INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Duni

Ce vizitam in vacanta in Bulgaria, Duni

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Statiunea a fost construita in 1987 si, in prezent, atrage numerosi turisti in cautare de liniste, relaxare, traditie bulgareasca si confort. Arhitectura statiunii este un amestec de stiluri complementare, elementele dominante fiind de natura mediteraneana si bulgara. Complexul are o plaja mare, de 4.5 kilometri lungime si peste 100 de metri latime, acoperita cu nisip auriu fin. Ea este situata de-a lungul drumului principal dintre Tsarevo si mlastina Alepu. In partea nordica a plajei se regaseste un golf linistit, cu o mare si extrem de clara, care devine treptat mai profunda. Datorita tuturor acestor facilitati, plaja din Duni a castigat mai multi ani la rand distinctia Steagul Albastru pentru mediu curat, securitate si management de inalta calitate.

Cetatea Malkoto Kale
Duni se mandreste cu o mare diversitate de atractii si de divertiment, printre care petreceri nocturne in aer liber, gratare organizate pe plaje, sporturi de apa si excursii organizate de ciclism . Statiunea este format din trei complexe, toate sunt de cinci stele. La aproximativ 6 kilometri vest de Duni se afla cetatea traco Malkoto Kale, construita in secolul 8 i.Hr.. Ea se afla pe varful Kaleto (314 metri deasupra nivelului marii), are o suprafata de 4.000 de metri patrati si este inconjurata de un zid. Se spune ca intrarea obisnuia sa fie situata intre doua morene inalte de 6 metri. 

Templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu”
Centrul municipal Sozopol se afla la o distanta de 7 kilometri de Duni si atrage cu diferitele sale repere - case renascentiste vechi, strazi pietruite inguste, vestigii arheologice si multe altele. Cea mai mare atractie din Sozopol este formata din ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, pastrate astazi in templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu” din oras. In imediata apropiere se afla plaje Alepu si Arkutino - atractive datorita frumusetii lor si a mediului natural pur.

Rezervatii naturale si de observare a pasarilor
Vacanta de vara in Duni atrage multi ornitologii pasionati datorita rezervelor naturale din jurul Stomoplo si Madren Lake, precum si datorita rezervatiei naturale Alepou Marsh. Dumetii si biciclistii veniti in vacanta in Bulgaria, in statiunea Duni, ar trebui sa se indrepte spre Parcul Otmanli, de langa Burgas. De asemenea, Ajuns in vacanta in Bulgaria, trebuie sa vizitezi si Rezervatia Naturala Ropotamo, o zona protejata renumita pentru nuferii de apa, formatiunile stancoase unice si pentru varietatea de specii de animale si pasari. Vara, aici se strang multi pasionati de natura, pentru vizionarea pasarilor.

• Despre Duni

• Activitati de vacanta in Duni, Bulgaria

• Vacante in Duni


Rezerva acum!