×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Nisip fin si ape de cristal? Top 5 plaje in Insula Evia!

Plaje in Insula Evia? O insula frumoasa a Greciei, destul de aproape de Atena, dar putin cunoscuta de turisti, Evia este un rai al relaxarii sub soarele grecesc. Este o insula cu peisaje mediteraneene, cu plaje fine si facilititi demne de relaxare... o insula perfecta pentru o vacanta in liniste, in stil grecesc. Daca nu ai vizitat-o, vara asta trebuie sa o faci. Evia este a doua cea mai mare insula din Grecia, dupa Creta, si ofera multe oportunitati de vacanta. Capitala sa, Chalcis, are in imprejurimi mai bine de opt plaje ce atrag anual zeci, sau poate sute, de atenieni. Cat despre frumuseti naturale, Golful Evoikos este una pentru care nu poti scapa din vedere aceasta destinatie. Si odata ce ai ajuns pe acest taram grecesc, iata cele 5 plaje in Insula Evia, pe care sa le strabati.

Plaje in Insula Evia: Hiliadou

Hiliadou este o plaja minunata, la aproape o ora si 15 minute de Chalcis. Se afla in Evia centrala si este destul de aglomerata pe timp de vara, cu turisti din alte zone ale Greciei. Este locul in care sa mergi daca iti place sa strabati lumea cu rulota. Aici, sub arborii grosi ce marginesc plaja, vei gasi mai multe corturi si rulote. Ai grija, insa. In Grecia, campingul este interzis. Pe plaja se afla mai multe taverne traditionale de peste (psarotaverne) si pensiuni disponibile.

Plaje in Insula Evia: Agia Anna

O alta plaja extraordinara este Agia Anna. Ea se afla in nordul insulei Evia, la aproape doua ore de mers cu masina deChalcis. Agia Anna este o plaja de nisip destul de lunga si larga. Apele sale albastre si adanci atrag sute de turisti in timpul verii. Aceasta plaja este iubita in special de tineri iubitori de camping. Asta pentru ca, in apropierea ei, se afla o padure de pini, ce adaposteste adesea rulote. Nu iti face probleme. Toate lumea isi lasa masinile la ceva distanta de plaja. Astfel, peisajul ramane natural.

Plaje in Insula Evia: Rovies Beach

Plaja Rovies este alegerea ideala daca iubesti sa inoti. Este atat de liniste incat pierzi notiunea timpului. Plaja se afla la aproape doua ore de Chalcis pe drumul spre Edipsos. Plaja nu este deloc mica, insa este destul de greu de gasit. Odata intrat in Rovies, opreste-te o clipa si roaga un localnic sa-ti arate drumul. Apa cristalina, cafeneaua de pe plaja si faimosul soare al Greciei merita intregul efort.

Plaje in Insula Evia: Agiocampos

Plaja Agiocampos este comoara insulei. Este una dintre cele mai spectaculoase plaje in Insula Evia! Marginita de ape limpezi precum cristalul si bogata in multe specii de pesti si crustacee, aceasta plaja trebuie vizitata pentru explorare. Iar daca inotul langa pesti nu te multumeste, serviciile tavernelor si a hotelurilor sigur o vor face. Agiocampos este una dintre cele mai bune plaje in Insula Evia. Iar in ceea ce priveste viata de noapte, satul Agiocampos esre recunoscut pentru distractia nebuna din barurile si cluburile locale. Pentru a ajunge aici, fie vii cu masina - traseu de aproximativ doua ore din Chalcis - fie alegi feribotul din Glyfa si portul Arkitsa.

Plaje in Insula Evia: Mourteri

Daca vrei sa vezi plaje in Insula Evia - aceasta este probabil cea mai buna. Pentru noi, Mourteri este numarul unu. Este departe de orasul Kymi sau „balconul cu vedere la Marea Egee“, asa cum este numit. Apa? Albastru inchis! Temperatura apei? Chiar mai bine: potrivita. Ai sentimentul ca intri intr-un bazin cu temperatura controlata. Plaja in sine, cea mai buna! Are 4.5 kilometri lungime, fara pietre, fara nisip… ceva diferit. Pietricele destul de mici, perfecte pentru masajul fin al talpilor.

Rezerva acum!