EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
REZERVA FARA GRIJI, CALATORESTE RELAXAT
Ce oferim pentru siguranta ta?

City Break in Dublin

Ofertele Europa Travel city break in Dublin

Despre Dublin

Dublin, capitala Irlandei si cel mai mare oras al acestei tari se desfasoara de a lungul raului Liffey. Dublin este de asemenea si un important centru cultural al Irlandei. In centrul Dublinului se afla Colegiul Trinity, cea mai renumita universitate din aceasta tara. Este orasul in care s-au nascut si in care au trait multi scriitori remarcabili, cunoscuti in toata lumea. Primul scriitor de renume din Dublin a fost Jonathan Swift. Cel mai mare dintre ei a fost James Joyce, care a revolutionat literatura prin romanul sau “Ulise” in 1922 care este plin de detalii despre Dublin-ul din anii 1920. In Dublin se gasesc cele mai mari si prestigioase muzee din Irlanda: Muzeul Irlandez de Arta Moderna, Galeria Nationala Irlandeza, Galeria Municipala Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty.

De vizitat:

  • Muzeul Irlandez de Istorie Naturala detine peste 2 milioane de specimene diverse din intreaga lume, fiind unul dintre cele mai vizitate, atat de turisti cat si de localnici.Biblioteca Chester Beatty gazduieste mai multe carti rare, manuscrise deosebit de Catedrala Biserica lui Hristos, dateaza din sec XI, fiind cea mai inalta cladire din Dublin. Cea mai interesanta parte a acesteia o reprezinta cripta cu o vechime mult mai mare decat catedrala.
  • Catedrala Sf. Patrick aflata in centrul orasului a fost construita in locul unde Sf. Patrick boteza localnicii iar Obeliscul inalt de 61 de m, ridicat in cinstea contelui de Wellinghton reprezinta una dintre atractiile turistice cele mai de seama ale orasului.
  • Guinness Hopstore - casa celei mai faimoase beri din Irlanda: Fondata de Arthur Guinness in 1759 a devenit un muzeu ce va prezinta istoria berii Guinness (o bere neagra, cu gust de malt şi multa spuma cremoasa) şi a produselor derivate.
  • Catedrala Biserica lui Hristos.Edificiul dateaza din sec.XI si este cea mai inalta cladire din Dublin.
  • Parcul Phoenix este cel mai mare parc urban din Europa. Include o gradina zoologica si un teren de polo. In cadrul parcului isi au resedinta presedintele Irlandei si ambasadorul SUA.

Clima

Clima este temperat oceanic cu temperaturi medii anuale de 4 grade Celsius in ianuarie si 16 grade Celsius in iulie.

Shopping

Impatimitilor de shopping le stau la dispozitie numeroasele buticuri din zona pietonala centrala a orasului, intre Henry Street, O’Connell Street si pana in Grafton Street. Oferta este una variata bineinteles de calitate. Un magazine specific irlandez este Caroll's, de aici turistii putand achizitiona suveniruri sau obiecte de artizanat.

Mancare

In piata din Temple Bar vei gasi intotdeauna traditionala paine cu ceapa, iar preparatele specifice irlandeze: tocana irlandeza, mancare de varza cu bacon sau “colcannon”cu cartofi si usturoi salbatic, pot fi gasite in multe restaurante din Dublin.

Viata de noapte

Temple Bar este un fel de Cenusareasa a Dublin-ului, azi cel mai animat si mai popular cartier al orasului, in trecut cel mai sarac. Dublin by night isi atinge apogeul in acest cartier. Toate strazile sunt presarate cu cluburi, restaurante si baruri renumite.

Evenimente

  • 17 martie - Sarbatoarea Sfantului Patrick. Aceasta este ziua in care oricine isi doreste sa fie irlandez. Strazile Dublinului devin hiper-populate: muzica, teatru stradal, carnaval, artisti si spectacole nocturne.

Rezerva acum!