FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Vacante in Stiria

Ofertele Europa Travel in Stiria

Despre Stiria

Regiunea Stiria este a doua provincie austriaca ca marime, aceasta zona combina munti maiestuosi si peisaje alpine mirifice cu regiuni viticole fertile si statiuni termale ideale pentru spa si wellness, Stiria oferind toate atractiile Austriei intr-o singura regiune. Ghetarul Dachstein, peste 800 km de partii de ski pentru schiori de toate categoriile, statiuni de ski precum Schladming - gazda a numeroase competitii sportive de iarna, centre de sanatate precum Bad Gleichenberg apreciat pentru eficacitatea in tratarea afectiunilor vasculare si pulmonare, specificul viticol, fiind si un renumit centru culinar al Austriei, preturile rezonabile si sarmul rustic confera acestei regiuni o aura irezistibila fiind o destinatie turistica ideala pentru petrecerea unei vacante de neuitat la schi sau impreuna cu familia.
 
Zone de interes turistic:
 
• Multe dintre atractiile majore din partea de sud a regiunii pot fi accesate in cadrul unor excursii de o zi din capitala Stiriei. Principala ruta de cale ferata, precum si traficul rutier spre Slovenia, trece prin orasul istoric Leibnitz si localitatea invecinata Ehrenhausen, gazda frumosului monument Eggenberg. Obiectivul cel mai vizitat al campiei din estul Graz este castelul Riegersburg, cea mai impresionanta structura defensiva medievala a Stiriei.
• Nordul regiunii este, de fapt, impartit in doua provincii istorice: Murtal, gazda unor localitati agreabile precum Leoben si Judenburg, locul de nastere al mostenirii industriale regionale, si regiunea montana, ce se intinde spre vest si spre nord, una mult mai atractiva din punct de vedere al atractiilor naturale. Cele mai potrivite puncte de plecare pentru a explora zona sunt centrele de transport Bruck an der Mur si Leoben, in special pentru vizite spre vaile ce marginesc Muntii Hochschwab, spre centrul de pelerinaj Mariazell si misteriosul oras minier Eisenerz.
• Mai departe, spre vest, invitatia principala vine din varful dealurilor, dinspre orasul Judenburg, de unde puteti vizita asezarile medievale mai izolate, precum Murau, Oberzeiring sau Oberwölz. Coltul nord-vestic al Stiriei se poate vedea prin intermediul caii ferate ce leaga Graz de Salzburg, Linz si restul nordului tarii - valea raului Enns merita vizitata, macar pentru decorurile alpine spectaculoase. Aici, manastirea benedictina din Admont si Schladming, principala destinatie turistica de schi, sunt cele mai interesante locuri de vazut.
 
Zone de schi in Stiria:
 
Tauplitz / Bad Mitterndorf
Tauplitz este situat pe un platou insorit, intr-un cadru predominant alpin, si este in principal deasupra liniei padurilor. Tauplitz este statiunea cu cea mai multa zapada din regiunea Stiria. Aproape in fiecare an este doborat recordul stratului de zapada, in unele cazuri acesta atingand chiar grosimea de 5 m. In statiune gasim partii pentru toate nivelurile de pregatire, de toate gradele de dificultate, scoli de schii si piste amenajate de schi fond. Statiunea este recomandata mai putin snowboarderilor datorita faptului ca se afla pe un platou, care leaga partiile, iar fara ajutorul betelor este destul de greu traversarea acestuia. Celor care ajung la Tauplitz fara schiuri le recomandam excursii la Bad Mitterndorf, Aussee si in celelalte zone invecinate, excursii care va vor oferi amintiri de neuitat, atat vara, cat si iarna.
Diferenta de nivel: 900 - 2000m
Orar de functionare instalatii: 08:45 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (17 Km); Medii (17 Km); Dificile (6 Km).
Instalatii de cablu: 16
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 33/17 Euro; ½ Zi: 32/16 Euro; 2 zile: 65/32 Euro; Ski pass 5 zile: 150/75 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Bad Mitterndorf (7 km)
 
Riesneralm
Sloganul statiunii Reisneralm, situata in apropierea localitatii Donnersbach, este” Bucura-te la cel mai inalt nivel! Fara aglomeratie si cozi!”. Mai mult de 25 km de partii de schi pentru toate nivelurile de competenta, 18 km de trasee „cross-country” pentru incepatori si experti, un toboggan natural cu o lungime de 6 km si multe alte facilitati de agrement.
Diferenta de nivel: 980 - 1990m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:15
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (15 Km); Medii (7 Km); Dificile (3 Km).
Instalatii de cablu: 4
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 31/16 Euro; ½ Zi: 30/14 Euro; 2 zile: 61/30 Euro; Ski pass 5 zile: 138/67 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Donnersbach (7 km)
 
Planneralm
Planneralm, situat in nordul statiunii Murau, este satul de vacanta aflat la cea mai mare altitudine din Stiria (1600 m) si poate fi accesat doar pe o singura sosea care urca din Donnersbach. Comparativ cu celelalte statiuni mici din Stiria, Planneralm seamana cu un paradis nedescoperit: aici intalnim o atmosfera linistita, preturi avantajoase si servicii excelente. Reteaua de partii este deservita de 2 telescaune si 4 teleschiuri, cu ajutorul carora se poate urca pana la altitudinea de 2200 m. Statiunea are un microclimat specific, datorita caruia sezonul de schi tine din decembrie pana in aprilie, fara necesitatea de a folosi tunuri de zapada. In afara de partiile amenajate, mai exista o suprafata destul de mare, neintretinuta, pentru iubitorii freeride-ului si a schiului de tura.
Regiunea de schi Planneralm are o reputatie foarte buna si printre snowboarderi. De cativa ani aici s-a construit un parc de distractii, “Planneralm snow valley“ , pentru a atrage in zona cat mai multi freeride-eri. Acest nou parc de distractii cu trambuline, megajump si altele satisface orice pretentie din partea snowboarderilor.
Diferenta de nivel: 1600 - 2200m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (2 Km); Medii (11 Km); Dificile (2 Km).
Instalatii de cablu: 6
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 30/16 Euro; ½ Zi: 24/13 Euro; 2 zile: 57/29 Euro; Ski pass 5 zile: 127/65 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Donnersbach (5 km)
 
Kreischberg / Murau
In aceasta statiune schiorii si snowboarderii gasesc tot ce trebuie pentru o vacanta de iarna de neuitat: partii late si intretinute, o panorama fantastica si unitati de cazare, care satisfac orice pretentii.
Majoritatea partiilor sunt inconjurate de paduri de pin, doar cateva partii ajung deasupra vegetatiei, in schimb pe vreme senina se deschide o panorama fantastica.
Telecabinele de 6 pers. pornesc de la 850 m si transporta schiorii si snowboarderii aproximativ pana la mijlocul retelei de partii. Avantajul foarte mare a regiunii, ca incepatorii si copii nu sunt nevoiti sa schieze la baza partiilor. In zona din mijloc gasim cele mai multe partii pentru ei. La statia superioara a telecabinei exista un baby-lift pentru incepatori.
La Kreischberg si cei avansati gasesc partii care sa satisfaca exigentele lor.
Pe Rosenkranz (2118 m) se poate urca cu teleschi-ul sau telescaunul. In aceasta zona gasim in majoritate partii rosii si negre, respectiv partii speciale pentru freeride. Partiile late sunt perfecte pentru inbunatatirea stilului carving, dar partea inferioara a acestei zone, care coboara in vale, este recomandata numai pentru experti (ceilalti pot cobori cu telecabina pana in vale).
Statiunea Kreischberg este ideala si pentru snowboarderi. Partiile late si inconjurate de padure sunt ideale pentru freeride, dar aici puteti gasi si un parc de distractii cu half pipe si trambuline.
Diferenta de nivel: 868 - 2118m
Orar de functionare instalatii: 09:00 - 16:00
Sezon deschis: decembrie-aprilie
Partii: Usoare (16 Km); Medii (13 Km); Dificile (12 Km).
Instalatii de cablu: 13
Tarife instalatii adult/copil: Zi-full: 35/20 Euro; ½ Zi: 30/17 Euro; 2 zile: 64/36 Euro; Ski pass 5 zile: 144/81 Euro.
Localitatea cea mai apropiata: Murau (3 km)

Rezerva acum!