Circuite avion
Circuit Vietnam 2020

Itinerariu: Hanoi - Lao Cai - Sapa - Cat Cat Village - Can Cau Market - Halong Bay - Ho Chi Minh - Delta Mekongului - Cu Chi - Da Nang - Hoi An - My Son
Date plecare: 17.03.2020
Circuit cu avionul, 13 zile
   3 / 5 din 2 voturi | Acorda o nota

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 780 Euro + 990 USD / loc in camera dubla

Program

Ziua 1: 17.03.2020: Bucuresti - Doha

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:15 / 18:00) de unde se va pleca spre Hanoi cu zborul QR 968 (20:50 / 07:25).

Ziua 2: 18.03.2020: Doha - Hanoi

Sosire la ora 07:25 in Hanoi. Intalnire cu ghidul local alaturi de care ne vom indrepta pentru o prima vizita la Templul Literaturii dedicat lui Confucius. Asezamantul care a jucat si rol de universitate, atrage de foarte multe ori elevi si studenti aflati in cautarea unui model care sa ii inspire in desavarsirea studiilor lor. Vom merge apoi catre Lacul de Vest, cea mai mare intindere de apa dulce de pe teritoriul capitalei vietnameze, unde vom vizita templul si pagoda Tran Quoc, cea mai veche constructie budista din oras. Pagoda colorata in rosu, culoarea imperiala, este cea care cu siguranta ne va atrage atentia, pentru ca, avand o inaltime de 15 m si 11 niveluri, domina intregul ansamblu care este alcatuit printre altele dintr-o incinta unde se aduc ofrande si un muzeu care gazduieste relicve importante. Transfer la hotel pentru cazare. Cina la un restaurant local. Cazare in Hanoi la Hotel Rex 4* (sau similar 4*), camere executive.

Ziua 3: 19.03.2020: Hanoi - Lao Cai

Mic dejun. Tur panoramic in Hanoi, capitala tarii si al doilea oras ca marime din Vietnam. Vom vedea Mausoleul si fosta resedinta a lui Ho Chi Minh (exterior), situate in centrul Pietei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamatia de Independenta a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punand astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. In continuare vom vizita Pagoda cu un singur stalp, o pagoda care se sprijina pe un singur pilon de piatra, ca o floare de lotus, simbolul puritatii la budisti, care a fost construita de Regele Ly Thai To in anul 1049 drept multumire pentru sotia sa care i-a daruit un fiu. Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Lacul Hoan Kiem care, inconjurand templul Ngoc Son, situat pe o mica insula, atrage turistii si localnicii deopotriva. Templul a fost construit pentru comemorarea liderului militar Tran Hung DAO, care a trait in sec. al XIII-lea, fiind renumit pentru curajul sau in lupta impotriva dinastiei de origine mongola Yuan. Una dintre atractiile inedite ale asezamantului este o pereche de broaste testoase, conservata intr-o incinta separata, care se spune ca ar fi urmasele testoasei contemporane cu bravul luptator si care ar fi jucat un rol important in infrangerea dusmanului. In continuarea zilei vom descoperi orasul intr-o inedita plimbare cu ciclo-ricsa. Seara vom participa la un spectacol de marionete pe apa, o forma interesanta de arta vietnameza. Cina la un restaurant local. Transfer la gara pentru imbarcarea in trenul care se va indrepta catre Sapa.

Ziua 4: 20.03.2020: Lao Cai - Sapa - Cat Cat Village - Sapa

Sosire dimineata devreme in Lao Cai, capitala provinciei cu acelasi nume. Transfer la Hotel Sapaly Laocai 4* (sau similar 4*) pentru mic dejun si pentru improspatare. Fiind situat in albia raului Rosu, la granita cu provincia chineza Yunan, orasul a fost poarta de acces spre Vietnam de-a lungul timpului. In ultimii ani Lao Cai a cunoscut o dezvoltare accentuata datorita intensificarii schimburilor comerciale intre cele doua tari. In continuarea zilei vom fi transferati cu masini de mici dimensiuni in Sapa, o mica localitate cunoscuta pentru clima blanda, peisajele deosebite, caracterizate prin prezenta dealurilor terasate cultivate cu orez si unde atractia principala este stilul de viata simpla al minoritatilor etnice. Reprezentantii acestor minoritati sunt frecvent prezenti in acest oras de munte pentru a-si vinde obiectele de artizanat. Dupa-amiaza vom face o scurta plimbare, in apropiere, in satul Cat Cat, prilej de a ne bucura de peisajele inconjuratoare, de linistea venita parca din alte timpuri si de modul traditional de viata al minoritatii etnice Black H’mong, unul dintre numeroasele triburi care locuiesc in aceste regiuni. Cina la un restaurant local. Cazare in Sapa la Hotel Amazing Sapa 4* (sau similar 4*), camere superior.

Ziua 5: 21.03.2020: Sapa - Can Cau Market - Lao Cai

Mic dejun. Dimineata vom pleca sa descoperim o alta atractie deosebita a acestei regiuni si anume Piata Can Cau. Situat in zona muntoasa din apropierea granitei cu China, acest targ se desfasoara o data pe saptamana si va fi cel mai bun prilej pentru a face cunostinta cu alti reprezentanti ai triburilor H’mong si anume Flower H’mong si Blue H’mong. Dupa ultimele cercetari etnografice, minoritatea H’mong isi are originea in zona fluviului Galben, fiind si in prezent raspandita in zona sudului Chinei, Vietnamului, Laosului si a Thailandei. Distinctia intre diferitele subculturi ale acestei minoritati se face printre altele pe baza portului traditional si este exemplificata mai ales prin varietatea culorilor folosite in decorarea costumelor populare. Vom fi invitati sa degustam bautura alcoolica traditionala numita ruou iar cei care mai rezista dupa acest test, vor mai avea prilejul de a face o inedita incursiune intr-un sat apropiat, Fu La. Cina la un restaurant local. Transfer la gara pentru imbarcarea in trenul care se va indrepta catre Hanoi.

Ziua 6: 22.03.2020: Hanoi - Halong Bay

Sosire la Hanoi. Transfer la hotel pentru mic dejun si pentru improspatare.In continuarea zilei ne vom indrepta spre Halong Bay, celebrul golf de la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge in jurul pranzului, pentru a ne imbarca pe un vas traditional, o interesanta jonca cu panze, pentru o croaziera mirifica intr-un cadru natural unic, printre miile de insule si insulite care rasar din apa de smarald a golfului, o veritabila opera de arta a naturii, captivanta si uimitoare, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun si cina cu specific pescaresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grota naturala si vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie in apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua 7: 23.03.2020: Halong Bay - Hanoi - Ho Chi Minh

Mic dejun. Ziua va incepe cu navigarea spre Insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate dupa forma lor, asa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca Testoasa, insa foarte multe nu au fost inca explorate si botezate. Dupa dejun, intoarcere in port si plecare spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Ho Chi Minh. Dupa aterizare ne vom indrepta spre un restaurant local pentru cina. Cazare in Ho Chi Minh la Hotel Windsor 5* (sau similar 5*), camere deluxe.

Ziua 8: 24.03.2020: Ho Chi Minh - Delta Mekongului - Ho Chi Minh

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre localitatea Cai Be, situata in inima Deltei Mekongului, unde fluviul se imparte intr-o vasta retea de canale formand astfel delta, care pentru vietnamezi reprezinta o importanta sursa de hrana. Aici vom intalni, de asemenea, culturi de orez si fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom imbarca pentru o croaziera pe Mekong pana la Vin Long, vizitand pe parcurs piata plutitoare de la Cai Be, o veche casa coloniala si un atelier de artizanat. Dupa amiaza ne vom intoarce la Ho Chi Minh. Sosire in cursul serii pentru cina si cazare la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 9: 25.03.2020: Ho Chi Minh - Cu Chi - Da Nang - Hoi An

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la tunelele de la Cu Chi, veritabil oras subteran, cu o retea de peste 250 km de tunele, de unde soldatii Viet Cong isi duceau razboiul de rezistenta contra trupelor americane. Aici va veti putea plimba si veti putea experimenta viata subterana a acestui extraordinar complex militar, dupa care ne vom intoarce la Ho Chi Minh - fost Saigon, capitala economica a Vietnamului, cel mai mare oras vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educational, comercial si turistic, cunoscut candva ca “Perla Orientului Indepartat”, aflat la confluenta dintre Occident si Orient. Vom porni intr-un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Primaria, Opera, vechea cladire a Postei, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide si tipice cladiri de inspiratie arhitecturala franceza, Palatul Reunificarii, un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteste de trista istorie a Razboiului Ideologic Vietnamez. In continuarea zilei ne vom deplasa spre aeroportul din Ho Chi Minh pentru zborul de seara spre Da Nang, de unde vom fi transferati la Hoi An. Cina la un restaurant local. Cazare in Hoi An la Hotel The Beach - Little Boutique 4* (sau similar 4*), camere deluxe.

Ziua 10: 26.03.2020: Hoi An - My Son - Hoi An

Mic dejun. In aceasta zi vom explora Hoi An-ul, vom face un tur pietonal pentru a descoperi stralucirea acestui orasel antic, construit intr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu stradute inguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani si pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar si superbe lucrari arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperisul din tigla sau Templul Phuc Kien, locul de intalnire a congregatiei chinezilor cantonezi. In continuarea zilei, vom porni intr-un pelerinaj catre “Tinutul Sfant” My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit “Valea Regilor”, unde se gasesc ruinele disparutului Regat Champa, a carui era de aur a fost in perioada sec. VII - XVI. Intoarcere la Hoi An pentru cina la un restaurant local. Cazare la Hotel The Beach - Little Boutique 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 11: 27.03.2020: Hoi An

Mic dejun.Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursie optionala in statiunea turistica Bana Hills, situata la o altitudine de 1489 m pe Muntele Nui Chua. Pentru ascensiune si pentru deplasarea intre diferitele zone ale complexului, veti folosi un sistem modern de telecabine, prilej de a admira de la inaltime peisajul inconjurator care se desfasoara spectaculos pana spre orasul Da Nang, situat pe malul marii. Bana Hills, adeseori comparata cu sora sa mai mare Da Lat, a fost infiintata in anul 1919 de catre puterea coloniala franceza, care in acea vreme stapanea Indochina. De aceea, una dintre principalele atractii o constituie zona europeana a complexului, care cuprinde printre altele Satul Francez, alcatuit din cladiri cu o arhitectura clasica franceza. Dar poate cel mai fotografiat obiectiv de aici este Golden Bridge, un pod pietonal deschis in anul 2018, lung de 150 m si sustinut de doua maini gigantice, adeseori comparate cu Mainile lui Dumnezeu. Pe parcursul vizitei veti ajunge si in zona asiatica a statiunii, unde veti vizita pagoda Linh Ung, a carei principal punct de referinta il constituie o statuie inalta de 27 m, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care „priveste cu calm” peisajul care se intinde de la baza muntilor catre mare. Intoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel The Beach - Little Boutique 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 12: 28.03.2020: Hoi An

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursie optionala in Insulele Cham (dejun inclus), un mic arhipeleag de 7 insule denumite dupa forma lor, Lao (pere), Dai (lung), La (frunze), Kho (uscata), Tai (ureche), Mo (mormant), Nom (vantul de est). Va fi o zi in care veti putea inota si relaxa pe plajele cu nisip alb, veti putea face snorkeling, viata marina fiind diversificata. Ziua va include si o vizita la pagoda Hai Tang, veche de peste 100 de ani precum si in portul Au Thuyen, cel in care sunt adapostite toate ambarcatiunile in perioada taifunului. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Doha.

Ziua 13: 29.03.2020: Hoi An - Doha - Bucuresti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 995 (00:50 / 05:20), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

Informatii utile

Acte necesare

pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu minim 2 pagini libere; nu se accepta pasapoarte temporare
• 1 fotografie tip pasaport care va fi luata in calatorie, pentru viza de Vietnam

Conditii de inscriere

• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
• diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
• in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

Observatii

• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
• agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
• prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
• conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
• cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
• daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
• agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
• in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
• asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
• agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
• conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia din Romania; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
• agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
• in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
• agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
• copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate
• copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
• va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
17.03.2020 780 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 360 USD
*tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turisti; pentru 15 - 19 turisti tariful se va majora cu 70 usd/pers.

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele:Bucuresti - Doha - Hanoi si Da Nang - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways
• transport continental cu avionul pe rutele: Hanoi - Ho Chi Minh si Ho Chi Minh - Da Nang
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• transport cu tren de noapte (cusete de 4 locuri) pe ruta: Hanoi - Lao Cai - Hanoi
• 1 noapte cazare in hotel de 5* si 6 nopti cazare in hoteluri de 4*
• 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, in cabine cu 2 paturi
• 2 nopti de cazare in tren, in cuseta cu 4 locuri (la cerere cu un supliment de 80 euro/pers., cazare in cuseta cu 2 locuri)
• mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 1 dejun si 9 cine
• excursie in Delta Mekongului
• excursie la My Son
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
• taxa procesare viza Vietnam
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor care vor calatori in Europa si  in intreaga lume, cu exceptia SUA, Canada si Israel, cu varsta maxima de 74 ani impliniti

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 390 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 40 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
• taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
• bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi si personalul de pe vapor, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 de participanti:
- Bana Hill cu Golden Bridge: aprox. 65 euro/pers.
- Insulele Cham (cu dejun inclus): aprox. 55 euro/pers.

Rezerva acum!