INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Atractiile Moldovei 2023

Itinerariu: Castelul Sturdza - Palatul Cuza - Iasi - Botosani - Ipotesti - Dragomirna - Cet. Sucevei - Man. Humor, Sucevita, Moldovita, Putna, Voronet - Muzeul Oului - Ceramica Marginea - Cet. Neamt - Man. Agapia si Varatec
Date plecare: 29.11.2023
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 995 Lei/persoana

Program

Ziua 1: Castelul Sturdza Miclausesti - Palatul Cuza Ruginoasa - Iasi (cca. 450 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Miclauseni - Ruginoasa - Iasi. Prima oprire va fi la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit in sec. XVIII si refacut in stil neogotic la sfarsitul sec. XIX. Castelul adapostea o colectie de peste 60.000 de carti si documente, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, etc. Din pacate, totul a fost devastate de soldatii rusi in 1944. Urmeaza Palatul Cuza de la Ruginoasa, care a apartinut initial tot familiei Sturdza, fiind construit in stil neoclassic in 1804 si refacut neogotic la jumatatea sec. XIX. In 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumparat Palatul la licitatie, sotia sa Elena Cuza ocupandu-se de toate reamenajarile. Dupa moartea domnitorului, acesta a fost inhumat conform dorintei sale la Ruginoasa. Spre seara incepem turul de oras in Iasi: Biblioteca Eminescu, Universitatea Al. I. Cuza, Hotelul Traian din Piata Unirii si Palatul Culturii, considerat monumental emblematic al orasului, in stil neogotic flamboyant. In apropiere admiram vestigiile curtii Domnesti din sec. XV, iar Biserica Sf. Nicolae Domnsc ne va incanta prin Stilul moldovenesc pastrat din vremea lui Stefan cel Mare. Continuam cu Casa Dosoftei, unde in sec. XVII s-au tiparit primele carti din Moldova, cu Biserica Trei Ierarhi superb decorata si cu Catedrala Mitropolitana, ce gazduieste frescele lui Tattarescu si moastele Sf. Paraschiva. Cazare in Iasi, la Hotelul Moldova 3*** (sau similar).

Ziua 2: Iasi - Botosani - Ipotesti - Man. Dragomirna - Cetatea Sucevei - Suceava (cca. 175 Km)

Dupa micul dejun, ne plimbam in Gradina Copou la Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, printre busturile unor figuri marcante ale culturii romanesti. Pornim apoi spre Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. In apropiere de Botosani, gasim un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu. In Ipotesti, satuc linistit, neschimbat de pe vremuri si peste care timpul nu a lasat urme, vedem casa copilariei poetului. Dupa pranz admiram Manastirea fortificata Dragomirna, cu silueta sa inalta si ingusta, impodobita cu o adevarata dantelarie de piatra, unica printre bisericile construite in acea vreme. Incheiem vizitele din aceasta zi, admirand Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, in special cand vizitam Cetatea de scaun, ridicata de Petru Musat si consolidate de marele Stefan. Seara, cazare la Suceava, hotel Continental 3*** (sau similar).

Ziua 3: Suceava - Manastirea Putna - Manastirile pictate - Suceava (cca. 210 km)

Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie sau excursi optionala catre unele dintre cele mai importante manastiri din Bucovina, obiective UNESCO: Moldovita, Sucevita, Humor si Voronet. Pentru inceput, pornim spre unul din cele mai sacre locuri pentru romani, la mormantul lui Stefan cel Mare de la Putna. De asemenea poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. La finalul zilei, vizitam Manastirea Voronet, aflata in patrimoniul UNESCO si considerata Capela Sixtina a Estului. Cazare la acelasi hotel Continental 3*** (sau similar) in Suceava.

Ziua 4: Suceava - Cetatea Neamt - Man. Agapia si Varatec - Humulesti - Suceava (cca. 160 km)

Mic dejun. Astazi alocam intreaga zi pentru a vizita impozanta Cetate a Neamtului, construita in sec. XIV si extinsa de Stefan cel Mare si recent restaurata. Excursia optionala continua apoi spre Manastirea Agapia din sec. XVII, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si la Manastirea Varatec din sec. XVIII, precum si la casa Memoriala din Humulesti. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Continental 3*** (sau similar) in Suceava.

Ziua 5: Suceava - Cheile Bicazului - Lacul Rosu - Bucuresti (cca. 525 km)

Mic dejun. Pe drumul de intoarcere spre Bucuresti, vom vizita spectaculoasele Chei ale Bicazului si Lacul Rosu. Ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Tarife

Data plecare Tarif
29.11.2023 995 Lei

Suplimente, reduceri

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 120 lei / pers.

Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 280 lei / pers.

Suplim. Cam. Single -355 lei, A-3-a pers. in cam.: 975 lei /pers., Tarif copil 6-12 ani, cazat in cam. cu  parintii -955 lei

Servicii incluse

transport autocar/microbuz modern, climatizat, adaptat numarului de turisti;

1 cazare cu mic dejun la hotel Moldova 3*** (sau similar) din Iasi;

3 cazari cu mic dejun la  hotel Continental 3*** (sau similar) in Suceava;

ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale;

Excursia optionala de 1 zi la Manastirile UNESCO: Moldovita, Sucevita, Humor si Voronet - 155 lei / persoana ;

Galerie foto

Rezerva acum!