INFORMARI PENTRU CALATORIE

Grecia este pregatita sa-si deschida sezonul turistic, anunta prim-ministrul grec Mitsotakis

Grecia a revenit si este gata sa-si deschida portile pentru a primi vizitatori. Siguranta este principala prioritate, conform spuselor prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis.

“Suntem pregatiti sa extindem legendara ospitalitate a Greciei si sa ne primim din nou vizitatorii straini.” a declarat premierul in timpul unei conferinte de presa pentru jurnalistii straini, ce a avut loc pe insula greceasca Santorini.

In cadrul unuia dintre cele mai uimitoare apusuri de soare din lume, premierul grec a anuntat oficial redeschiderea Greciei dupa Covid-19 si lansarea sezonului turistic luni, in data de 15 iunie.

“Mesajul meu de astazi pentru dumneavoastra este foarte simplu. Veniti in Grecia! Spuneti-le prietenilor, cititorilor, ascultatorilor si spectatorilor ca am deschis si ca sunt bineveniti.” a spus Mitsotakis, subliniind ca vara aceasta este, “diferita de celelalte veri cu care ne-am confruntat in istoria moderna”.

Zboruri reluate in toate regiunile grecesti, de la 1 iulie

Incepand de luni, 15 iunie, zborurile internationale sunt permise pe aeroporturile din Atena si Salonic. In cateva saptamani, incepand cu 1 iulie, calatorii din strainatate vor putea ateriza si pe aeroporturile regionale ale tarii.

Conform noilor reguli pe care turismul grecesc le-a impus in era post-Covid-19, pana in data de 1 iulie, calatorii care ajung din anumite zone ale lumii vor fi supusi obligatoriu testului pentru depistarea noului coronavirus. Dupa data de 1 iulie, majoritatea turistilor vor putea fi testati in mod aleatoriu pentru Covid-19, insa nu vor mai exista restrictii suplimentare.

“Am muncit foarte mult pentru a ne asigura ca vizitatorii nostri vor fi in siguranta si vor ramane sanatosi in perioada sederii lor aici. Si daca, la un moment dat, ne vom confrunta cu un focar localizat, avem infrastructura medicala si de protectie civila la dispozitie pentru a o aborda rapid si eficient”, a completat premierul.

Punand accent pe succesul de care s-a bucurat Grecia in gestionarea crizei coronavirusului, premierul a spus ca “aceasta vara greceasca unica” va fi foarte speciala pentru vizitatori in saptamanile si lunile ce urmeaza.

“Iar acesta este doar inceputul. In 2021-2022, sper, sa ne bazam pe ceea ce am inceput in aceasta vara”, a declarat Mitsotakis.

Intrebat daca guvernul grec este in contact cu companiile aeriene pentru redeschiderea sau lansarea de noi rute catre Grecia, premierul grec a spus ca exista discutii care se poarta in acest sens atat cu companiile aeriene, cat si cu operatorii de turism.

“Pot sa spun ca exista o cerere semnificativa de a calatori in Grecia, in special din principalele noastre piete, Germania fiind cea mai mare”, a mai adaugat el.

Grecia, una din cele mai sigure destinatii din Europa

Anul trecut, Grecia a avut parte de aproximativ 33 de milioane de turisti, iar anul acesta se asteapta sa primeasca doar o parte din acest numar. Potrivit premierului, acest lucru va depinde de cat de confortabil se simt oamenii sa calatoreasca in Grecia, atat pe calea aerului, cat si pe calea terestra.

“Conteaza foarte mult capacitatea noastra de a proiecta Grecia ca o destinatie sigura. Nu ma intereseaza sa fac din aceasta tara destinatia numarul unu in Europa, ci cea mai sigura destinatie din Europa”, a subliniat Mitsotakis.

Potrivit spuselor sale, guvernul elen urmareste, in cazul in care calatoriile decurg bine in tara in luna iulie, iar vestile sunt inca pozitive, ca oamenii sa rezerve vacante chiar si dupa terminarea verii, iar sezonul turistic sa fie prelungit odata cu venirea turistilor, continuand in septembrie, octombrie si chiar noiembrie.


Rezerva acum!