×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Olanda, Belgia si Luxemburg. Cate putin din farmecul fiecareia

O vacanta in Olanda, Belgia si Luxemburg reprezinta ocazia perfecta pentru a cunoaste tot ceea ce inseamna societatea si imensa mostenire culturala din Europa de Vest. In cadrul unui circuit de 8 zile te vei convinge de ce orasele Amsterdam si Bruxelles sunt atat de cautate de milioane de turisti.

Aventura incepe in Amsterdam, capitala Olandei. Ziua 1

Odata ce cobori din cursa TAROM si pui piciorul pe pamant olandez, vei fi impresionat. E deja o alta lume, in care modernismul se imbina atat de placut cu acele cladiri din secolul al-XVII-lea. La acest peisaj se adauga canalele, miile de poduri, muzee si biserici vechi care creeaza senzatii si amintiri de neuitat pentru orice turist.
Si cand vezi cat de frumoase sunt lalelele din parcurile sau pietele publice, te relaxezi si mai mult. Se creeaza o armonie care te face sa-i invidiezi putin pe localnici, binecuvantati cu traiul intr-un asemenea oras. Avand in vedere ca debarcarea se face spre orele serii, vei avea destul timp la dispozitie pentru a te odihni pentru turul de a doua zi.

In croaziera pe canalele din Amsterdam. Ziua 2

Dupa micul dejun, reprezentantul Europa Travel iti va povesti despre frumusetea unei plimbari pe canale. Astfel, totul incepe cu un tur panoramic si pietonal al Amsterdamului. Vor fi bifate vizite la Piata Dam, Palatul Regal, Gara Centrala, Piata de Flori, Piata Rembrandt, Fabrica de Diamante Coster, Rijksmuseum (muzeu care are o mare colectie de picturi si arta asiatica) si Muzeul Van Gogh. La finalul unei astfel de zile, intoarcerea la hotel se va face cu o croaziera pe canale.

Bodrum
Sursa foto: Shutterstock - Amsterdam

Morile de vant si peisajul rural. Ziua 3

In a treia zi este programata o excursie optionala la Marken Volendam si Zaanse Schans, care este un sat traditional, amplasat pe malul raului Zaans. Odata ajuns aici, vei fi hipnotizat de celebrele mori de vant si de atmosfera ca de basm din jur.
La randul lor, Marken si Volendam sunt doua localitati care arata adevarata frumusete a Olandei. Vei descoperi aici peisajul tipic rural olandez, cu poldere (n.r. - nume dat unei portiuni joase de uscat smulsa marii sau unui lac maritim creat prin indiguire si drenare) si canale mici.
Fotografii si filmari memorabile vei putea face si la fabricile de branza si saboti de aici sau la casele tipice din lemn, langa care vei gasi localnici imbracati in costume traditionale. Stim, sunt multe minunatii pentru a treia zi a circuitului, la finalul careia urmeaza odihna binemeritata.

De la Amsterdam la Bruxelles. Ziua 4

In a 4-a zi este programata excursia pe ruta Amsterdam, Madurodam, Haga, Delft, Rotterdam si Bruxelles. Prima pe lista e plecarea spre orasul in miniatura Madurodam, o reprezentare la scara 1:25 a tot ceea propun asezarile urbane olandeze.
Aici vei avea ocazia realizarii unor fotografii ireale, desprinse parca din filmele SF. Spre exemplu, te vei putea fotografia langa o catedrala sau langa un muzeu a caror inaltime nu va depasi 1,70 sau 1,80 m, in functie de zona orasului in miniatura in care ai ajuns.
Este o experienta care starneste zambetul si satisfactia milioanelor de turisti din toata lumea. Si cand te gandesti ca Madurodam e situat la mai putin de o ora de Amsterdam, in apropierea campurilor cu lalele, chiar merita sa ajungi aici.
Aventura continua cu drumul catre Haga, capitala administrativa a Olandei si totodata resedinta Familiei Regale. De aici urmeaza Delft, un oras din provincia Olanda de Sud, situat la jumatatea distantei dintre Haga si Rotterdam, pe canalul Schie.
In Delft vei fi sedus de celebra fabrica de portelan, dar si de muzeul de portelan si ceramica albastra. Nu in ultimul rand, Biserica Veche - Oude Kerk, Biserica Noua - Nieuwe Kerk si cladirea primariei sunt alte atractii turistice memorabile.
In a doua parte a zilei urmeaza Rotterdam, orasul in care exista cel mai mare port al Europei. Vorbim despre o asezare cunoscuta mai ales pentru viata culturala, patrimoniul maritim si arhitectura moderna, dar si pentru amplasarea pe malul raului. La final, cu sufletul incarcat de atatea amintiri superbe si peisaje splendide, urmeaza odihna si pregatirea pentru Bruxelles.

Bruxelles, centrul administrativ al Europei. Ziua 5

Odata rezolvate transferul si cazarea in Bruxelles, capitala Belgiei si totodata unul dintre cele trei sedii oficiale ale institutiilor europene, alaturi de Luxemburg si Strasbourg, trecem in urmatoarea etapa a vacantei noastre.
In urmatoarele doua zile, privirile noastre vor incantate de cladirile medievale, catedralele gotice si castelele vechi, dar si de arta maestrilor ciocolatieri sau a maestrilor berari. Pentru cei pasionati de shopping si suveniruri exista, asadar, multe variante. Chiar si cei mai pretentiosi turisti vor gasi aici raspunsurile pentru toate asteptarile lor.
Bruxelles atrage atentia in primul rand prin renumitul Grand-Place, unde vei descoperi Hotel de Ville, unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Europa. Aceasta cladire te captiveaza si cu felul in care este iluminata noaptea.
In Grand-Place sunt si multe terase care te asteapta cu berea belgiana traditionala atat de cautata si apreciata. In cadrul turul panoramic al capitalei belgiene sunt incluse si sediul Familiei Regale, sediul Parlamentului European si al Comisiei Europene.
Nu vor lipsi momentele din Parcul Jubileului, Palatul Regal, Basilica Sacre-Coeur, Palatul de Justitie sau Platoul Heysel. Toate garanteaza un final de zi demn de povestit nepotilor.

Marele Ducat al Luxemburgului si orasul Dinant. Ziua 6

Alimentati cu energie la micul dejun, putem aborda cu incredere si buna dispozitie excursia optionala in Marele Ducat al Luxemburgului, in care este inclusa o scurta oprire in pitorescul orasel Dinant, pentru o sesiune de fotografiat.
Asa cum am mentionat anterior, Luxemburg este una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene si are un farmec aparte datorita situarii la confluenta raurilor Alzette si Petrusse. In Dinant, odata ajunsi in centrul vechi, vom admira Piata Armelor, Palatul Municipal si Piata Wilhelm.
Vom descoperi mai departe statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit, Turnul Iacob, statuia lui Goethe si Promenada Cornichei. Destula istorie pentru o zi… Este timpul pentru transfer si cazare la Bruxelles.

Bodrum
Sursa foto: Shutterstock - Amsterdam

Bruges si Gent, continuarea farmecului belgian. Ziua 7

In ziua a 7-a ai la dispozitie excursia optionala la Bruges si Gent. Prima oprire va fi in oraselul Gent, unde ne apare Catedrala Sfantului Bavo, o capodopera a fratilor Van Eyck.
Vorbim despre o catedrala a Bisericii Catolice din Gent (Belgia). In prim-plan ne va aparea o cladire gotica de 89 de metri inaltime, care este sediul Episcopiei de Gent Aici putem admira binecunoscutul retablo de la Gent.
Este vorba despre piesa de altar Adoratia Mielului mistic. Ea este cunoscuta si sub numele de Piesa de altar din Gent. Ne referim la o pictura formata din douasprezece panouri in ulei realizate de fratii Hubert si Jan van Eyck.
Mai departe urmeaza plecarea spre Bruges, care ne asteapta cu Minnewater - Lacul Iubirii si Manastirea Beguinage, Biserica Notre Dame (cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo), dar si Grote Markt (Piata Centrala).
Despre Bruges se spune ca este un oras care iti merge direct la suflet, pentru ca este cel mai bine conservat oras medieval din Belgia. Nu degeaba aici ajung milioane de turisti in fiecare an, atrasi mai ales de centrul orasului, inclus in Patrimoniul UNESCO.

Revenirea la Bucuresti. Ziua 8

Lasam Bruge in urma si revenim la Bruxelles pentru odihna si somn. Dimineata, dupa ce luam masa, mai avem cateva ore pentru a ne alege o mica plimbare oriunde dorim. La ora 20:00 este programata decolarea din Bruxelles. Mai multe informatii despre transfer, orar de zbor, informatii utile, tarife si excursii optionale puteti afla aici.

Rezerva acum!