INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Revelion in Bosnia si Croatia

Itinerariu: Cazanele Dunarii - Belgrad - Sarajevo - Mostar - Blagaj - Medugorje - Split - Trogir - Dubrovnik - Nis
Date plecare: 29.12.2023
Circuit cu autocarul, 7 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Epuizat

Program

Ziua 1. Vineri 29.12 Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei, Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova -Portile de Fier -Cazanele Dunarii -Belgrad. Traversam Dunarea la Portile de Fier in Serbia si parcurgem Defileul Dunarii cu Cazanele Mari si Mici spre Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Centar Balasevici 3*(sau similar).

Ziua 2. Sambata 30.12 Belgrad - Sarajevo - Mostar - Medugorje (cca. 440 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Sarajevo, capitala Bosniei si Hertegovinei. Orasul a trecut printr-o restaurare majora dupa razboiul ce l-a devastat intre anii 1992-1996, perioada in care a suferit un asediu mai lung si decat cel al Stalingradului. Sarajevo, desemnat in 2014 drept Capitala Culturala Europeana, abunda de cafenelele primitoare si magazine de chilipiruri, o amprenta ramasa din perioada stapanirii otomane. Aici vom vizita podul Latin, unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand in 1914 si la Stadionul ce a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 1984. Vom continua cu atractia principal a orasului din prezent, Muzeul Tunelului. Acest Tunel a fost sapat in 1993 de locuitorii orasului pentru a se aproviziona, cand orasul era asediat. Vom vizita de asemenea Catedrala Catolica, Moscheea din sec. XVI Gazi Husrev- Bey si Bazarul Bascarsija. Continuam excursia spre Mostar, unul dintre cele mai bine pastrate orase, unde vom vizita celebrul pod peste raul Neretva, declarat obiectiv UNESCO, ridicat in sec. XVI in timpul domniei lui Soliman Magnificul. La intoarcerea in Medugorje, ne vom opri in Blagaj, la Blagaj Tekke, o manastire musulmana locuita de calugarii Dervisi, construita intr-un decor superb. Seara ne vom caza la Medugorje, renumit loc de pelerinaj, la hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 3. Duminica 31.12.2023 Medugorje - Dubrovnik (cca. 255 Km)

Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala (39 euro / pers.) in Croatia la Dubrovnik. Denumit si “Pela Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. Seara ne vom intoarce la acelasi hotel Merci 3*(sau similar), pentru a ne pregati pentru festivitatile de trecere in noul an. LA MULTI ANI 2024 !!!

Ziua 4. Luni 01.01.2024 Medugorje - Colina Aparitiilor - Cascada Kravice - Pocitelj (cca. 65 Km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, timp liber in Medugorje. Vom urca pe Dealul Aparitiilor, pornind de la Crucea albastra, catre statuia Sfintei Fecioare, iar pe traseu vom admira cele 15 basoreliefuri din bronz, realizate de Carmelo Puzzolo. La pranz vom admira peisajele superbe ale cascadei Kravice, o replica la celebrele Plitvice Jezero din Croatia. Incheiem ziua cu o plimbare “in afara timpului” prin superbul sat medieval Pocitelj. Intoarcere la Medugorje la acelasi hotel Merci 3*(sau similar)

Ziua 5. Marti 02.01.2024 Medugorje - Split - Trogir (cca. 370 Km)

Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala (45 euro / pers.) in Croatia. Pornim spre Split, pate a patrimoniului UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „orasul-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 6. Miercuri 03.01 Medugorje - Nis (cca. 550 km)

Mic dejun. Traversam sudul Bosniei si apoi sudul Serbiei spre Nis, unde ajungem spre seara. Pornim turul pietonal din Piata Regele Milan, cu majestosul monument al eliberarii comemorand emanciparea de sub otomani in 1877. Apoi intram in fortareata prin poarta Stambol spre Moscheea Bali Beg. Cazare la hotel Crystal Ice 3*(sau similar).

Ziua 7. Joi 04.01 Nis - Portile de Fier II - Bucuresti (cca. 520 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara si trecem Dunarea pe barajul Portile de Fier II. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Hoteluri

-Belgrad- Hotel Elegance 3*( http://www.hotelelegance.rs/)
Aflat la 8 km de centrul orasului, Hotelul Elegance este un hotel modern tip business, accesibil atat pentru oameni de afaceri, cat si pentru turisti. Toate camerele sunt dotate cu un biroul de lucru, un minibar si spatiu de stocare si au baie privata cu uscator de par si articole de toaleta.Wi-Fi este disponibil in intregul hotel si este gratuit.

Medugorje - Hotel La Pietra 3*
Hotelul pune la dispozitie oaspetilor sai o terasa exterioara, un lounge si o gradina pentru relaxare. Internetul Wi-Fi este gratuit si disponibil in intreg hotelul. Camerele sunt dotate cu aer conditionat, birou si TV cu ecran plat. Baia privata este dotata cu dus, uscator de par si prosoape. Micul dejun este servit la restaurantul hotelului.

-Nis - Hotel Crystal Ice 3* (http://www.hotelcrystalice.com/en/index.html )
Hotelul este construit in 2014 si situat la cca 1 Km de Centrul orasului, intr-o zona rezidentiala linistita. Dispune de 52 de camere, dotate cu baie cu dus, aer conditionat, TV LCD cu canale prin cablu,seif, minibar, telefon, acces Wifi, uscator de par.

Informatii utile

NOTE:
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2023 Epuizat

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 105 euro;
A treia pers. in cam. 295 euro;
Copil 6 -12 ani in camera cu ambii parinti 289 euro
- Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 40 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 90 euro / pers.

Servicii incluse

Transport cu autocar clasificat, adaptat la numarul de turisti;
-6 nopti cazare hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele) cu mic dejun inclus;
- ghid insotitor din partea agentiei. .

Nu sunt incluse

-intrarile la obiective turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale;
-taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.
-asigurarea medicala si asigurarea storno.
-ghizi locali si excursiile optionale;

Excursii optionale

Excursie in Croatia la Split si Trogir
45 euro/adult
Exursie optionala (45 euro / pers.) in Croatia. Pornim spre Split, pate a patrimoniului UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „orasul-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului.
Excursie Dubrovnik
39 euro/adult
Excursie optionala (39 euro / pers.) in Croatia la Dubrovnik. Denumit si “Pela Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu.
Masa festiva de Revelion
85 euro/persoana

Galerie foto

Rezerva acum!