×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Ayvalik

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Ayvalik

Ayvalik este o destinatie de vacanta in Turcia ce face parte din salba de statiuni de la Marea Egee, situata in provincia Balikesir, la aproximativ 180 km de Chanakkale, 50 km sud-vest de Edremit si la doar cativa kilometri de stramtoarea Dardanele.
Este o destinatie turistica recomandata celor ce doresc sa petreaca o vacanta intr-un loc liniştit, înconjurat de păduri de pini şi măslini, cu plaje cu nisip fin marginite de tufe de leandru, în care clădirile păstrează aerul boem al vremurilor de odinioara.
In largul coastei Ayvalik sunt peste 20 de insulite, cea mai mare dintre ele fiind Alibey Adasi sau Cunda. Pe insula Alibey sunt mai multe manastiri si biserici, restaurante, case vechi din piatra si numeroase case de vacanta. Insula Alibey este legata de insula Lale printr-un dig rutier, iar aceasta la randul ei este legata de statiunea Ayvalik. Alibey este foarte vizitata, turistii putand ajunge aici cu autoturismul personal sau cu minibus-urile “dolmus”.
Clima in Ayvalik este tipic mediteraneeana, calda si uscată vara, temperată si umeda in timpul lunilor de iarna. Temperatura apei marii nu coboara niciodată sub 15ºC, iar in timpul verii este in jur de 29C. Temperatura aerului urca pană la 45ºC in iulie şi august, iar in timpul iernii oscilează intre 6 – 7ºC.

Plaje in Ayvalik

In statiune se gasesc 2 dintre cele mai lungi plaje de nisip ale Turciei – Sarimsakli si Altinova.
Plaja Sarimsakli, cu o lungime de 8 km, atrage anual mii de turisti in Ayvalik, prin apele limpezi si nisipul auriu, hoteluri, moteluri, pensiuni, baruri, cafenele si discoteci.
Plaja Altinova are o lungime de 13 km fiind foarte populara printre turisti datorita numeroaselor restaurante si cafenele de pe plaja.
Statiunea Ayvalik este o destinatie ideală în timpul verii pentru sporturi nautice: înot, canotaj, scufundari, dar și relaxare în restaurantele și tavernele de pe faleza, fiind recunoscuta ca fiind cea mai ospitaliera statiune de pe litoralul turcesc la Marea Egee.

Atractii si obiective turistice in Ayvalik

Locurile cele mai cautate de turisti din Ayvalik pentru privelistea si frumusetea insulelor din jur sunt: Şeytan Sofrası – Masa Diavolului si Tavsankulari – dealul Urechea Iepurelui din peninsula Timerhane.
Orasul Ayvalik este considerat capitala uleiului de masline, in cele peste 20 de fabrici de aici se prelucrează cel mai bun ulei de masline din Turcia.
Biserica Taksiyarhis construita in anul 1873;
Manastirea Leka aflata printre maslini in stanga Canalului Dalyan;
Moscheea cu Ceas (Saatli Mosque) se afla in centrul orasului, fiind o fosta biserica ortodoxa greceasca – Agios Ioannis, transformata in moschee dupa anul 1928.
Moscheea Cinarli a fost construita in anul 1790 initial ca o biserica greceasca, Agios Giorgis, fiind transformata in moschee in anul 1923. Moscheea Cinarli se afla pe str. Alibey avand dimensiuni impresionante, iar exteriorul este de culoare roz. Moscheea are dimensiuni impresinante, se intinde pe o suprafata de 2800 mp si 30 m inaltime. Minaretul masoara nu mai putin de 38 m inaltime.
Biserica Ayazma
Manastirea Lunii se afla pe insula Alibey si impresioneaza prin frumusetea si modul in care s-a conservat de-a lungul timpului
Turnul Prodoselene
Rezervatia Naturala Patriça aflata in nordul insulei Alibey.
La o distanta foarte mica de Ayvalik, in orasul Truva, se afla legendara ruinele cetatii Troia, locul unde s-au intamplat in secolul XII i. Hr. faimoasele fapte relatate in Iliada lui Homer. De-a lungul timpului au fost construite pe acelasi loc noua cetati. Cea de-a sasea cetate (al saselea strat de astazi) este considerata ca fiind legendara cetate Troia in care a avut loc Razboiul Troian. Arheologul Heinrich Schliemann este cel care a descoperit cetatea, unde turistii pot vedea astazi zidurile, turnurile, un teatru in aer liber si o reconstituire a celebrului cal troian din lemn.
Din Ayvalik se pot face excursii optionale in insula greceasca Lesbos, existand chiar si o linie de ferryboat ce leaga Ayvalik de aceasta insula greceasca.

Rezerva acum!