FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Atractiile Moldovei 2022

Itinerariu: Castelul Sturdza - Palatul Cuza - Iasi - Botosani - Ipotesti - Dragomirna - Cet. Sucevei - Man. Humor, Sucevita, Moldovita, Putna, Voronet - Muzeul Oului - Ceramica Marginea - Cernauti - Cet. Neamt - Man. Agapia si Varatec
Date plecare: 09.06.2022, 06.07.2022, 11.08.2022, 07.09.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 859 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1: Castelul Sturdza Miclausesti - Palatul Cuza Ruginoasa - Iasi (cca. 450 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Miclauseni - Ruginoasa - Iasi. Prima oprire va fi la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit in sec. XVIII si refacut in stil neogotic la sfarsitul sec. XIX. Castelul adapostea o colectie de peste 60.000 de carti si documente, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, etc. Din pacate, totul a fost devastate de soldatii rusi in 1944. Urmeaza Palatul Cuza de la Ruginoasa, care a apartinut initial tot familiei Sturdza, fiind construit in stil neoclassic in 1804 si refacut neogotic la jumatatea sec. XIX. In 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumparat Palatul la licitatie, sotia sa Elena Cuza ocupandu-se de toate reamenajarile. Dupa moartea domnitorului, acesta a fost inhumat conform dorintei sale la Ruginoasa. Spre seara incepem turul de oras in Iasi: Biblioteca Eminescu, Universitatea Al. I. Cuza, Hotelul Traian din Piata Unirii si Palatul Culturii, considerat monumental emblematic al orasului, in stil neogotic flamboyant. In apropiere admiram vestigiile curtii Domnesti din sec. XV, iar Biserica Sf. Nicolae Domnsc ne va incanta prin Stilul moldovenesc pastrat din vremea lui Stefan cel Mare. Continuam cu Casa Dosoftei, unde in sec. XVII s-au tiparit primele carti din Moldova, cu Biserica Trei Ierarhi superb decorata si cu Catedrala Mitropolitana, ce gazduieste frescele lui Tattarescu si moastele Sf. Paraschiva. Cazare in Iasi, la Hotelul Moldova 3*** (sau similar).

Ziua 2: Iasi - Botosani - Ipotesti - Man. Dragomirna - Cetatea Sucevei - Suceava (cca. 175 Km)

Dupa micul dejun, ne plimbam in Gradina Copou la Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, printre busturile unor figuri marcante ale culturii romanesti. Pornim apoi spre Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. In apropiere de Botosani, gasim un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu. In Ipotesti, satuc linistit, neschimbat de pe vremuri si peste care timpul nu a lasat urme, vedem casa copilariei poetului. Dupa pranz admiram Manastirea fortificata Dragomirna, cu silueta sa inalta si ingusta, impodobita cu o adevarata dantelarie de piatra, unica printre bisericile construite in acea vreme. Incheiem vizitele din aceasta zi, admirand Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, in special cand vizitam Cetatea de scaun, ridicata de Petru Musat si consolidate de marele Stefan. Seara, cazare la Suceava, hotel Imperium 3*** (sau similar).

Ziua 3: Suceava - Manastirea Putna - Manastirile pictate - Suceava (cca. 210 km)

Dupa micul dejun, alocam o intreaga zi pentru unele dintre cele mai importante manastiri din Bucovina, obiective UNESCO: Moldovita, Sucevita, Humor si Voronet. Pentru inceput, pornim spre unul din cele mai sacre locuri pentru romani, la mormantul lui Stefan cel Mare de la Putna. De asemenea poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Vom vizita si Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. La finalul zilei vizitam Manastirea Voronet, monument aflat in patrimoniul UNESCO, supranumita Capela Sixtina a Estului. Cazare la acelasi hotel Imperium 3*** (sau similar) din Suceava.

Ziua 4: Suceava - Cernauti - Suceava (cca. 180 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursi optionala dincolo de granita, la Cernauti, parte din Bucovina istorica, care, daca ar mai fi apartinut de Romania, ar fi fost unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Ne plimbam agale pe stradutele pitoresti si descoperim mostenirea eterogena a orasului. Universitatea din Cernauti te pironeste locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O cladire cu trei corpuri asezate in U, din caramida rosie, cu alei de prundis si gazon proaspat tuns , seamana izbitor cu un vechi campus englezesc. Cazare la hotel Imperium.

Ziua 5: Suceava - Cetatea Neamt - Man. Agapia si Varatec - Bucuresti (cca. 470 km)

Mic dejun. Astazi, in drumul de intoarcere spre Bucuresti, vom vizita impozanta Cetate a Neamtului, construita in sec. XIV si extinsa de Stefan cel Mare si recent restaurata. Pornim apoi spre Manastirea Agapia din sec. XVII, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec din sec. XVIII. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Tarife

Data plecare Tarif
09.06.2022 859 Lei
06.07.2022 859 Lei
11.08.2022 859 Lei
07.09.2022 859 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 299 lei.
A-3-a persoana in camera: 799 lei /persoana.
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti - 755 lei.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 80 lei / pers.
Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 200 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport autocar/microbuz modern, climatizat, adaptat numarului de turisti;
• 1 cazare cu mic dejun la hotel Moldova 3*** (sau similar) din Iasi;
• 3 cazari cu mic dejun la hotel Imperium 3*** (sau similar) in Suceava;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice;
• Excursiile optionale.

Excursii optionale

Excursie de 1 zi la Cernauti(Ucraina)
125 lei/ persoana
Orasul Cernauti este o localitate din Ucraina, supranumit si “Mica Viena a Bucovinei”, care in perioada interbelica a facut parte din Regatul Romaniei. Aici veti putea observa o atmosfera romaneasca imbinata cu elemente rusesti si ucrainene, dar si austro-ungare. Orasul a fost in stapanirea imperiului Habsburgic timp de 200 de ani, iar mare parte din cladirile din centrul orasului au fost construite in aceasta perioada. Ele au fost conservate pe parcursul timplului si multe din ele restaurate in ultimii ani. Una dintre principalele atractii ale orasului este universtiatea, o cladire gigantica, construita in forma de U, cu arhitectura baroca si rococo. In timpul perioadei habsburge si interbelice, o mare parte a populatiei era de origine evreiasca, fapt care si-a pus amprenta asupra orasului pana in prezent, prin cladiri si sinagogi.
Pentru excursie turistii au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Galerie foto

Rezerva acum!