INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Peloponez - Araxos

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Peloponez - Araxos

Despre
Peloponezul este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. Este de asemenea o regiune a Greciei, formată din 5 prefecturi. Regiunea Peloponez acoperă doar parțial peninsula.

Peloponezul are o suprafață de aproximativ 21 549 km⊃2;. Formează partea sudică a Greciei continentale, deși teoretic este o insulă după construirea Canalului Corint în 1893. Are două legături terestre cu restul Greciei, una naturală sub forma Istmului Corint și una artificială, reprezentată de Podul Rio-Antirio (terminat în 2004).

Peninsula are un interior muntos și coaste neregulate, cel mai înalt punct fiind Muntele Taygetus. Include patru peninsule îndreptate spre sud, Messenia, Peninsula Mani, Capul Malea (cunoscut de asemenea ca Epidaurus Limera), și Argolida în nord-estul îndepărtat al Peloponezului.
În largul coastei peloponeziace se află două arhipelaguri: Insulele argo-saronice spre est și Insulele ionice în vest. Insula Kythira, din apropiere de peninsula Epidaurus Limera din sudul Peloponezului este considerată ca făcând parte din Insulele ionice.

Mulţumita varietatii incredibile a peisajelor şi a numeroaselor opţiuni oferite vizitatorilor, Peloponezul se transformă treptat într-o destinaţie tot mai atractivă. Lacuri şi izvoare integrate in peisaje pitoreşti cu culori fantasmagorice pe tot parcursul anului inconjoara catunele montane în Arcadia şi Corint. Plaje de o frumusete deosebita se gasesc în Messinia şi Lakonia. Reţeaua de drumuri este bună şi o vizită la Peloponese merită cu siguranţă, fiind o experienţă extraordinară. Kyllini - Kyllini este situat la nord-vestul Peloponezului. Kyllini, în termeni geografici, include districtele mai largi din Kyllini, Kastro, Kato Panagia, Neochori, Loutra Kyllini, Golden Beach. Pentru localnici, însă, cuvântul Kyllini este folosit pentru zona limitată a portului.
Kyllini este o destinație populară pentru mulți călători, datorită coastei lungi de nisip din zonă, a izvoarelor termale Loutra Killinis și a faimoaselor situri arheologice din zonă precum Castelul Chlemoutsi și Olimpiada Antică. În zonă veți găsi o mulțime de hoteluri, apartamente, campinguri, restaurante, taverne cu pește, magazine și o mulțime de activități.
 
Kalamata - Kalamata este un oraș tradițional grecesc și este capitala regiunii Messenia. El are unele facilitati de turism, dar cea mai mare parte din economia sa este bazată pe agricultură la nivel local, pe transport maritim, precum și pe alte afaceri.
Kalamata are mai multe muzee; la fel ca cele mai multe organizații semi-oficiale din Kalamata, ele sunt în general în stil venețian, stil neoclasic sau foste vile: Muzeul Benaki, Muzeul Arheologic Kalamata, Muzeul de Folclor, Muzeul Feroviar Kalamata Open-Air
 
Monemvasia - Monemvasia este un oraș castel impresionant în sud-estul Peloponezului. Acest oraș a fost construit invizibil de pe continent, pentru a evita atacurile inamice. Se poate observa doar de la mare și doar pe o cale îngustă se conecteaza la continent. Acest loc fantastic a fost construit inițial în Evul mediu și a fost locuit continuu de atunci. Astăzi cele mai multe dintre casele vechi au fost transformate în pensiuni și hoteluri boutique. O plimbare pe străzile pietruite ale orașului castel este ca o călătorie înapoi în timp. Vezi locașurile de piatră elegante si bisericile bizantine, cum ar fi Biserica Agia Sofia și ai lui Hristos Elkomenos. Nu ratați, de asemenea, vederea la mare uluitoare din partea de sus de Castelului. Punctele de atractie in regiune includ vizitarea obiectivelor turistice și înotul în apele calme.
O mare varietate de locuri de cazare se găsesc în Monemvasia. Orașul medieval tradițional are multe boutique hoteluri și apartamente romantice adăpostite în vile venețiene restaurate. Aceste locuri sunt cele mai romantice și speciale pentru a rămâne în Monemvasia. Numeroase oferte de cazare sunt de asemenea disponibile în Orasul Nou, doar la o distanță de mers pe jos de la Castel. Aceste unitati sunt mai moderne și includ hoteluri mici, apartamente în regim self-catering și camere.
 
Tolo - Tolo este un centru turistic modern, înconjurat de vechi site-uri, cum ar fi Asine, Epidaur, Tirint, Micene, Argos, Heraion, Nafplion, iar sederea in Tolo faciliteaza vizitarea lor cu autobuzul local, excursii organizate, masina sau motocicleta.
Tolo este ideal pentru orice fel de vacanță, dacă doriți pur și simplu să va încălziti în marea curata sau dacă doriți să vizitati frumosul peisaj și siturile arheologice din Peloponez, atât din apropiere cat și de mai departe.
Există o mare varietate de activitati în Tolo și zonele înconjurătoare. Încercați sporturi nautice, cum ar fi navigatie, windsurfing, schi nautic sau scuba diving, inchiriati o barca cu motor, mergeti la pescuit, la gratar. Tolo este o bază excelentă pentru vizitarea siturilor arheologice din Peloponez si este unul dintre motivele pentru care Tolo este o stațiune pe tot parcursul anului. În primăvară vizitatorii vin din întreaga lume pentru a explora zona rurală. Faceti o excursie în orașul din apropiere Nafplion, care a fost prima capitala eliberata in Grecia și vizitati monumentele istorice și străzile înguste venețiene sau faceti kite surfing într-una din plajele din apropiere, croaziere zilnice din potul Tolo în timpul lunilor de vară in insulele Hydra, Spetses, Poros și Monemvasia.

Rezerva acum!