INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 5 cele mai vizitate atractii din lume, in 2019

Ce facem in perioadele dificile, precum cea in care ne aflam in ultima perioada? Rasfoim printre vechile amintiri si facem un review al unora dintre cele mai fascinante destinatii pe care le-am vizitat. Asta pana cand vom putea porni liberi, din nou, in aventuri care isi vor lasa amprenta in inima noastra.

Tocmai de aceea, iata un top al celor mai vizitate atractii din 2019, realizat de Tripadvisor.

Colosseum-ul din Roma

Fara dar si poate, Colosseum ocupa primul loc in topul celor mai vizitate atractii din lume. Iar asta nu ne mira absolut deloc.

Aflat in centrul Romei, acest obiectiv reprezinta cea mai impresionanta cladire-ruina a Imperiului Roman, fiind cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat in Italia. Fiind finalizat in anul 80 d.Hr., Colosseum avea capacitatea de a adaposti intre 50.000 si 80.000 de spectatori.

cele mai vizitate atractii din lume
Sursa: Shutterstock

Muzeul Louvre din Paris

Nu exista iubitori de arta care sa nu fi visat sa ajunga macar o data sa viziteze Louvre, cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta. Fiind printre principalele puncte de atractie din Franta si mai ales Paris, nu ne miram ca ocupa locul doi in topul celor mai vizitate atractii din lume.

Aflandu-se intr-o cladire istorica, a fostului Palat Luvru, acesta detine o multime de exponate de arta frantuzesti, reprezentative pentru istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor pana in prezent.

cele mai vizitate atractii din lume
Sursa: Shutterstock

Vatican si Piata San Pietro

Locul trei in topul celor mai raspandite atractii din lume este ocupat de Vatican, impreuna cu Piata si Basilica San Pietro. Cel mai mic stat independent din lume, din punct de vedere al suprafetei si al numarului de locuitori, este condus de catre episcopul Romei, Papa.

Desigur, toate vizitele in Roma includ aceasta atractie unica in lume, fiind printre cele mai apreciate destinatii ale Italiei.

cele mai vizitate atractii din lume
Sursa: Shutterstock

Statuia Libertatii, din New York

Exista oare cineva pe aceasta planeta care sa nu fi avut macar o data in minte planul de a descoperi America, taramul tuturor posibilitatilor? Ne vine greu sa credem, asa ca nu este deloc o surpriza ca Statuia Libertatii ocupa locul patru in topul celor mai vizitate atractii din lume, in anul 2019.

Aceasta este un simbol al aniversarii a 110 de ani de la castigarea independentei Statelor Unite, fiind primita cadou catre cine credeti? Chiar Franta. Ulterior, monumentul a fost plasat in anul 1886 la intrarea portului de pe Liberty Island cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american.

statuia libertatii
Sursa: Shutterstock

Turnul Eiffel

Ei bine, Turnul Eiffel nu avea cum sa lipseasca din acest top. Un simbol viu al Frantei, raspandit foarte rapid la nivel mondial, monumentul reprezinta visul oricaror indragostiti si nu numai.

Acesta inregistreaza nu mai putin de 5,5 milioane de vizitatori anual, iar din anul finalizarii sale, in 1889, si pana la 28 noiembrie 2002, turnul inregistrase 200.000.000 de vizitatori.

atractii paris

Rezerva acum!