INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Belek, Antalya

Ce vizitam intr-o vacanta in Belek

Ofertele Europa Travel in Antalya - Belek

Cu 300 de zile insorite pe an si apele calde ale Marii Mediterane, zona a devenit un refugiu pentru cei care cauta luxul complexelor hoteliere de cinci stele si terenurile mari de golf. Belek este statiunea de vacanta perfecta pentru iubitorii si jucatorii profesionisti de golf, care-si doresc si zilele lenese pe plaja sau intr-un bazin de inot. Pe langa acestea, Belek are cate ceva si pentru insetatii de istorie, arheologie si sporturi de adrenalina terestre sau acvarice. Este locul de relaxare si de distractie, care imbina traditia turca cu facilitatile internationale de lux, atat la cazari, cat si la gastronomie.

Teatrul Aspendos este atractia principala din Belek pentru pasionatii de istorie si arheologie. Construit de arhitectul Zenon in al 2-lea secol, Aspendos este cel mai bine conservat teatru antic din zilele noastre. Cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, el ilustreaza un exemplu concret al competentelor in inginerie si arhitectura de la acea data. Galeriile, decoratiunile de scena si aucustica ilustreaza o minune arhitecturala ce merita vizitata. Teatrul Aspendos este atat de bine conservat, incat aici sunt organizate si astazi concerte si recitaluri.

Zidurile orasului si Poarta lui Hadrian sunt resturi istorice ale stilului roman bogat. Muzeul Antalya este un muzeu arheologic celebru, care ar trebui sa fie, de asemenea, de interes pentru fiecare vizitator. In afara de aceasta, exista numeroase moschei si minarete in Antalya, unele apartinand epocii bizantine si altele fiinf construite de Seljuks.

Terenurile de golf. Una dintre principalele atractii ale Belek o constituie cele sase terenuri de golf. Zona a fost deosebit de dezvoltata ca destinatie de vacanta, aceasta devenind astazi un reper pentru iubitorii acestui sport. Aici vei gasi unul dintre centrele de golf premier din Turcia, cu 18 gauri atat pentru novice, cat si pentru profesionisti. Cluburile de golf sunt impartite in doua grupuri, la zece minute unele de altele, iar cele mai multe hoteluri si statiuni de golf se afla intre acestea, oferind turistilor confortul si luxul necesar.

Sporturi de aventura. Pe langa golf, in Belek exista o gama variata de sporturi de aventura, acvarice sau terestre, cum ar fi wind surfing, schi nautic, navigatie, rafting, alpinism, vanatoare si multe altele. Asadar, daca esti pasionat de sporturi si activitati in natura, belek este statiunea in care sa-ti petreci sezonul turistic.

Plaje albe. Pentru o vacanta lenesa si relaxanta, ai o multime de plaje pe care sa te rasfeti. Iar peisajul inconjurator este rapitor pe oricare dintre ele. Aici exista numeroase statiuni cu paduri dense de pini in fundal, cu plaje de nisip fin si strabatute de raul care curge din campurile Muntilor Taurus. Toate acestea, plus apele calde ale Marii Mediterane si aerul curat sunt un tratament pentru trupul si mintea fiecarui turist.

Excursii spre bogatiile Antalyei. Unul dintre marele avantaje unei vacante in belek este locatia, cu trasee scurte spre alte locuri de mare interes din Antalya. Zilnic sunt organizate excursii, care te duc in istoria Antalyei si a intregii tari. Din Belek, poti merge sa vizitezi celebrul Perge, un site de mare interes arheologic, aflat la 18 kilometri de Antalya.

Parcul National Koprulu este la o excursie de-o zi din Belek. Aici, frumusetea naturala uluitoare de pe ruta de munte te ia prin surprindere la fiecare pas. Alte locuri care merita vizitate intr-o vacanta in Belek sunt Cascadele Manavgat, in care apa alb-laptoasa se grabeste peste pietre, si Burdur, fostul orasul roman Termossa, construit in munti.

• Despre Antalya - Belek

• Baruri si restaurante in Balek

• Vacante in Antalya - Belek


Rezerva acum!