EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite Romania
Circuit Atractiile Bucovinei 2021

Itinerariu: Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Sihastru - Marginea - Cernauti - Falticeni - Botosani - Ipotesti - Hanul Ancutei
Date plecare: 10.05.2021, 24.05.2021, 07.06.2021, 05.07.2021, 26.07.2021, 09.08.2021, 30.08.2021, 20.09.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 899 Lei/persoana

Program

Ziua 1: Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului (520 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti -Piatra Neamt- Gura Humorului. Prima noastra oprire va fi la spectaculoasele Chei ale Bicazului si Lacul Rosu! La Piatra Neamt vizitam Curtea Domneasca si Turnul lui Stefan cel Mare. Sosire la hotel Aldi*** in Gura Humorului pentru 4 nopti.

Ziua 2: Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Marginea (aprox. 220 km)

Mic dejun.O intreaga zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Incheiem in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 3: Falticeni - Suceava - Botosani - Ipotesti (aprox. 190 km)

Mic dejun.Ne pregatim sa pasim in Muzeul de Arta din Falticeni, pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor roman al ultimei jumatati de secol. In Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric. Poposim in Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. Incheiem ziua intr-un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu. In Ipotesti, satuc linistit, neschimbat de pe vremuri si peste care timpul nu a lasat urme, vedem casa copilariei poetului. Cazare la acelasi hotel Aldi*** in Gura Humorului.

Ziua 4: Gura Humorului - Cernauti (aprox. 230 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursi optionala dincolo de granita, la Cernauti, parte din Bucovina istorica, care, daca ar mai fi apartinut de Romania, ar fi fost unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Ne plimbam agale pe stradutele pitoresti si descoperim mostenirea eterogena a orasului. Universitatea din Cernauti te pironeste locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O cladire cu trei corpuri asezate in U, din caramida rosie, cu alei de prundis si gazon proaspat tuns , seamana izbitor cu un vechi campus englezesc.Cazare hotel Aldi***.

Ziua 5: Gura Humorului - Voronet - Hanul Ancutei - Bucuresti (aprox. 490 km)

Dupa micul dejun ne vom intrepta spre Manastirea Humor si Manastirea Voronet, ambele monumente aflate in patrimoniul UNESCO. Un scurt popas apoi la Hanul Ancutei atrasi de miresmele imbietoare ale bucatariei locale si vom degusta din vinul casei. In acest loc ii placea marelui scriitor si povestitor Mihail Sadoveanu sa zaboveasca la o cana cu vin si, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancutei.
Ne intoarcem in Bucuresti in cursul serii.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
10.05.2021 899 Lei
24.05.2021 899 Lei
07.06.2021 899 Lei
05.07.2021 899 Lei
26.07.2021 899 Lei
09.08.2021 899 Lei
30.08.2021 899 Lei
20.09.2021 899 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera Single - 299 lei;
Plata de 10% in avans si restul cu pana la 45 zile inainte de plecare

Servicii incluse

• transport autocar/microbuz modern, climatizat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel Aldi *** sau similar;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale.

Excursii optionale

Excursie de 1 zi la Cernauti(Ucraina)
25 euro/ persoana
Orasul Cernauti este o localitate din Ucraina, supranumit si “Mica Viena a Bucovinei”, care in perioada interbelica a facut parte din Regatul Romaniei. Aici veti putea observa o atmosfera romaneasca imbinata cu elemente rusesti si ucrainene, dar si austro-ungare. Orasul a fost in stapanirea imperiului Habsburgic timp de 200 de ani, iar mare parte din cladirile din centrul orasului au fost construite in aceasta perioada. Ele au fost conservate pe parcursul timplului si multe din ele restaurate in ultimii ani. Una dintre principalele atractii ale orasului este universtiatea, o cladire gigantica, construita in forma de U, cu arhitectura baroca si rococo. In timpul perioadei habsburge si interbelice, o mare parte a populatiei era de origine evreiasca, fapt care si-a pus amprenta asupra orasului pana in prezent, prin cladiri si sinagogi.
Pentru excursie turistii au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Rezerva acum!