INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Amsterdam

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Amsterdam

Orasul este cunoscut pentru portul sau istoric, pentru Rijksmuseum (Muzeul National) si pentru cartierul felinarelor rosii. De asemenea, faptul ca acest oras este strabatut de numeroase canale a contribuit la denumirea de “Venetie a nordului”.  Arhitectura orasului magnifica si atat de bine conservata, datand din secolul 17, iti ofera o imagine bizara, daca nu usor incompatibila cu un oras vestit pentru atitudinea sa modernista si progresista. De la muzeele de arta pana la pietele de flori pline de culoare, de la celebrele coffee shop-uri pana la Cartierul Rosu, in Amsterdam exista la tot pasul ceva excitant si unic de descoperit.

Clima

Amsterdamul este un oras mare si o destinatie turistica majora, astfel incat poate fi vizitat pe tot parcursul anului; cu toate acestea in timpul iernii zilele sunt scurte, iar vremea mai rece ca de obicei.

Viata de noapte

Cele mai populare zone sunt Leidseplein si Rembrandplein. Rembrandplein se afla la 10 minute de mers pe jos de celebrul Red Light District si gazduieste multe dintre cluburile fancy ale capitalei olandeze, unde exista cateva discoteci, restaurant si baruri cu o eticheta mai restrictiva. Cea mai cunoscuta zona de distractie este Red Light District, unde petrecerile tin pana dimineata.

Shopping

Ca in orice capitala europeana, etichetele internationale de moda sunt bine reprezentate. Kalverstraat ofera o combinatie de magazine elegante si buticuri de moda, iar Leidsestraat ofera magazine mari, cunoscute si magazine de suveniruri, fiind locul perfect pentru turisti de a combina un loc de cumparaturi cu cafenele si vederile impresionante asupra canalelor.  

Mancarea

Restaurante si taverne cu preturi pentru toate buzunarele se gasesc la tot pasul; Este recomandat sa incercati din preparatele traditionale: varza creata cu carnati, cartofi cu mere, andive cu cartofi si bacon, branzeturi dar si bere.

De vizitat

 • Rijksmuseum Amsterdam - este cel mai mare muzeu din tara si detine o colectie impresionanta de arta olandeza.
  Anne Frank House - ascunzatoarea din mijlocul orasului unde Anne Frank se adapostea de nazisti si in care a scris faimosul jurnal din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.
  Muzeul Houseboat - iata sansa de a cunoasete istoria celebrei flote olandeze din Evul Mediu.
  Jewish Historical Museum - muzeul cu 4 sinagogi, cea mai veche datand din secolul XVII.
  Muzeul Amstelkring - gazduieste o colectie de argintarie bisericeasca si tablouri religioase.
  Muzeul Stedelijka - cu o colectie de arta moderna si o superba gradina de sculpture, ce se afla in spatele cladirii.
  Muzeul Van Gogh - vei putea vedea 200 de picturi si 550 de schite ale marelui pictor.
  Fabrica de bere Heineken - desi nu mai este operationala, este foarte mediatizata si vizitata.

Evenimente

Ziua Reginei , 30 aprilie.
Zilele Olandei, mai-iunie.
5 Days Off - un festival de muzica electronica care are loc la inceputul lunii iulie.

Rezerva acum!