Vacante in Kassandra - 2020

   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Kassandra

Peninsula Halkidiki se afla in nordul Greciei, in Macedonia si este compusa din trei brate scaldate de Marea Egee: Kassandra, Sithonia si Athos. Cele trei brate ale peninsulei Halkidiki aruncate in Marea Egee asemeni tridentului lui Poseidon ne dezvaluie rand pe rand frumusetea lor neasemuita: marea de smarald, plajele aurii, mici golfuri sculptate in stanca si paduri de pini oglindite in mare.
Bratul Kassandra, bratul vestic al peninsulei Halkidiki, este cel mai cunoscut si mai populat din Halkidiki. Numele de Kassandra provine de la regele Macedoniei Kassandros, succesorul lui Alexandru cel Mare. Inainte, Kassandra era cunoscuta ca “Flegra” sau “locul focului”, numele referindu-se probabil la luptele care au avut loc in aceasta zona. Plajele sale albe alternate cu promontorii stancoase acoperite cu pini au fost primele atractii ale turistilor greci si straini.
Bratul Sithonia - bratul din mijloc al peninsulei, este denumit si "parcul natural din Halkidiki" datorita peisajului si vegetatiei deosebit de atractive. Sithonia este o adevarata simfonie in tonuri de albastru si verde. Numele peninsulei provine din mitologia greaca, de la numele fiului zeului marilor Poseidon. 
Statiunea Gerakini este ideal situata intre cele doua brate, oferindu-va ocazia de a le descoperi pe amandoua.

Excursii Optionale:

Excursie la Petralona: Va invitam sa vizitati faimoasa pestera unde au fost descoperite relicve ale omului din Neanderthal, dovedind existenta unei asezari preistorice. Admiram frumoasele stalactite si stalagmite precum si urmele primelor vetre de foc facute de om. Ne vom continua calatoria cu vizitarea oraselor Nea Moudania si Afitos unde vom avea timp liber pentru cumparaturi si pentru a servi o cafea traditionala greceasca.
Croaziera la Muntele Athos: Ne vom deplasa spre Ouranopolis de unde ne vom imbarca pe vapor pentru a admira cele mai frumoase manastiri bizantine de pe Muntele Sfant. Primul si cel mai dezvoltat centru monahal de pe teritoriul Greciei, Muntele Athos poate fi vazut in croaziera pe care o veti face de-a lungul bratului. Republica monahala cuprinde astazi sase categorii de asezaminte monastice: manastirile, schiturile, chiliile, colibele, bordeiele si sihastriile. Manastirile sunt in numar de 20, dintre ele 17 sunt grecesti, una ruseasca, una sarbeasca si una bulgareasca.
Excursie la Meteora, loc de ascetism si rugaciune: Va invitam sa descoperiti aceste manastiri deosebite, veritabile muzee bizantine, situate „intre cer si pamant”, in varful unor stanci gigantice, in forma de turnuri, unice in Europa. Trecerea prin orasele Larissa, Kalambaka si Valea Tembi, vizitarea a doua dintre manastirile complexului, va vor imbogati spiritual si cultural.
Seara greceasca, o petrecere 100% a la grec: Va invitam sa participati la un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si mai mult decat atat veti putea invata cativa pasi din dansurile traditionale: sirtaki si zorba.
Excursie la Waterland: Va invitam sa va distrati in acest parc acvatic situat la 18 km de Salonic, recomandat tuturor varstelor. Aici veti gasi tobogane cu apa cu diferite grade de dificultate, piscine cu valuri artificiale si hidromasaj, bar si cofetarie si multa, multa distractie inclusa in pret.

Rezerva acum!