INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce vizitam intr-o vacanta in Didim

Atractii turistice din Didim

Ofertele Europa Travel in Didim

Exista o lista intreaga cu lucruri pe care le poti descoperi si experimenta intr-o vacanta in Didim, indiferent ca esti venit aici pentru distractie sau pentru relaxare totala. Parte din Turcia, Didim este locul in care sa incerci baile turcesti, masajul cu arome si, fara indoiala, celebrele bucate traditionale Kofte, Gozleme si Ayran. Toate in pauzele dintre drumetiile si excursiile catre cele mai impresionante si populare atractii turistice, regasite intr-o vacanta in Didim.

Didyma. Ruinele antice ale sitului arheologic Didyma sunt de departe atractiile de top ale orasului Didim. Ruinele sitului se afla la scurta distanta nord vest de orasul modern Didim, in provincia Aydin. Didyma a fost cel mai mare si mai important sanctuar de pe teritoriul orasului clasic Miletus. In apropierea lui poti vedea Pasajul Sacru, de 17 kilometri lungime, ce duce spre Didyma.

Templul lui Apollo a fost unul dintre cele mai sacre locuri din antichitate. Desi de multe ori jefuit si ars, templul afiseaza si astazi o frumusete eleganta. El este un templu imens, dedicat lui Apollon, zeul Soarelui, considerat de localnici un zeu profet, ce le le dezvaluie soarta. Datand din cele mai vechi timpuri, templul lui Apollo este una dintre cele mai importante structuri ale orasului. Situat in situl Dydima, , considerat pamant sfant, acest templu fascinant a servit ca centru de profetie.

Altınkum Beach. Nu departe de acest site arheologic, se afla celebra plaja Altınkum, una dintre cele mai mari atractii turistice ale verii pentru inot si relaxare. Alte plaje apreciate in Didim sunt Tavşan Burnu si Akbük Beach. Iar daca iubesti natura in forma ei naturala, este recomandat sa mergi la Lake Bafa is, una dintre cele mai importante zone ornitologice din Turcia.

Milet este un alt oras antic din Didim, situat la la 30 de kilometri sud de Söke, langa raul Maeander (Büyük Menderes). Fondat in anul 2000 i.Hr., Milet a devenit ulterior unul dintre cele mai importante orase de coasta ale Marii Ionice. Multe artefacte istorice, precum Baile Faustina, zona ceremoniala si Templul Atenei, si pot fi vizitate odata ce ai pasit pe acest domeniu. Toate elementele si artefacte recuperate din sapaturile sitului arheologic sunt expuse la Muzeul Miletus. Asadar, daca vizitezi si muzeul, vei putea explora istoria regiunii intr-o perspectiva mai larga.

Priene este o alta asezare veche, un fort oras grecesc a regiunii Ionia, la nord de Milet, in vestul Turciei. Cu o istorie ce dateaza din secolul al l 7-lea i.Hr, Priene este casa multor structuri antice, precum templele Demeter, Athena, Zeus si Egipt, casa lui Alexandru cel Mare si a Bisericii bizantine. Orasul a fost construit potrivit unui plan realizat geometric de marele arhitect al Miletus, Hippodamos.

 

• Despre Didim

• Baruri si restaurante in Didim

• Vacante in Didim


Rezerva acum!