×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Pe urmele faraonilor: Cele mai misterioase atractii din Egipt

Una dintre cele mai vechi si mai importante civilizatii din lume, impresionantul Egipt Antic, a cunoscut un trecut glorios si misterios totodata. Mormintele acoperite cu nisip, piramidele falnice si faraonii impunatori definesc un tinut care farmeca cu totul fiecare calator. Pornind de la Valea Regilor din Luxor si pana la magnificul Muzeu Egiptean din Cairo, Tara Piramidelor fascineaza. Aceasta expeditie palpitanta starneste curiozitati si captiveaza toti vizitatorii, de la mic la mare.

Cele mai importante simboluri ale Egiptului

O capodopera in toate sensurile, Marea Piramida din Giza este cu adevarat un monument uluitor al Egiptului. Construita cu o precizie ireala, incat nici tehnologia moderna nu o poate inlocui, piramida a fost construita pentru a rezista o eternitate si chiar asta face. Acesta este si motivul pentru care Marea Piramida a fost inclusa printre cele sapte minuni ale lumii antice. La fel de mare insemnatate pentru Egipt are si Marele Sfinx din Giza, cea mai mare statuie monolita din lume. Situata pe malul de vest al Nilului, statuia din calcar reprezinta o creatura mitica, ce are capul uman si corpul unui leu. Sculptata dintr-o singura bucata din platoul din Giza, sculptura este o minune si un mister al constructiilor. In plus, Marele Sfinx este considerat a fi si cel mai vechi monument cunoscut din lume.

egipt_sfinx
(Marele Sfinx - Sursa foto: Pixabay)

Complexul arheologic de la Abu Simbel, din Nubia, cuprinde doua dintre cele mai importante temple ale Egiptului, sculptate direct in piata in timpul domniei lui Ramses al II-lea. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, masiv si uluitor, te surprinde prin fatada sa colosala. Uluitorul templu cuprinde mai multe monumente egiptene antice, precum si patru statui impunatoare ale faraonului Ramses al II-lea.

Orase surprinzatoare ale Egiptului

Luxor, considerat a fi cel mai mare muzeu in aer liber din lume, adaposteste in templul sau principal sase temple dedicate zeitatilor vechiului oras Theba. O atractie notabila o reprezinta cele sase statui colosale ale lui Ramses, de la intrarea pincipala. Ia-ti timpul necesar ca sa poti admira pe indelete si pictura de pe perete, care prezinta nasterea divina a faraonilor. Foarte aproape de aici vei gasi si Valea Regilor, principalul loc de inmormantare a faraonilor din Noul Regat al Egiptului Antic. Cel mai faimos este cel al regelui Tutankhamon, ale carui ramasite si relicve intacte au fost descoperite in anul 1922. Cele aproximativ 60 de morminte subterane contin si obiecte de mobilier, bijuterii si multe obiecte sacre, despre care vechii egipteni credeau ca le puteau aduce viata vesnica. Decorarea mormintelor regale este si ea una deosebita, prezentand diverse elemente ale mitologiei egiptene. Egiptul adaposteste atat de multe locuri fascinante si misterioase, incat vei simti nevoia sa revii si sa descoperi noi atractii. Coasta Marii Rosii gazduieste multe locuri importante in crestinismul timpuriu, precum si importante statiuni moderne de vacanta, precum Hurghada. Alexandria, al doilea oras ca marime dupa Cairo, gazduieste cateva atractii legendare - Marea Biblioteca, Farul faraonilor sau Palatul Montaza.


(Hurghada - Sursa foto: Pixabay)

Vino impreuna cu noi pe urmele faraonilor intr-un tinut de poveste, pentru a descoperi toate aceste fascinante locuri si inca mai cate la fel de surprinzatoare: vezi aici oferta.

Rezerva acum!