FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Incursiune in Ardeal 2021

Itinerariu: Cluj-Napoca - Izvoru Crisului - Sancraiu - Gilau - Castelul Banffy - Manastirea Nicula - Gherla - Salina Turda
Date plecare: 14.11.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 859 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cluj Napoca (450 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm.Valcea - Sibiu - Cluj Napoca
Plecare din Bucuresti dis-de-dimineata. Sosire la hotel in Cluj-Napoca, gazda noastra pentru 4 nopti.

Ziua 2. Cluj-Napoca

Ziua incepe cu un mic dejun copios, dupa care pornim intr-un tur istoric prin Cluj. Descoperim urmele lasate de cele doua mii de ani de istorie locala, incepand cu pietrele castrului roman Napoca si continuand cu fortificatiile medievale sau fostele palate nobiliare. Vizitam Biserica Sfantul Mihail, excelent exemplu de arhitectura gotica transilvaneana din secolul 15 si apoi vom afla mai multe despre pietele centrale ale orasului. La pranz ne vom delecta cu faimoasa “Varza a la Cluj”. Cazare acelasi hotel in Cluj.

Ziua 3. Tara Calatei (aprox. 180 km)

Mic dejun. Descoperim azi una dintre cele mai pitoresti zone transilvanene, Tara Calatei,cunoscuta pentru frumusetea locurilor incarcate de traditii, cu case ce si-au pastrat farmecul de odinioara si pentru numerosii mestesugari din zona. Ajungem in satul Izvorul Crisului pentru a admira casele taranesti cu arhitectura unica, dupa care poposim in Sancraiu. Trecem poarta unei gospodarii traditionale, vizitam “camera curata” si intram in atelierul unui sculptor in lemn care ne va impartasi cateva din secretele meseriei. Descoperim simbolistica portului popular din Tara Calatei, cel mai impresionant din zona Ardealului. Pentru ca bine ii sade calatorului cu drumul, incepem sa exploram celebra salba de lacuri din imprejurimile Clujului (Gilau, Somesul Cald si Tarnita). Cazare acelasi hotel in Cluj.

Ziua 4. Castelul Banffy - Manastirea Nicula - Gherla (120 km)

Mic dejun. Avem de ales azi intre program liber individual in Cluj sau o excursie optionala de o zi la Castelul Banffy, supranumit „micul Versailles al Transilvaniei”. In excursia noastra vom face o oprire la Gherla, unde descoperim urmele vechiului Armenopolis si ne vom plimba printre cladirile in stil baroc, construite in secolul 18 de colonistii armeni, in centrul orasului. De asemenea vom vizita si Manastirea Nicula, important loc de pelerinaj. Aici admiram renumita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, pictata in anul 1681. Ne vom intoarce la hotelul nostru din Cluj Napoca.

Ziua 5. Salina Turda - Bucuresti (aprox. 450 km)

Dupa micul dejun plecam spre Salina Turda (deschisa 1690), considerata in prezent, dupa recenta sa modernizare una dintre cele mai frumoase saline din lume. Dupa aceasta interesanta si sanatoasa plimbare vom porni pe drumul de intoarcere in Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
14.11.2021 859 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single -1199 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti - 445 lei.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• transport autocar clasificat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun hotel de 2-3*;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale.

Excursii optionale

Excursie de 1 zi la Castelul Banffy de la Bontida - Manastirea Nicula - Gherla
20 euro/ persoana
Cu siguranta ati auzit de domeniul si castelul Banffy din Bontida, supranumit si “Versailles-ul Translvaniei”. Acest palat este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase palate medieval din aceasta zona a tarii, fiind ridicat in secolul al XV-lea, de familia nobiliara Banffy. Despre acest castel, pe parcursul vremii au circculat legend care spun ca ar fi bantuit. Astazi castelul este locul unde se desfasoara Electric Castle, unul dintre cele mai de success festivaluri de muzica din Romania.
Gherla este un oras unic in Transilvania si in Romania. Un important centru commercial si cultural pe parcursul timpului, in Gherla se gasesc cele mai multe cladiri baroce ce se pastreaza inca din secolul al XVIII-lea. Aici, in trecut, se gasea o importanta comunitate de armeni, care in urma convertirii la protestantism au ctitorit in centrul localitatii o biserica armeano-catolica. In Gherla puteti gasi ruine inca din perioada romana, aici gasindu-se un fost castru roman.
Manastirea Nicula reprezinta un important loc de pelerinaj pentru crestini ortodocsi si greco-catolici. Aici a fost adapostita de-a lungul vremii o icoana facatoare de minuni, pictata in anul 1681. Aceasta icoana a trecut printr-o istorie tumultoasa, fiind ascusa de calugari in timpul instaurarii regimului comunist. Manastirea este amplasata intr-un decor superb, inconjurata de dealurile transilvanene si de o padure linistita.

Galerie foto

Rezerva acum!