INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Istanbul

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Istanbul

Istanbul - cunoscut ca si capitala capitalelor, este singurul oras din lume care se rasfrange pe doua continente si care a fost capitala de-a lungul a doua imperii consecutive: cel Crestin Bizantin si cel Otoman Islamic. Cu toate ca a fost capitala Imperiului Otoman, in afara capitalei oficiale Ankara, Istanbul a ramas capitala comerciala, istorica si culturala a Turciei.

Clima

Istanbul are un climat temperat, desi unii sustin bazandu-se pe clasificarile climatice a lui Koppen ca ar avea o clima subtropicala umeda. In perioada de iarna este rece, umed si, adesea, acoperit cu zapada,temperatura medie fiind de 5 ° C (42 ° F).  Medie anuala de precipitatii este de 693 mm (27,2 inch). Vara este de departe cea uscata, cu toate ca nu exista o reala  seceta pentru ca  ploua  pe tot parcursul anului. Ninsoarea este destul de comuna intre lunile decembrie si martie, cu ninsori pentru o saptamâna sau doua.

Divertisment

Cluburile de noapte ofera distractii pe durata cinei, de la cantece turcesti pana la dansuri orientale din buric. In plus, exista discoteci moderne (vedeti cele de pe malul Bosforului), cabarete si cluburi de jazz in districtul Taksim-Harbiye. In districtul Sultanahmet exista un numar de restaurante in cladiri otomane si bizantine restaurate, oferind un decor unic pentru o seara in oras.

De vizitat:

  • Palatul Topkapi sau Topkapi Sarayi a fost resedinta sultanilor si centurul administrativ al Imperiului Otoman, vreme de aproximativ 400 de ani, precum si o sursa de legende privind viata din harem.
    Palatul Dolmabahçe reprezinta un domeniu imperial construit pentru prima data intr-un stil european, fata de celelalte palate anterioare, construite in stil otoman.
    Orasul Vechi Istanbul mai este numit Eski İstanbul, Tarihi Yarımada (Peninsula istorica) si Suriçi (Cetatea), si este cea mai veche parte a orasului, in care puteti vedea celemai multe atractii istorice.

Rezerva acum!