Vacante in Amara

Ofertele Europa Travel in Amara

Despre Amara

Factori naturali de cura:
Apa Lacului Amara: sulfatata, clorurosodica, magneziana, usor bromurata; ape minerale de sonda pentru cura interna: usor sulfatate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone; namol sapropelic extras din lac; climat de stepa excitant - solicitant.
Indicatii terapeutice:
Afectiuni ale aparatului locomotor: reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii, afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologie periferice; sechele post-traumatice (dupa operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, dupa entorse sau fracturi); afectiuni ginecologice (sterilitate); afectiuni asociate (dermatologice - psoriazis, endocrine, boli profesionale).
Tipuri de proceduri:
Bai calde cu namol si impachetari cu namol; aplicatii de cataplasme cu namol rece; cure interne cu ape minerale; electroterapie si hidroterapie; aerohelioterapie, cura de teren si gimnastica medicala
Contraindicatii:
Afectiuni cardiovasculare; boala Basedof; astm, boli infecto - contagioase, nevroze, tuberculoza pulmonara activa.
Amplasament geografic:
Statiunea balneo-climaterica Amara este situata in sudul tarii, la 7 km de orasul Slobozia, la 2 km de localitatea cu acelasi nume: AMARA. In statiunea de tratament Amara este amenajata plaja pe malul lacului pentru bai de soare.
Clima:
Climatul este continental de stepa, verile sunt calduroase si iernile sunt reci. Temperatura este in medie anuala de 22 grade Celsius.
Obiective turistice:
-Zona turistica a litoralului romanesc: statiunile Mamaia, Eforie, Neptun, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Olimp, Costinesti, Mangalia, Navodari (hoteluri de 2-5 stele, practicarea sporturilor nautice, divertisment - delfinariul si acvariul din Constanta, satul de vacanta Mamaia s. a.);
-vestigii ale unor vechi asezari antice: Tomis, Calatis si Histria;
-Monumentul de la Adamclisi;
-pivnitele statiunii viniviticole Murfatlar;
-zona turistica a Deltei Dunarii (plimbari cu vaporul pe bratele Dunarii, practicarea pescuitului si vanatorii);
-zona turistica a Baltii Brailei (plimbari cu vaporul pe Dunare si canalele Insulei Mari a Brailei, pescuit sportiv).
-In orasul Slobozia se poate vizita Muzeul National al Agriculturii iar in parcul muzeului, Biserica de lemn"Poiana" care este atestata documetar din anul 1737 si a fost mutata aici in sept 2000. Biserica de lemn "Poiana" a a fost tarnosita in ziua de 17 decembrie 2000 si are valoare prin faptul ca este in sine un document original si autentic de istorie si arhitectura, inscris pe Lista monumentelor istorice. La Poiana de Jos de unde a fost adusa Biserica de Lemn s-a gasit document precum ca a functionat in anul 1775 o scoala cu doi preoti si un dascal.
Acces:
Rutier: Bucuresti - Urziceni - Slobozia (119 km.) pe DN 2 si 2A; Braila - Slobozia (95 km) pe DN 2; Constanta - Slobozia pe DN 2A; Buzau - Slobozia (91km) pe DN 2C;
Feroviar: Bucuresti - Slobozia Veche via Ciulnita; Ploiesti Sud - Urziceni - Slobozia Veche; Galati - Braila - Faurei - Urziceni - Slobozia Veche.

Rezerva acum!