INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Salzburg

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Salzburg

Salzburg este un land al Austriei, avand granita cu Bavaria, Germania, si Tirolul de Sud, Italia. Este unul dintre land-urile Austriei cu cei mai putini locuitori. Capitala landului Salzburg este orasul Salzburg.
Landul Salzburg este impartit in cinci districte: Pinzgau (capitala - Zell am See), Pongau (capitala - Sankt Johann im Pongau), Lungau (capitala - Tamsweg), Tennengau (capitala - Hallein) si Flachgau (capitala - orasul Salzburg, care este in acelasi timp si capitala landului).
 
Zone de interes turistic :
• Lacul Zeller. Un lac glaciar cu ape limpezi, cu o lungime de 3,8 km şi latime de 1,5 km. Pe malul lacului se afla statinea balneara Zell am See. Lacul este situat in regiunea Pinzgau in landul Salzburg, Austria.
• Fortareata Din Salzburg - Hohensalzburg. Fortareata Hohensalzburg este cea mai importanta fortareata din centrul Europei, un castel ce degaja forta, situat intr-o pozitie favorabila si cel mai important obiectiv turistic din Salzburg. Fortareata Hohensalzburg este obiectivul turistic din Salzburg ce trebuie vizitat neaparat daca va aflati in vacanta aici.
• Castelul Hellbrunn - Salzburg. Cladirea principala a Castelului Hellbrunn sau a Palatului Hellbrunn (care de fapt este mai mult un conac decat un palat - este totusi unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salzburg), a fost construita intre anii 1613 si 1615.
• Casa Lui Mozart - Salzburg. Casa din Getreidegasse nr 9 a fost locul in care a trait familia Mozart intre anii 1747 si 1773 si tot aici Wolfgang Amadeus Mozart s-a nascut pe 27 ianuarie 1756. Casa in care s-a nascut Mozart este astazi cel mai popular muzeu din Salzburg.
• Palatul Rezidenz Salzburg. Alaturi de Fortareata Hohensalzburg si de Salzburger Dom, Palatul Residenz este probabil cel mai important obiectiv turistic si istoric din Salzburg. Acest palat baroc era resedinta oficiala a Printilor Arhiepiscopi de Salzburg pana cand orasul a devenit parte a Austriei.
• Domul Din Salzburg. Intreaga istorie a orasului Salzburg se regaseste in Domul Catedralei din Salzburg. De la Sfantul Francis la epitafele mai multor Printi Arhiepiscopi, si de la Sf Rupert si Sf Virgil la alegorii religioase. Printre toate aceste figuri si scene religioase si istorice se poate citi o inscriptie: “Notas mihi fecisi vias vitae” - Tu mi-ai aratat drumul vietii.
 
Zone de schi in Salzburg :
 
Zell am See
Zell am See este o localitate faimoasa de ski situata langa Salzburg, in vestul Austriei. Impreuna cu “vecina” sa, Kaprun, formeaza “Europa Sportregion” (regiunea europeana a sporturilor).
Zell am See este zona perfecta pentru practicarea ski-ului pe muntele Schmittenhohe si ghetarul Kitzsteinhorn, ca de altfel si pe muntii din apropiere - Maiskogel si Lechnerberg (800-3029 m). Schiorii vor gasi aici o mare varietate de partii ce sunt potrivite pentru toti iubitorii de sporturi de iarna. Lungimea lor totala este de peste 130 de km, cea mai lunga partie avand 7 km. De asemenea, aici se pot practica numeroase alte activitati sportive: patinaj pe lacul Zeller See, hochei pe gheata, curling,etc.
Diferenta de nivel: 750 - 2000m
Orar de functionare instalatii: 08:30 - 16:30
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (25 Km); Medii (27 Km); Dificile (25 Km).
Instalatii de cablu: 26
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 41/20 Euro; ½ Zi: 35/17 Euro; 2 zile: 78/39 Euro; Ski pass 5 zile: 171/85 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Zell am See (0 km)
 
Muehlbach - Hochkoenig
Regiunea de schi Hochkoenig si-a primit numele de la muntele de 2941m situat in mijlocul Salzburgerlandului. Regiunea este alcatuita din 3 zone de schi, cu aceeasi denumire ca a satelor din regiune: Muehlbach, Dienten si Maria Alm, legate intre ele prin partii si instalatii de transport pe cablu.
Cele 3 zone de schi ofera impreuna 150 km de partii, cu toate gradele de dificultate, inclusiv cu partii freeride si mogul. Partiile sunt deservite de 39 de instalatii de transport pe cablu (29 teleschiuri, 3 telescaune si 3 telecabine), toate la altitudinea cuprinse intre 1071-2000m. Hochkonig\'s Winterreich apartine de regiunea Ski Amade cu abonament valabil pe toti cei 860 km de partii din zona.
Muehlbach, fost orasel minier, cu un istoric de 5000 de ani, la o altitudine de 854 m, in zilele noastre traieste exclusiv din turism.
Aici gasim intreaga paleta a unitatilor de cazare, de la agroturism pana la hoteluri de lux.
Deasupra orasului se inalta muntele Schneeberg (1921 m), unde putem ajunge din doua etape: cu o telecabina, pe care o schimbam cu un teleschi modern de 6 locuri. In partea superioara a zonei intalnim partii medii si usoare, iar in partea inferioara pana in Muehlbach se poate ajunge pe partii grele. Pentru incepatori poate fi o alternativa la baza Schattberg, partia lunga, albastra, pana in oras.
Dienten este o localitate alpina idilica, cu 800 de locuitori la baza muntelui Hochkonig. Este o statiune bine sistematizata, linistita, unde ne putem lipsi de masina. Majoritatea instalatiilor, magazinelor si restaurantelor sunt accesibile cu o plimbare usoara.
Satul se afla in mijlocul regiunii de schi, asa ca putem porni in ambele directii pentru a descoperi imperiul Hochkonig. Pornind in directia Maria Alm, putem ajunge pe varful GabAhel (1634 m) cu un telescaun de doua persoane, iar spre directia Mohlbach, varful cel mai apropiat este varful Wastlhohe (1730 m).
Pe ambii versanti schiorii si snowboarderii sunt asteptati de instalatii de transport pe cablu moderne, partii late, iar la Liebenau, un halfpipe.
Statiunea mai este renumita si multumita scolilor de schi moderne si de partia de sanius din Grunegg (1,5 km), care ofera si posibilitatea de inchirieri de sanii.
Maria Alm este cea mai mare statiune din regiune, avand 80 km de partii, halfpipe, partie de sanius "happy", etc.
Cu telescaunele moderne in doar 4 minute putem ajunge pe cel mai inalt punct al regiunii de schi, varful Aberg-Langeck (2000 m). Specificul locului este instalatia Natrun, un hibrid pe cablul pe care se schimba alternativ scaunele si cabinele.
Regiunea Hochkonig Winterreich nu este in legatura directa cu regiunea apropiata din Maria Alm, Hinterreit, unde, pe langa partiile usoare si medii, gasim si o partie cu acreditare FIS si un halfpipe, deservite de doua teleschiuri intre (1200 m si 1097 m).
Diferenta de nivel: 860 - 2000m
Orar de functionare instalatii: 08:30 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (51 Km); Medii (84 Km); Dificile (15 Km).
Instalatii de cablu: 39
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 40/21 Euro; ½ Zi: 32/17 Euro; 2 zile: 78/42 Euro; Ski pass 5 zile: 171/89 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Muehlbach (0 km)
 
Kitzsteinhorn - Kaprun
Kitzsteinhorn constituie placerea absoluta pentru cei ce iubesc sa schieze in natura salbatica, la o altitudine de 3000 m, pe o pulbere de zapada. Unic in Salzburg avand in vedere diversitatea peisajului si a conditiilor deosebite pentru ski, Kitzsteinhorn atrage tot timpul anului schiori din toate colturile lumii. In total sunt 20 de instalatii moderne de cablu si o telecabina ce te duce pana la 3029 m. Partiile de ski sunt variate si desi predomina cele de dificultate medie, Kitzsteinhorn ofera tuturor posibilitatea si bucuria de a schia pe ghetar, de la incepatori pana la profesionisti.
Diferenta de nivel: 911 - 3029m
Orar de functionare instalatii: 08:15 - 16:30
Sezon deschis: octombrie-mai
Partii: Usoare (22 Km); Medii (16 Km); Dificile (3 Km).
Instalatii de cablu: 20
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 41/20 Euro; ½ Zi: 35/17 Euro; 2 zile: 78/39 Euro; Ski pass 5 zile: 171/85 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Kaprun (0 km)
 
Katschberg
Regiunea Katschberg - Aineck se afla la granita regiunii Salzburgerland cu Carintia si ofera numeroase posibilitati pentru diferite activitati sportive. Regiunea de schi dispune de 70 km de partii cu trei versanti, care sunt deservite de 16 instalatii de transport pe cablu.
In germana Schischaukel inseamna "leagan de schi" (se poate schia de pe un versant pe celalalt). Acesta satisface schiorii si snowboarderii carora le plac alunecarile lungi, fara intreruperi.
Zapada este garantata nu numai de altitudinea relativ mare, dar si de multimea tunurilor de zapada. 100% din suprafata partiilor sunt dotate cu astfel de instalatii!
In ultimii ani s-au construit mai multe telescaune moderne de 4 si 6 locuri. Snowboarderii sunt asteptati cu un funpark nou, bine dotat iar pentru copii de asemenea sunt amenajate numeroase partii si scoli de schi.
In sezonul trecut s-a inaugurat o partie noua de 6 km, botezat "A1", nume care se refera la linia partiei, care coboara direct din varful Aineck (2220 m) pana in localitatea St Margarethen din vale. Diferenta de nivel a partiei este de 1000 m.
Partia Diretissima este una dintre cele mai lungi partii negre din Austria, avand o lungime de 2,5 km, si o inclinatie de 60-100%.
Schi nocturn se poate practica la Koenigswiesen in fiecare luni si joi.
Statiunea Katschberg este conectata de Aineck printr-o banda rulanta.
Este statiunea prefarata de catre familii in Carintia, oferind partii pentru copii cu figuri din desene animate si hoteluri cu oferte speciale pentru familii.
Scolile de schi sunt renumite pentru instructorii prietenosi.
Diferenta de nivel: 1066 - 2220m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (10 Km); Medii (50 Km); Dificile (10 Km).
Instalatii de cablu: 16
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 37/19 Euro; ½ Zi: 30/15 Euro; 2 zile: 77/51 Euro; Ski pass 5 zile: 177/90 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: St. Michael am Katschberg (5 km)
 
Bad Gastein - Ski Amade
Regiunea de schi Gasteinertal are patru zone de schi diferite, cu o lungime totala a partiilor mai mare de 200 Km, intercalate prin partii si instalatii de transport pe cablu. Una dintre ele este Bad Gastein, cu 80 km de partii bine intretinute, cu toate gradele de dificultate si 14 posibilitati de a ajunge in varful muntelui, (7 teleschiuri, 3 telegondole si 4 telecabine), toate pornind din Bad Gastein (1000 m), pana la Stubnerkogel (2246 m).
Pe langa schi si snowboard exista multe alte posibilitati de agrement, ca: schi fond, ture de schi, catarare pe gheata, patinoar, bowling pe gheata, sanie trasa de cai, indoor golf, squash, tenis, etc.
Statiunea Bad Gastein este legata prin partii cu Bad Hofgastein, unde gasim inca 51 km de partii si 11 instalatii de transport pe cablu (3 telesciuri, 5 lelegondole si 3 telecabine), pana la 2300 m. De aici porneste cea mai lunga partie din regiune, Hohe Scharte, de 8 km.
In apropiere de Gastein, la 10 km avem statiunea Sportgastein, care prezinta o mare siguranta din punct de vedere a zapezii si o panorama fantastica.
Statiunea dispune de 24 km de partii, deservite de un telescaun si doua telecabine, toate intre 1590-2686 m. Va recomandam: Apres Ski la Belleveu Alm, pana la 23.30. De la cladire porneste un telescaun cu doua locuri pana la Gastein, sau putem coborii in vale pe partia nocturna.
Bad Hofgastein este cea mai moderna statiune ca infrastructura turistica din valea Gastein. Orasul se afla la cea mai lata si insorita parte a vaii, la altitudinea de 850 m. Este un orasel atragator, cu o atmosfera alpina, in zona pietonala cu numeroase magazine, restaurante si pensiuni. In mijlocul orasului gasim un business center si un centru terapeutic ultramodern, inconjurat de un parc de 120.000 mp.
Bineinteles nu trebuie sa uitam nici de apele termale din valea Gastein, mai ales ca acestea fac parte dintre atractiile principale pe langa partiile de schi.
Sa nu ratati nici Kur- und Vital Zentrum, cea mai moderna baie alpin din Europa, care ofera vizitatorilor o panorama de 360º. Aici gasim mai multe aquaparcuri, saune, centre de relaxare, tobogane, centre multimedia, saloane de frumusete, baruri si multe-multe altele.
Reteaua de partii din valea Gastein apartine de regiunea Ski Amade.
Diferenta de nivel: 1000 - 2246m
Orar de functionare instalatii: 08:30 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (35 Km); Medii (70 Km); Dificile (13 Km).
Instalatii de cablu: 25
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 41/22 Euro; ½ Zi: 34/18 Euro; 2 zile: 79/50 Euro; Ski pass 5 zile: 172/90 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Bad Gastein (0 km)
 
Postalm Arena am Wolfgangsee
Postalm este mai mult sau mai putin la usa localitati Strobl. O zona de schi pentru familie, ea ofera cate ceva pentru toata lumea, indiferent daca sunteti un schior incepator sau expert.
Dupa investitiile mari de anul trecut, un modern telescaun cu 4 locuri a fost construit pentru a spori capacitatea celor 8 instalatii dejà existente.
Postalm va ofera intotdeauna cele mai inalte standarde de petrecere a timpului liber!
Diferenta de nivel: 1150 - 1900m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (11 Km); Medii (8 Km); Dificile (2 Km).
Instalatii de cablu: 9
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 26/15 Euro; ½ Zi: 25/14 Euro; 2 zile: 49/27 Euro; Ski pass 5 zile: 109/60 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Strobl (4 km)
 
Katrin-Alm
Katrin-Alm este partia de schi a statiunii Bad Ischl si una dintre cele mai insorite zone ale Austriei. Ea ofera numeroase posibilitati de distractie, nu numai schiorilor, dar si celor care doresc sa se relaxeze lenevind in soare pe terasele care ofera perspective de carte postala.
Peisaje de iarna mirifice fac sejurul in Bad Ischl de neuitat. Instalatiile de cablu moderne duc snowboarderii si schiorii in varful muntelui Ischl Hausberg.
La Katrin-Alm gasiti un adevarat paradis al copiilor. Aflata la baza partiilor “Skiarena/Kinderland” ofera celor mici un covor magic, liftul Pinocchio, lift-uri pentru copii si scoala de schi.
Diferenta de nivel: 470 - 1415m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (4 Km); Medii (4 Km); Dificile (0 Km).
Instalatii de cablu: 4
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 25/17 Euro; ½ Zi: 20/13 Euro; 2 zile: 45/30 Euro; Ski pass 5 zile: 90/59 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Bad Ischl (4 km)
 
Feuerkogel - Ebensee
Muntele Feuerkogel, cu o inaltime de 1.625 de metri deasupra nivelului marii, este situat langa satul Ebensee si este una dintre cele mai atractive destinatii de iarna din Salzkammergut.Partiile bine intretinute sunt ideale pentru familiile cu copii si pentru incepatori. O panorama fascinanta va este oferita asupra intregii regiuini a lacului Traunsee, precum si asupra ghetarului si muntilor Dachstein. O provocare speciala pentru schiorii bine pregatiti este partia neamenajata de coborare de 6 km lungime. Muntele Feuerkogel va ofera o larga gama de activitati distractive de iarna, cum ar fi: snowboarding-ul, skitouring-ul si drumetiile montane prin zapada cu ghid. Cele cinci cabane alpine de pe platoul Feuerkogel, cu terasele lor de unde puteti admira intreaga zona, va invita la un scurt repaus pentru a putea degusta mancarea traditionala.
Diferenta de nivel: 443 - 1625m
Orar de functionare instalatii: 08:30 - 17:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (4 Km); Medii (5 Km); Dificile (1 Km).
Instalatii de cablu: 7
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 30/15 Euro; ½ Zi: 27/14 Euro; 2 zile: 54/27 Euro; Ski pass 5 zile: 125/63 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Ebensee (1 km)
 
Dachstein West
Dachstein West - Gosau - Russbach - Annaberg. Cea mai mare regiunea de schi din Salzkammergut, Dachstein-West este o alegere inteleapta: garantia zapezii, garantia ca incepatorii vor invata sa schieze, partii la doar o aruncatura de bat de hotel. Astfel, regiunea Dachstein-West a fost desemnata una dintre cele mai avantajoase si prietenoase regiuni de schi din Austria. Aici gasiti: 140 km de partii; 72 de instalatii de transport in intreaga regiune de schi. Ski pass-ul pentru mai mult de o zi si jumatate este valabil si in Lungau, Abtenau, Postalm, St. Martin, Obertraun/Krippenstein, Bad Ischl/Katrin si Ebensee/Feuerkogel; 200 km trasee de schi fond.
Diferenta de nivel: 900 - 1650m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (7 Km); Medii (61 Km); Dificile (7 Km).
Instalatii de cablu: 29
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 35/18 Euro; ½ Zi: 33/17 Euro; 2 zile: 69/34 Euro; Ski pass 5 zile: 150/75 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Gosau (2 km)

Rezerva acum!