×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Vietnam - Cambodgia - Thailanda 2024

Itinerariu: Ho Chi Minh - Tay Ninh - Cu Chi - Cai Be - Vinh Long - Can Tho - Cai Rang - Da Nang - Hoian - Da Nang - Hue - Hanoi - Halong Bay (CROAZIERA 2 ZILE) - Siem Reap - Phnom Penh - Bangkok
Date plecare: 27.10.2024, 09.11.2024
Circuit cu avionul, 17 zile
Tarif: 3999 2699 euro/persoana (taxe aeroport incluse)
April Sale - Reducere de 1300 euro
Campanie valabila intre 08 - 15 aprilie.

Program

Indochina a avut un secol XX extrem de dureros. Generatii intregi si-au lasat sangele pe campuri de lupta timp de decenii, iar Cambodgia a devenit tinta unui experiment social fara precedent in istorie care a dus la uciderea a 20- 30% din populatia tarii in doar 4 ani. Dar acea perioada crancena a ramas in urma, Indochina fiind una dintre zonele cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Vei descoperi orase dinamice, care isi schimba fata odata la cativa ani, peisaje de vis cum este legendarul Halong Bay, traditii care ies la suprafata si sunt urmate de localnici si, nu in ultimul rand, poate cel mai spectaculos oras istoric din lume - Angkor Wat, care, pe nedrept, nu este pe lista celor 7 minuni noi ale lumii. Dupa ce vom descoperi frumusetile naturale ale Vietnamului, dar si orasele sale in plina dezvoltare, vom trece in mult mai rurala Cambodgie cu traditiile si istoria ei glorioasa, incheind programul in Bangkok, capitala economica a Thailandei, dar si a intregii regiuni, un oras aflat in plina dezvoltare. Veniti sa strabatem Indochina in lung si in lat - din delta Mekongului in nordul Vietnamului, apoi Cambodgia si sa incheiem turul la Bangkok!
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...
vei descoperi unele dintre cele mai dinamice si moderne orase ale Asiei - Bangkok si Ho Chi Minh (fost Saigon);
- vei descoperi civilizatia construita pe ape in masiva Delta a Mekongului;
- vei pluti pe apele celui mai frumos golf din lume - Halong Bay;
- vei descoperi cele mai spectaculoase temple ale Asiei la Angkor Wat - o adevarata minune a lumii;
- vei intelege mai multe din istoria celei mai zbuciumate zone ale lumii a secolului XX.

Ziua 1. Bucuresti - Doha

Ora 14:15 - Intalnire la Aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel la biroul de check-in Qatar Airways pentru destinatia Doha.Ora 17:15 - Decolare. Sosire la ora 21:45 in Doha, a doua zi, si plecare in jurul orei 02:35.

Ziua 2. Doha - Ho Chi Minh

Sosire in Ho Chi Minh la ora 14:25. Intalnire cu reprezentantul local. Transfer la hotel.Cazare in Ho Chi Minh.

Ziua 3. Ho Chi Minh

Mic dejun. In aceasta zi vom face un tur al metropolei Ho Chi Minh, cunoscuta si sub numele de Saigon din perioada de dinaintea unificarii. Un oras emblematic, extrem de cunoscut in perioada Razboiului din Vietnam datorita extremelor sale si a vietii de noapte in jurul soldatilor americani. Ho Chi Minh, dupa o perioada de „cumintire”, timp de un deceniu dupa unificare, a reintrat in pielea lui - un oras cu un spirit antreprenorial inegalabil, cu o vointa de dezvoltare accelerate si cu, evident, o viata de noapte care tinde spre epoca de glorie. Astazi, Ho Chi Minh este capitala economica indiscutabila a Vietnamului si o locomotiva pentru intreaga tara. Vom descoperi centrul, unde vom admira atat arhitectura vietnameza, dar si urmele coloniale francize puternic inradacinate. Vom descoperi cartierul chinezesc Cho Lon si impresionantul sau bazar Binh Tay, Templul Thien Hau, un templu tipic chinezesc cu statuete din ceramica, Pagoda Giac Lam, o pagoda traditionala cu unul dintre cele mai spectaculoase turnuri, Pagoda Vinh Nghiem, prima pagoda in stil vietnamez construita din beton (a fost ridicata in anii ’60 ai secolului trecut) si marele sau sanctuar. Dupa ce vom descoperi aceste comori arhitecturale chinezesti si vietnameze, vom pasi in zona coloniala franceza pentru a admira Primaria, in fata careia se afla statuia lui Ho Chi Minh, Opera si Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea (una dintre splendidele cladiri tipice de inspiratie arhitecturala franceza). Unul dintre cele mai impresionante monumente ale orasului este Palatul Prezidential al Vietnamului de Sud, simbolul guvernului Saigonului de dinainte de 1975. In interior vom descoperi zguduitoarea poveste a Razboiului din Vietnam, despre tragediile umane suferite si povestea a numeroase victime. Este unul dintre acele muzee care pun in dubiu umanitatea. Timp liber pentru cumparaturi la Piata Ben Thanh, unde se gasesc: bijuterii, matase, piele, statuete din lemn etc. La ora 17:00, optional, imbarcare in croaziera Indochina, pe raul Saigon, cu cina inclusa, pentru a admira cladirile orasului de pe rau. Cazare in Ho Chi Minh.

Ziua 4. Ho Chi Minh - Tay Ninh - Cu Chi

Mic dejun. Plecare catre Tay Ninh, aflat la doua ore cu masina, la nord-vest de Saigon. Aici vom descoperi una dintre cele mai curioase religii din lume, aparute aici, in Vietnam. Este vorba de Cao Dai - un amestec foarte colorant de budism, crestinism, taoism si Confucianism, printre sfinti, figurand personaje religioase si istorice amestecate, precum Buda, Confucius, Iisus, Mohamed, Pericle, Jeanne d’ Arc, Victor Hugo sau Iulius Cezar. Catedrala principala este extrem de colorata, avand o gramada de statui, si vom asista la slujba de la ora 11:00, la care oamenii vin complet imbracati in alb, in contrast cu cladirea extrem de colorata. Vom merge mai departe sa descoperim unul dintre cele mai cunoscute urme ale Razboiului din Vietnam - tunelele de la Cu Chi, un veritabil oras subteran, cu o retea de peste 250 km de tunele, folosit de rezistenta Viet Cong, care a luptat impotriva trupelor americane si sud-vietnameze. Daca esti suplu si nu ai claustrofobie, se poate intra pentru a descoperi unele dintre incaperile existente - inclusiv bucatarii, dormitoare etc.Cazare la Ho Chi Minh.

Ziua 5. Ho Chi Minh - Cai Be - Vinh Long - Can Tho

Mic dejun. Plecam sa exploram delta Mekongului, gura de varsare a maretului fluviu care izvoraste din Tibet si este al treilea fluviu ca lungime din Asia, dar este foarte important pentru agricultura intregii Indochine. Spre deosebire de Delta Dunarii, Delta Mekongului este extrem de populata, este una dintre cele mai dens populate zone ale Vietnamului si este folosita in mod intensiv pentru agricultura, fiind un adevarat bol de orez al intregii natiuni. Pe langa orez, aici cresc si fructe tropicale, napi (cultivati si in Romania inainte de extinderea pe scara larga a cultivarii cartofului) si alte produse agricole exotice. Tot in regiune se consuma si carnea de caine. Vom opri la Dong Tam, unde se afla o crescatorie de serpi, al caror venin este folosit pentru industria farmaceutica. Crescatoria vizitata este cea mai mare din Vietnam, si veti putea afla mai multe despre ei in micul muzeu al serpilor. Urmatoarea oprire este la Vinh Trang, un templu budist imens distrus in timpul razboaielor franco-vietnameze din secolul al XIX-lea si reconstruit in deceniile urmatoare. Astazi, templul este impunator, cu o gramada de statui. Vom ajunge in Cai Be, orasul din care rasar mai multe brate importante ale fluviului Mekong, creand o buna parte din delta. De aici ne vom urca pe o scurta croaziera, pe unul dintre bratele Mekongului, pana la Vinh Long. Dupa plecarea din Cai Be, vom putea observa mica piata plutitoare din Cai Be. Intr-un tinut brazdat de ape, de-a lungul istoriei, transportul oamenilor si al pasagerilor nu se facea pe drumuri terestre, ci pe apa, asa ca inclusiv pietele erau organizate pe cursul apelor in anumite locuri, iar tarabele dintr-o piata tipica erau inlocuite cu barci mai mari, uneori chiar vase maritime, iar cumparatorii veneau cu barca proprie la piata. Vom manca si o specialitate locala - pestele „ureche de elefant”. Dupa debarcarea la Vinh Long, ne vom continua drumul cu autocarul spre Can Tho, principalul oras al Deltei Mekongului, un oras cu o populatie de 1,7 milioane locuitori, al treilea oras ca marime al tarii dupa Ho Chi Minh si Hanoi.Cazare in Can Tho (cina inclusa)

Ziua 6. Can Tho - Cai Rang - Da Nang - Hoian

Mic dejun. Plecare de la hotel pentru a vizita piata plutitoare de la Cai Rang, unde se aduna zilnic ambarcatiunile pline de fructe si legume. Situata pe un brat extrem de lat al Mekongului, piata deserveste metropola CanTho cu produse agroalimentare diverse. „Magazinele” pe apa pot avea uneori si dimensiunea unor vase transoceanice! Transfer la aeroportul Can Tho, pentru zbor la Da Nang. Dupa aterizare, ne vom urca la bordul unui autocar si ne vom deplasa spre Hoian, un superb oras traditional. In mod miraculos, Hoian este singurul oras vietnamez care a scapat nebombardat in razboiul care a ravasit tara timp de 35 ani. In consecinta, este singurul oras istoric din Vietnam cu o superba arhitectura, tipica pentru Vietnam si China.Cazare in Hoian

Ziua 7. Hoian - My Son

Mic dejun. Astazi vom vizita orasul antic My Son, capitala timp de un mileniu a regatului Champa, un regat care a suferit puternice influente indiene datorita religiei. Locuitorii Champa au fost hindusi si nu budisti. In mod normal, ar fi fost un sit arheologic la fel de impresionant ca acelea din Angkor Wat (Cambodgia), Bagan (Myanmar) sau Prambanam (Indonezia), dar, din pacate, a fost aproape distrus de bombardamentul american din timpul Razboiului din Vietnam, bombardament care a durat o saptamana (rezistenta Vietcong se ascunsese aici). Vom reveni in Hoian unde ne vom plimba pe aleile pline cu cladiri colorate si frumos ornate, vechi vile sau chiar mini-palatele negustorilor din Hoian. Principalele vile se insira de-a lungul raului Thu Bon, care se varsa in Marea Chinei de Sud, aflata la circa 10-15 km, iar statutul de oras comercial l-au facut cosmopolit. Locuitorii au fost nu numai vietnamezi, dar si chinezi sau japonezi, asa ca peste tot vom descoperi urme si ale acestor comunitati - temple taoiste, podul japonez, pagoda, temple si case ale clanurilor chinezesti (mai ales proveniti din Canton). Cazare in Hoian.

Ziua 8. Hoian - Da Nang - Hue

Mic dejun. Transfer la Da Nang prin Trecatoarea Norilor. Da Nang este statiunea maritima numarul 1 de Litoral a Vietnamului… cu hoteluri all inclusive. Dar in apropierea orasului se afla numeroase atractii - vom vizita spectaculosii Munti de marmura - un grup de cinci stanci de marmura in care se afla cateva pesteri sacre. La picioarele muntilor se afla satul sculptorilor Non Nuoc, ai caror locuitori sunt faimosi pentru statuile create folosind marmura extrasa din munte - unele curti sunt adevarate muzee! Apoi vom urca la nou construitul Pod de Aur - un pod deasupra unei stanci sprijinit de doua palme enorme de unde se poate admira panorama regiunii. Continuam cu deplasarea spre orasul regal Hue, fosta capitala a Vietnamului imperial. Dupa-amiaza ne vom urca pe un vas-croaziera, in forma de dragon, si ne vom plimba pe Raul Parfumat, coborand la Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi si frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cazare in Hue.

Ziua 9. Hue - Hanoi

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor la Hanoi. Hanoi, al doilea oras ca marime al tarii, este capitala politica a tarii. Spre deosebire de Ho Chi Minh, care nu a suferit distrugeri prea mari in timpul razboiului, Hanoi a fost puternic bombardat si, desi anumite cladiri istorice au fost refacute, este in continuare un oras mai inghesuit decat Ho Chi Minh. In plus si atmosfera este mai formala, asa cum sta bine unei capitale de stat. Vom face o panorama de oras ce include: Palatul Prezidential si zona adiacenta, Mausoleul lui Hi Chi Minh, unde, la fel ca la Moscova, Beijing sau Phenian, se pastreaza corpul imbalsamat al creatorului Vietnamului modern (se poate vedea de la piept in sus), sub forma unui templu din granit care iese in evidenta in imensa piata Ba Dinh, acolo unde Ho a citit proclamatia de independenta, in 1945. Vom vedea apoi destul de spartana resedinta a Unchiului Ho (cum era numit in perioada cat era conducator), o casa traditionala construita pe niste coloane de lemn, dar si Pagoda cu un singur stalp. Extrem de interesant este Muzeul Literaturii, care a adapostit prima universitate vietnameza in secolul al XI-lea. Dar ceea ce iese in evidenta este faptul ca sistemul bazat pe meritocratie de acum 1000 de ani - nu puteai sa fii inalt oficial al Imperiului daca nu faceai universitate si nu dadeai numeroase examene pentru a ajunge in fruntea ierarhiei. Va urma o plimbare cu ricsele traditionale prin cartierul vechi si seara un spectacol de marionete pe apa la Teatrul Thang Long. Cazare in Hanoi.

Ziua 10. Hanoi - Halong Bay

Mic dejun. Plecare de la hotel spre celebrul golf Halong. Halong Bay este unul dintre cele mai frumoase peisaje marine din lume, cu sute de stanci abrupte rasarind brusc din apele marii si votat pe drept ca fiind una dintre cele 7 minuni ale naturii. Sosire la Tuan Chau International Marina, de unde se face transferul pe un elegant vas de croaziera, dotat cu tot confortul modern - Phoenix Cruiser. Dupa bautura de bun-venit si cazarea in cabine, vom pleca catre Halong Bay. Ne bucuram de masa de pranz (preparate locale - fructe de mare si preparate vegetariene), in timp ce vasul navigheaza, trecand pe langa insula Capului de Caine, Insulele Lebedei, satul plutitor Ba Hang, insula Dinh Huong (sau Incense Burner) si Insulele Degetului Mare. Exista numeroase stanci cu forme foarte interesante, fapt ce explica denumirile date acestor atractii. La pranz, timp liber o ora in zona pesterilor Luon. Cazare pe vas in Halong Bay.

Ziua 11. Hanoi

Mic dejun pe vas. Ne intoarcem in port si urmeaza transferul spre Hanoi, unde ne vom bucura de un program liber. Fiind ultima zi in Vietnam, timp pentru cumparaturi, masaje traditionale sau alte activitati individuale. Cazare in Hanoi

Ziua 12. Hanoi - Siem Reap

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor la Siem Reap, prima destinatie din Cambodgia. Siem Reap (care inseamna „infrangerea Thailandei” in limba locala, amintind de o victorie a localnicilor khmeri asupra rivalilor istorici, este un oras nou, modern, curat si bine pus la punct, care a crescut enorm datorita proximitatii cu ansamblul Angkor Wat. Numarul imens de turisti straini a transformat un sat anonim intr-una dintre marile statiuni ale Indochinei - aici poti gasi nenumarate hoteluri, restaurante, baruri, saloane de masaj, magazine de suveniruri. Cazare in Siem Reap

Ziua 13. Siem Reap

Mic dejun. Este ziua Z - se viziteaza poate unul dintre cele mai frumoase orase antice din lume - Angkor. Capitala a bogatului Imperiu al kmerilor care au dominat Indochina in secolele IX-XIII, situl de azi cuprinde peste 100 de monumente - temple budiste si hinduse (khmerii au pendulat intre cele doua religii in functie de dinastia care i-a condus), palate, canale de aparare si ziduri impresionante de cetate. Vom intra in Angkor Thom, fastuosul oras imperial construit in secolul al XII-lea de regele Jayavarman al VII-lea, in interiorul caruia se regasesc structuri incredibile care au supravietuit secolelor, razboaielor, ploilor violente, care caracterizeaza regiunea, si inundatiilor. Vom intra pe Poarte de Sud, strajuita de lungi siruri de razboinici din piatra si apoi ne vom opri la templul Bayon, unul dintre cele mai spectaculoase din complex - construit ca un munte, cu figura imensa a lui Jayavarman scrutand orizonturile in toate directiile, avand fie o pozitie martiala, fie chiar si zambitoare. Vom descoperi apoi intinsul Palat Regal, Terasa Elefantilor (numele vine de la numeroasele statui de pachiderme), Terasa Regelui Lepros si terminam cu celebrul templul Ta Phrom, intrat in atentia omenirii datorita filmului Tomb Raider, in care a „explodat” cariera celebrei Angelina Jolie (pe atunci avea 24 de ani). Templul Ta Phrom, spre deosebire de alte temple din complex, nu a fost curatat de vegetatia tropicala care acaparase structurile construite inainte de venirea francezilor care au inceput refacerea orasului imperial, asa ca pomi seculari, imensi, continua sa imbratiseze si sa tina in picioare ziduri intregi ale templului - este locul unde natura se imbina cu constructiile facute de oameni.Dupa-amiaza vom vizita templul stelar, una dintre cele mai remarcabile realizari arhitectonice din istoria omenirii - Templul-Munte Angkor Wat, ansamblu ridicat catre mijlocul secolului al XII-lea si dedicat zeului hindus Vishnu. Imensul templu poate fi vizitat pe indelete in mai multe zile, dar vom descoperi extraordinarele sculpturi murale de pe zidurile templului care redau batalii celebre, dar si viata de zi cu zi din oras, pentru a urca in varf, in zona sacra, unde pe vremuri nu puteau intra decat regale si marii preoti. Atentie - pentru a urca in zona sacra, va trebui sa ne descaltam si sa calcam desculti pe structurile multiseculare ale templului. Spre sfarsitul zilei, ne vom urca pe un deal de unde vom admira asfintitul soarelui.Odata intorsi in Siem Reap, seara vom merge la o cina traditionala cu muzica si dansuri folclorice khmere, unde vor aparea si celebrele dansatoare Apsara, dansatoarele celeste ale caror statui le-ati vazut in sute de exemplare in complexul Angkor. Spre deosebire de dansatoarele celeste din perioada Imperiului Khmer, dansatoarele de azi nu vor dansa in sanii goi. Cazare la Siem Reap.

Ziua 14. Siem Reap - Bangkok

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor la Bangkok. Sosire si transfer la hotel.Cazare in Bangkok.

Ziua 15. Bangkok - Templele si Marele Palat

Mic dejun. Bangkokul este practic inima natiunii. Este mai mult decat un oras capitala - ca idee Bangkokul (si zona metropolitana) are o populatie de 40 de ori mai mare decat al doilea oras ca marime al tarii, asta aratand cat de importanta este capitala pentru intreaga tara. Este centrul economic, comercial, industrial, social, politic, cultural, educational si religios. Principalul complex turistic al orasului este Marele Palat, fost palat regal (nu poate fi vizitat, e folosit pentru evenimente de stat) si mai ales Templul lui Buda de Smarald, simbolul suveranitatii nationale. Vei fi surprins cat de mica este statuia, dar ce semnificatie are pentru toata natiunea. Complexul in sine este magnific, plin de statui si arbori ornamentali, cu un gazon pe care pana si britanicii il invidiaza, dar si colturi mai linistite. In spatele Marelui Palat se afla Wat Pho - un alt templu iconic, templul lui Buda Inclinat - este pozitia prin care Budha a intrat in Nirvana, iar aceasta pozitie este infatisata de o statuie imensa, cu o lungime de 46 de metri. Mergi descult in jurul statuii si ia o punga cu monezi iesite din uz - arunca cate una in bolurile din jurul statuii pentru noroc si merite budiste. De cealalta parte a fluviului Chao Praya, o adevarata coloana vertebrala a orasului, se afla Wat Arun - Templul rasaritului (denumit asa dupa zeul hindus al rasaritului, Arun), faimos pentru ca este placat cu faianta alba cu incrustatii florale - este o adevarata minune a minutiozitatii.Vom vizita de asemenea si alte doua temple fundamentale - Wat Traimit, aflat langa cartierul chinezesc sau Templul lui Buda de Aur si Wat Benchamabophit sau Templul de Marmura, aflat in proximitatea Palatului Regal, folosit actualmente de familia regala. Vom continua cu o croaziera pe fluviul Chao Praya, dar si de-a lungul canalelor din cartierul Thonburi - multi considera Thonburi chiar un alt oras, fiind pe cealalta parte a fluviului si fiind o zona traditionala, cu case de inaltime redusa si traditionale. Este un cartier mult mai linistit decat agitatul Bangkok.In cursul serii va recomandam un alt spectacol optional - Teatrul Siam Naramit. In acest complex, pe langa reconstituirea spectaculoasa a unui sat thailandez, posibilitatea de a gusta street food intr-un cadru foarte curat, si multe alte atractii, poti asista la un spectacol de tip Las Vegas, care trece prin intreaga istorie a Thailandei - un spectacol cu acrobatie, cantec, dans si decoruri inventive, demne de orice megaspectacol de clasa mondiala.Cazare in Bangkok.

Ziua 16. Bangkok - Piata plutitoare Damnoen

Mic dejun. Program liber sau excursie optionala la piata plutitoare Damnoen Saudak. Ne deplasam la 100 km de Bangkok spre piata plutitoare. Pe drum vom descoperi zona rurala, campurile de orez si satele obisnuite. Ne vom imbarca apoi pe o salupa de mare viteza, care va strabate campurile agricole pe canale pentru ca, intr-un final, sa ne urcam intr-o barca traditionala si vom intra pe apa in celebra piata plutitoare Damnoen Saduak. Traditional, intr-un tinut al apelor (mai ales in sezonul ploios), Thailanda era o tara a raurilor si a canalelor care reprezentau principalele rute de transport al marfurilor si calatorilor - in consecinta, inclusiv pietele erau organizate pe apa, pe rauri sau canale cu barci pe post de tarabe. Exista mai multe piete plutitoare, dar cea mai importanta este cea de la Damnoen Saduak, care pe langa legumele si fructele perfect prezentate, s-a transformat intr-o piata turistica. Nu uita sa faci poze la precupetele imbracate traditional si obligatoriu cu o palarie pe cap si nu uita sa iti cumperi suveniruri - este una dintre cele mai mari piete de suveniruri din Thailanda! Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti via Doha.

Ziua 17: Bangkok - Doha - Bucuresti

Decolare din Bangkok spre Bucuresti la ora 01:50, sosire la Doha la ora 05:15. Decolare spre Otopeni la ora 08:50. Sosire in aeroportul Otopeni la ora 13.00.

Hoteluri

Ho Chi Minh: Huong Sen Hotel 3* sau similar
Can Tho: Nesta Hotel 4* sau similar
Hoian: Mulbery Collection Silk Eco 4* sau similar
Hue: Muong Thanh Holiday Hue Hotel 4* sau similar
Hanoi: Golden Sun Hotel 3* sau similar
Siem Reap: Siem Reap City Angkok Hotel 4* sau similar
Bangkok: Furama Silom Hotel 4* sau similar

Informatii utile

Climat
Intreaga regiune este caracterizata cu temperaturi inalte, de vara, toata perioada anului, diferentele climatice venind din alternanta intre sezonul ploios si cel secetos. Sezonul secetos este iarna - din decembrie pana in mai (foarte calduros spre sfarsit, cand temperaturile pot creste pana la 40 de grade), iar cel ploios vara - din iunie pana in noiembrie.
Vize
Cetatenii romani au nevoie de viza pentru toate cele trei tari. Viza de Vietnam se poate obtine printr-o agentie locala vietnameza sau aplicand online la https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt
Viza de Cambodgia se poate obtine la aeroport sau in prealabil online la https://www.evisa.gov.kh/
Viza de Thailanda se poate obtine de la ambasada din Bucuresti sau direct de pe aeroportul de sosire (Bangkok).
Infrastructura de transport local
Vietnamul si Thailanda au o infrastructura bine pusa la punct, cu autostrazi si superautostrazi. De asemenea, si soselele locale si nationale sunt decente. Infrastructura in Cambodgia nu este la fel de avansata, dar situatia drumurilor nationale s-a imbunatatit in mod semnificativ.
Bangkokul si Ho Chi Minh pot fi foarte aglomerate si ambuteiajele sunt frecvente. In Vietnam, majoritatea populatiei foloseste motoretele, iar circulatia lor este extrem de haotica. In Vietnam si Cambodgia, circulatia este pe partea dreapta, in timp ce in Thailanda este pe dos.
Siguranta personala
Ridicata.
Cum comunici
Desi Vietnamul si Cambodgia au fost colonii franceze, cei mai multi localnici vorbesc limba engleza, in special in zonele turistice. Accentul mai ales in Thailanda poate fi la inceput mai greu de inteles si poate fi comic - engleza este cantata in Thailanda.
Bani
Fiecare tara are valuta sa nationala - dong in Vietnam, riel in Cambodgia si baht in Thailanda. In Vietnam si Thailanda poti folosi dolari americani pentru suveniruri si alte mici cumparaturi la o rata nefavorabila. In Cambodgia, pentru orice cumparatura mai scumpa de 1 dolar se foloseste dolarul american. Restul, daca este vorba de valori reduse, il vei primi in riali.
Cardurile sunt folosite pe scara larga in cele trei tari, unde poti gasi, de asemenea, numeroase ATM-uri. In toate cele trei tari, se gasesc numeroase case de schimb valutar.
Comunicatii
Aproape peste tot exista Wi Fi cu o viteza foarte buna. Daca totusi simti nevoia sa fii conectat non-stop, in toate tarile pot fi cumparate SIM-uri pentru telefoane mobile la preturi rezonabile. Cel mai bine este sa va achizitionati SIM-ul de la aeroport, unde veti gasi toate companiile de telefonie mobila prezente in tara respectiva. Toate companiile au cam aceeasi acoperire in marile orase pe care le veti vizita.
Tipuri de prize
In toate cele trei tari, in cea mai mare parte din cazuri, o sa puteti folosi stecarele romanesti fara probleme, majoritatea prizelor fiind de tip A si C. In mod particular, in Cambodgia este posibil sa intalniti si prize de tip G (de tip Marea Britanie).
Cod vestimentar
Nu exista restrictii. Doar in cazul intrarilor in lacase de cult ar trebui sa purtati pantaloni/rochii lungi. In anumite locuri, daca pantalonii si fustele sunt prea scurte, veti primi un sarong. In majoritatea templelor, trebuie sa intrati desculti. Daca nu vi se pare prea igienic (desi in majoritatea locurilor vizitate e curatenie luna), luati-va cu voi ciorapi de unica folosinta, pe care sa-i aruncati dupa folosire. In templele budiste si la Palatul Regal din Bangkok e obligatoriu sa aveti acoperiti umerii, genunchii si gleznele.
Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
27.10.2024 3999 2699 Euro
09.11.2024 3999 2699 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 450 euro
Copil sub 12 ani: reducere 1999 euro, cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

Bilet avion Bucuresti - Saigon/Bangkok - Bucuresti, via Doha, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, Compania Qatar Airways;

  Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);

  14 nopti de cazare conform cu itinerariul excursiei;

  Mesele conform program;

  Transferuri cu autocarul/microbuz conform programului;

  Tururile si excursiile conform programului;

  Cina traditionala cu muzica si dansuri folclorice khmere;

  Croaziera pe Chao Praya;

  Ghizi locap;

  Asistenta turistica in pmba romana - ghid roman;  

Nu sunt incluse

• Asigurare medicala si storno; 
• Excursii optionale; 
• Taxa de viza Thailanda  2.500 BATH/persoana , se achita la sosirea in Thailanda; Taxa de viza Vietnam - 35$/persoana pentru documentul de aprobare a vizei si 25$/persoana pentru eliberarea vizei ce se va obtine in aeroportul din Vietnam ; Taxa de viza Cambodgia - 30 euro/persoana; 
• Bilete de intrare la obiectivele turistice; 
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi locali (se achita la fata locului ghidului insotitor 4 euro/persoana/zi) 
• Late check-out la cerere, aproximativ 49 euro/persoana, in ultima zi. 

Orar de zbor

Bucuresti - Doha / Doha - Saigon: 17:15 - 21:45 / 02:35 - 14:25
Bangkok - Doha / Doha - Bucuresti: 01:50 - 05:15 / 08:50 - 13:00
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei. .

Compania

Qatar Airways

Excursii optionale

Croaziera cu cina pe raul Saigon
65 euro/persoana

Excursie jumatate de zi la Damnoen Saduak - Piata Plutitoare
35 euro/persoana
Pietele plutitoare sunt specifice in toata Asia de Sud-Est, datorita numarului mare de rauri, lacuri si climatului musonic. Daca doriti sa experimentati atmosfera unor astfel de locuri va recomandam sa vizitati Damnoen Saduak. Piata se gaseste la aproape 100 de kilometri de Bangkok. Aceasta piata plutitoare este una dintre cele mai cunoscute din lume datorita numarului foarte mare de turisti care ajung in aceasta zona. Aici veti vedea femei imbracate in costume traditionale de fermieri si palarii de paie impletite traditional thailandeze. Ele conduc mici ambarcatiuni pline de legume si fructe, unele dintre ele unice in aceasta regiune a lumii. Piata este cea mai activa in prima jumatate a zilei. Piata este compusa din trei sectoare, fiecare cu produse specifice. Daca cineva doreste sa cumpere barca cumparatorului va opri in dreptul barcii taraba, iar tranzactia se va face intre ele. Include: transfer, ghid.
Cina si spectacol la Teatrul din Bangkok - Siam Niramit
60 euro/persoana
Situat in centrul orasului Bangkok, Siam Niramit este un teatru cu 2000 de locuri, unde puteti asista la una dintre cele mai mari productii scenice din lume. Scena pe care se desfasoara spectacolul este cea mai mare din lume si a fost inclusa in cartea recordurilor. Pe terenul teatrului se afla trei restaurante si un sat autentic traditional thailandez, pe care turistii il pot vizita si pot savura atmosfera vietii thailandeze din trecut. Toate spectacolele prezinta diferite teme specific thailandeze si budiste. Prin acest spectacol puteti lua contact cu bogata istorie si traditie ale teritoriului siamului. In satul traditional oaspetii pot achizitiona din dulciurile vandute in fata caselor si pot hrani elefantii prezenti aici. Inaintea spectacolului, in sat puteti asista la un show traditional. Include: transfer, ghid si cina cu show.

Galerie foto

Rezerva acum!