EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

City Break in Bruxelles

Ofertele Europa Travel city break in Bruxelles

Despre Bruxelles

Capitala a Belgiei si a intregii Europe, Bruxelles gazduieste unul dintre cele trei sedii ale Parlamentului European. Desi o treime din locuitorii acestui oras au cetaţenie straina, mulţi dintre ei fiind diplomaţi sau politicieni, orasul vechi de circa 1000 de ani isi pastreaza farmecul sau specific. Celebra piata Grand Place, inconjurata de superbe case in stil Art Nouveau, este punctul de plecare in descoperirea acestei superbe capitale europene.

Clima

Datorita influentei oceanului Atlantic, clima Belgiei este moderata si bogata in precipitatii. Temperatura medie in Bruxelles este de 2 grade Celsius in ianuarie si de 17 grade  Celsius in august.

Shopping

Orasul este binecunoscut pentru ciocolata, dantela, moda, antichitati si bineinteles pentru cele peste 8000 de soiuri de bere. Pentru amatorii de ciocolata cele mai faimoase nume sunt: Godiva, Wittamer, Leonidas sau Neuhaus&Corn. Nu poti sa vorbesti despre shopping in Bruxellles fara sa pomenesti de Galeriile St.Hubert.

Mancare

Waterzooi este o mancare fiarta clasica facuta din peste sau pui, cu legume (cartofi, morcovi, praz), oua, smantana si unt. Frieten sunt cartofii prajiti. Desi par la fel ca cei din Romania, acestia sunt prajiti de 2 ori si sunt facuti dintr-o singura specie de cartofi: Bintje; Uimitoare este si vlaamse stoofkarbonaden - tocanita de vita fiarta in bere. Tot cu bere este facut si konijn in geuze - tocanita de iepure. O alta friptura delicioasa este La Carbonade Flamande: carne de vita prajita cateva minute, dupa care se fierbe in bere neagra cu usturoi, ceapa si diferite ierburi. Se serveste cu taitei sau cartofi prajiti. Branza belgiana este renumita pentru savoarea sa, exista peste 150 de tipuri de branza. La fel de celebre sunt si gauffre-le belgiene. Cu diferite sosuri de ciocolata sau fructe, cu siguranta nu veti rezista tentatiei. Smoutebollen sunt gogosile pe care le stiti de acasa. Cu zahar pudra, simple sau cu umpluturi de gem, gogosile din Belgia sunt delicioase

Viata de noapte

Bruxelles este o destinatie excelenta pentru iubitorii de concerte, opera, orchestre si spectacole de balet sau teatru. Bruxelles este una dintre cele mai trendy capitale din lume si duce o viata dubla: in timpul zilei, Bruxelles este un oras calm, iar noaptea, ritmurilor celor mai renumiti DJ din lume te tin in cluburi pana in zori de zi. Cele mai bune cluburi se afla in apropiere de Place St-Gery, Manneken-Pis si cartierul Marolles.

De vizitat:

Centrul orasului poate fi impartit in doua zone: centrul superior, cu bulevarde largi si cladiri guvernamentale si centrul inferior, un labirint de stradute medievale care inconjoara Grand Place-ul ce dateaza din secolul al XII-lea.
Atomium - este unul dintre simbolurile orasului Bruxelles si se afla in parcul Mini Europa. Construit in 1958, Atomium-ul reprezinta o molecula de fier marita de 165 milioane ori. Cele 9 sfere ale monumentului sunt legate intre ele prin tunele de fier, oferind o priveliste spectaculoasa.
Mini Europa este cel mai vizitat parc din Bruxelles. Parcul Mini Europa este renumit pentru ca reda, la scara mica, cele mai importante atractii turistice din Europa: Turnul Eiffel, catedrala Westminster, Zidul Berlinului sau piata centrala din Praga.
Mannekin Pis este cea mai populara statuie din Bruxelles. Statuia din bronz se afla pe Rue de l'Etuve, iar legenda spune ca un copil a reusit sa stinga un foc puternic cu urina sa.
Musée du Cacao et du Chocolat se afla la coltul Grand Place si aduce un omagiu celui mai renumit produs belgian: ciocolata. Muzeul prezinta istoria ciocolatii, inca de pe vremea Imperiului Maya si explica procesele moderne de fabricare.
Palatul Regal (Palais Royal) se afla in centrul orasului si este una dintre cele mai opulente cladiri din Bruxelles. In trecut, Palatul Regal era resedinta familiei regale, azi fiind transformat in muzeu.
Catedrala Sf. Michel si Sf. Gudule este cea mai importanta catedrala din Bruxelles. Localizata pe dealul Treurenberg, la granita dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus, catedrala a fost construita dupa stilul romanic, pentru ca in final sa se adopte stilul gotic.

Rezerva acum!