Vacante in Litochoro 2020 - 2021

   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Litochoro

Litochoro sau „Orasul Zeilor” este o asezare pitoreasca situata la poalele Muntelui Olimp, pe malul vestic al Golfului Thermaic, la 22 de kilometri de Katerini si la 90 de kilometri de Salonic. La estul orasului se afla faimoasa Plaka, iar la nord este statiunea de vara Gritsa. Orasul dateaza din secolul al XIV-lea si este cea mai importanta asezare de munte din Peria, reprezentand poarta de acces spre varfurile Muntelui Olimp: Skala (2866 de metri) si Mytikas (2918 de metri), si spre Cada lui Zeus. Rezemat pe o parte de munte si deschis in cealalta spre Marea Egee, Litochoro este privilegiat cu o plaja distinsa cu „Blue Flag” pentru nisipul si apele sale curate.

Atractii

Litochoro este un labirint de stradute inguste si pietruite, trasate printre casele traditionale cu porti din lemn, ferestre arcuite si acoperisuri vin colorate. In orice parte a orasului te-ai afla, peisajul abunda in culorile vii ale locuintelor imbinate cu verdele padurilor si albastrul cerului. La intrarea in oras, zaresti „Katounia”, parcul care adaposteste monumentul inchinat luptatorilor pentru libertate in 1878, Centrul multicultural, muzeul de folclor si o sala expozitionala. Strabatand orasul pe strazile sale, descoperi piete traditionale, precum Platanos, Horostasi si Naftikon, si doua biserici importante: Agios Nikolaos, in centru, si Agios Dimitrios in partea de nord. Tot in partea nordica a orasului, Litochoro are unul dintre cele mai traditionale cimitire din Grecia, cunoscut sub numele de Agios Athanasios.

Orasul este strabatut anual de un numar mare de turisti, care vor sa ajunga la Muntele Olimp si la siturile arheologice ale acestuia. Unul dintre cele mai mari obiective il reprezinta Cada lui Zeus, la care poti ajunge pe jos pornind din oraselul Litochoro. Odata ce ai iesit de pe aleile pietruite ale orasului, intri in Parcul National Olimp si mergi de-a lungul Vaii Enipeas care margineste orasul. Piesajul stancilor gri, a raului si a padurii inverzite iti taie rasuflarea, iar odata ajuns la cascada formata intre stanci vei ramane impresionat de arhitectura naturala a acesteia.

Seara, la intoarcerea de pe Muntele Olimp, statiunea se insufleteste cu turisti si localnici, veniti sa petreaca in psarotaverne sau in tavernele traditionale din pietele centrale. Cum arhiterctura satului a fost pastrata de-a lungul secolelor, iar peisajele sunt naturale, localnicii au grija ca si mancarea servita sa fie tipic greceasca. Cat despre bautura, specialitatile locale precum ouzo sunt nelipsite de pe mesele tavernelor, fiind adesea acompaniate de meze si, bineinteles, de muzica greceasca.

Rezerva acum!