×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Istanbul, mereu in topul preferintelor

Istanbul, fosta capitala a Imperiului Roman si singura metropola din lume intinsa pe doua continente, fascineaza milioane de turisti in fiecare an. Istoria milenara si mostenirea lasata de atatea civilizatii dau o energie speciala orasului situat pe malurile Bosforului.
De asemenea, experientele culinare si farmecul celebrelor bazaruri din Istanbul (Marele Bazar, Bazarul Egiptean si Arasta Bazar) completeaza perfect vizitele la marile obiective turistice. Pentru a descoperi Istanbulul, Europa Travel ofera un circuit de 5 zile cu autocarul, cu tarife care pornesc de la 149 euro/persoana (in functie de plecare).
Mare atentie, calatorule! Este cel mai indragit si totodata cel mai cautat circuit cu autocarul dintre toate ofertele Europa Travel. Aici s-a ajuns datorita farmecului inegalabil al Istanbulului, descifrat atat de bine si pe intelesul tuturor de ghizii Europa Travel. Drept urmare, toate plecarile din luna august sunt sold out. Your next chance? Plecarile incepand cu luna septembrie.
Desigur, si conditiile excelente de transport, atat de apreciate de clientii nostri, au facut din vacanta la Istanbul cel mai indragit si cautat circuit cu autocarul oferit de Europa Travel. Tot ce-ti mai ramane acum este sa afli care este calendarul plecarilor spre Istanbul pentru acest circuit atat de apreciat.

Plecarea spre Istanbul. Ziua 1

Plecarea spre marele centru economic al Turciei are loc din Bucuresti, dimineata, la ora 5:30. Imbarcarea pentru calatoria de 645 km se face pe Calea Grivitei (punct de reper Muzeul CFR). La ora 6:00 ne deplasam spre vama Giurgiu, pentru a continua apoi pe traseul Ruse - Stara Zagora - Edirne - Istanbul.
Pentru a profita la maximum de prima zi, ne oprim in Edirne, oras situat in Turcia europeana. Asezarea urbana cu o populatie de 128.400 locuitori este si capitala provinciei Edirne. Aici vom vizita Moscheea Selimiye, construita intre anii 1569 si 1575 de arhitectul Mimar Sinan, la dorinta sultanului Selim al II-lea.
Vedem, asadar, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Cand te vei afla in fata acestei moschei, iti va fi greu sa nu fii impresionat de dimensiunile ei, dar si de cele patru minarete care o inconjoara.

Bosfor
Sursa foto: Shutterstock - Bosfor

De asemenea, cele 999 de ferestre ale moscheii vor crea in fata noastra un spectacol estetic demn de povestit nepotilor. Lasam in urma Edirne si ne continuam calatoria spre Istanbul, oras cu o populatie de peste 15.000.000 de oameni. Sosirea este programata pentru orele serii, iar cazarea va fi facuta fie la un hotel care iti va multumi toate cerintele.

Prin camerele Palatului Topkapi. Ziua 2

Dupa ce luam micul-dejun, incepem ziua a doua cu organizarea vizitelor la marile obiective turistice ale Istanbulului. Printre ele se numara Marea Moschee Ayasofya/Hagia Sofia (Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol), Palatul Topkapi si Moscheea Albastra.
Mai intai ne acomodam cu frumusetile locului facand o plimbare pietonala prin centrul istoric. Asa ajungem in Piata Sultanahmet, zona in care se afla Hipodromul din Constantinopol, arena destinata intrecerilor intre carele de lupta.
Ulterior, admiram Obeliscul Egiptean, cel mai vechi monument din Istanbul si care a fost adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d. Hr.). Dupa aceea, ajungem la Hagia Sofia, construita in anul 537 d. Hr. si care este simbolul arhitecturii Bizantine. Pentru aproape 1.000 de ani, aceasta a fost cea mai mare catedrala din lume.
Conform istoricilor, dupa caderea Constantinopolelui, constructia impozanta a fost transformata in Marea Moschee Ayasofia (denumirea oficiala). Mai departe urmeaza Palatul Topkapi, resedinta sultanilor si a concubinelor acestora pana in anul 1856.

Istanbul
Sursa foto: Shutterstock - Moschee Ayasofia
Mahomed al II-lea este cel care a ordonat construirea palatului in 1453, dupa cucerirea Constantinopolului. Incepute in 1460, lucrarile au durat 18 ani. Ulterior, palatul a fost dezvoltat de sultanii care au urmat, iar in perioada de maxima stralucire, acesta gazduia 50.000 de persoane (garzi, mestesugari, bucatari, gradinari).
Haremul construit aici adapostea intre 300 si 500 de femei care erau in permanenta la dispozitia sultanului. La fiecare pas putem admira gradinile celebrului palat si, printre altele, vom vedea si sabia domnitorului Stefan cel Mare (in Sala Armelor).
Avansand spre a treia curte a palatului, dam peste Incaperea Relicvelor Sacre, care contine mana dreapta si o parte a craniului Sfantului Ioan Botezatorul, toiagul lui Moise si sabia lui David. Totodata, aici gasim diferite relicve ale profetului Mohamed, dar si un cleric musulman care reciteste mereu Coranul. Ziua continua cu vizita de la Moscheea Albastra, numita astfel pentru cele 21.000 de bucati de faianta bleu din interior. Ulterior, se poate opta pentru petrecerea timpului liber cu o croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara si care dureaza aproximativ 90 minute.
In croaziera, admiram ambele maluri ale Istanbulului, cel european si cel asiatic. Mai mult, poti fotografia sau filma si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi sau Palatul Dolmabahce.
Spre finalul zilei revenim la hotel si ne refacem fortele pentru ziua a treia, in care ne asteapta o alta croaziera. De data aceasta vizitam Insula Buyukada.

Magie pe Insula Printilor. Ziua 3

Dimineata, dupa micul-dejun, poti opta fie pentru petrecerea timpului liber in Istanbul, fie pentru croaziera in Buyukada (Insula Mare), cea mai mare dintre Insulele Printilor. La aceasta denumire s-a ajuns pentru ca in perioada bizantina, printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici.
Vegetatia mediteraneeana, aerul curat si cantecul pasarelelor vor crea aici o atmosfera de vis pentru fiecare dintre noi. Atmosfera de vacanta ideala va fi completata de faptul ca nicio masina clasica nu va fi vazuta pe stradute.
Aici se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. In acest context, plimbarea individuala spre zona cosmopolita, incarcata cu multe vile luxoase, este de vis. Vei observa multe cladiri construite in stil victorian, dar si gradini frumos intretinute.
Pe cea mai mare dintre Insulele Printilor vom servi masa de pranz, bogata cu preparate din peste, dupa care revenim la Istanbul. Va fi timp liber destul fie pentru vizite individuale, fie pentru cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului.
Vorbim despre cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4.000 de magazine organizate pe 60 de strazi. Nici nu vom simti cand se va lasa seara. Reintorsi la hotel, ne vom pregati pentru a patra zi si descoperirea unui palat comparat cu Palatul Versailles (Franta).

Palatul Dolmabahce. Ziua 4

Dimineata, alimentati cu bunataturile de la micul-dejun, putem alege pentru vizita optionala la Palatul Dolmabahce. Situat in cartierul Besiktas, pe coasta europeana, el a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman in doua perioade: din 1856 pana in 1887 si din 1909 pana in 1922.

Istanbul
Sursa foto: Shutterstock - Palatul Dolmabahce
Palatul Dolmabahce este considerat Versailles-ul Istanbulului si nu este nicio exagerare. Vom avea in fata ochilor unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul al XIX-lea. Acest palat a fosta resedinta liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk.
Dupa-amiaza, putem folosi timpul liber pentru a merge la cumparaturi in Bazarul Egiptean, renumit in toata Turcia pentru condimente, mirodenii si ierburi aromatice. Cine este pasionat de cumparaturi si suveniruri poate vizita si alte zone comerciale cunoscute in Istanbul: Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, Piata Horhor sau Cukurcuma Sokagi.

Revenirea in Romania. Ziua 5

OA venit si ziua reintoarcerii. Dupa ce servim micul-dejun, ne vom imbarca si pleca pe traseul Istanbul - Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosirea in Bucuresti este programata pe Calea Grivitei, in jurul orei 23:00. Ora se poate modifica in functie de trafic si formalitatile vamale. Altfel, daca doriti sa aflati si mai multe detalii despre cel mai cautat si solicitat circuit cu autocarul din oferta Europa Travel, o puteti face in sectiunea informatii utile.

Rezerva acum!