale;
• Bacsisuri pentru sofer si ghizi 40 euro/persoana (se vor achita la insotitorul de grup).

Orar de zbor

• Bucuresti - Doha: 12:20 - 17:55 (durata: 4h 35min)
• Doha - Hanoi: 21:05 - 07:40 (+1) (durata: 06h 35min)

• Hoi An - Doha: 00:50 - 05:15 (+1) (durata: 08h 40min)
• Doha - Bucuresti: 07:20 - 12:15 (durata: 05h 05min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Excursii optionale

Bana Hill cu Golden Bridge
aproximativ 65 euro/pers
Insulele Cham
aproximativ 55 euro/pers
Mic dejun inclus

Rezerva acum!