INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion Paralia Katerini

Itinerariu: Paralia Katerini - Meteora - Edessa - Pozar - Salonic
Date plecare: 30.12.2023
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 205 euro/persoana

Program

Ziua 1. Sambata 30.12 Bucuresti - Paralia Katerini (cca. 750 km)

Ora 05:45 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Paralia Katerini. Sosire in Paralia Katerini si cazare la hotel Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 2. Duminica 31.12 Paralia Katerini - Muntele Olimp - Paralia Katerini (cca. 155 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Muntele Olimp. Prima oprire este in orasul Litochoro, un oras cochet cu o biserica in centru (Sf.Nicolae) si o fantana arteziana. Orasul este un labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia(2917 m), este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa ecologica si culturala. In anul 1981, UNESCO il declara Rezervatie a Biosferei, iar Comunitatea Europeana il include pe lista "Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa". Pornim catre manastirea Sfantul Dionisie. Complexul manastirii cuprinde, pe langa frumoasa biserica, si un muzeu unde sunt expuse multe obiecte de cult, de la papirusuri foarte vechi, harti, imbracaminte, pana la moaste ale unor sfinti. Ne deplasam la acelasi hotel pentru cazare si pentru a ne pregati pentru trecerea in noul an. Optional Cina festiva de Revelion. LA MULTI ANI 2024 !!!

Ziua 3. Luni 01.01.2024 Edessa - Pozar - Paralia Katerini (cca. 390 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, excursie optionala la Edessa si Pozar. Situata aproape de frontiera cu Macedonia de Nord, Edessa (“Orasul Apei”), este renumita drept unul din importantele orase antice grecesti si pentru cascadele din apropiere. Noi vom vizita doar centrul istoric, cu obiective din perioada bizantina si spectaculoasele cascade, din care, cea mai renumita se revarsa de la nu mai putin de 70 de metri inaltime. In continuare vom ajunge in statiunea Loutra Pozar, circa 35 km mai aproape de frontiera macedoneana. O traducere a numelui statiunii ar fi “apele de sub foc”, ceea ce descrie perfect statiunea balneo cu ape termale. Raul, care strabate o superba zona montana, colecteaza din cand in cand o serie de izvoare fierbinti, contra cost putand sa faceti baie in apele termale. Statiunea ofera si un mic bazar cu produse traditionale, fructe proaspete sau confiate. Revenim in Paralia pentru cazare la acelasi Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 4. Marti 02.01.2024 Paralia Katerini - Kalambaka - Meteora - Valea Tembi - Paralia Katerini (cca. 360 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paralia Katerini sau excursie optionala la Kalambaka, un orasel cochet cu case albe si gradini pline de flori, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos). Vom vizita manastirile Marele Meteor si Sfantul Stefan, unice in lume prin realizarea lor. Tot aici vom vizita si atelierul de icoane Zindros, care, alaturi de vizita celor doua manastiri, vor oferi un prilej de bogatie culturala. Intoarcere in Paralia Katerni si cazare la acelasi hotel, Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 5. Miercuri 03.01.2024 Paralia Katerini - Salonic - Bucuresti (750 km)

Mic dejun. Plecare spre tara. Pe drum vom face popas la Salonic (aprox. 1h30min) - al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din regiunea greaca Macedonia. Vizita orasului va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - cel mai reprezentativ simbol al orasului Salonic, acesta in perioada bizantina facea parte din fortificatiile, care aparau orasul. Turul orasului va continua cu autocarul pentru a admira Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Se continua traseul pe ruta: Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu. Sosire in cursul serii in Bucuresti - Calea Grivitei.

Hoteluri

 Hotelul Aqua Star 2* - este situat in statiunea Paralia Katerini, la 3 minute distanta de plaja, si 5 minute distanta de biserica din centrul statiunii.  Facilitati hotel: receptie, salon mic dejun, lift, terasa, wi-fi, toaleta, camera bagaje.

Facilitati camere: mobilier nou, aer conditionat inclus, TV, wi-fi, cafetiera, grup sanitar propriu cu dus, articole sanitare consumabile, plasa antitantari la usa de la balcon, balcon/terasa

Tarife

Data plecare Tarif
30.12.2023 205 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 89 euro;
Al 3-lea adult in camera: 195 euro;
Copil 6 - 12 ani: 189 euro (cazat in camera cu 2 adulti).

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• Cazare 4 nopti cu mic dejun in Paralia Katerini la hotel Aqua Star** (sau similar).
• Ghid roman insotitor si vizita in Salonic;

Nu sunt incluse

• Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv pentru obiectivele din excursiile optionale.
Excursii optionale (minimum 25 persoane) - conform programului pe zile:
• Masa festiva de Revelion: 45 euro/persoana
Optional masa festiva de Revelion - 45 euro/pers. (salate, friptura, garnituri, vasilopita, prajitura, fructe de sezon, apa, sucuri si bauturi)

Excursii optionale

Edessa si Pozar
35 euro/persoana
Excursie optionala la Edessa si Pozar. Situata aproape de frontiera cu Macedonia de Nord, Edessa (“Orasul Apei”), este renumita drept unul din importantele orase antice grecesti si pentru cascadele din apropiere. Noi vom vizita doar centrul istoric, cu obiective din perioada bizantina si spectaculoasele cascade, din care, cea mai renumita se revarsa de la nu mai putin de 70 de metri inaltime. In continuare vom ajunge in statiunea Loutra Pozar, circa 35 km mai aproape de frontiera macedoneana. O traducere a numelui statiunii ar fi “apele de sub foc”, ceea ce descrie perfect statiunea balneo cu ape termale. Raul, care strabate o superba zona montana, colecteaza din cand in cand o serie de izvoare fierbinti, contra cost putand sa faceti baie in apele termale. Statiunea ofera si un mic bazar cu produse traditionale, fructe proaspete sau confiate.
Ansamblul monahal Meteora
39 euro/persoana
Excursie optionala la Kalambaka, un orasel cochet cu case albe si gradini pline de flori, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos). Vom vizita manastirile Marele Meteor si Sfantul Stefan, unice in lume prin realizarea lor. Tot aici vom vizita si atelierul de icoane Zindros, care, alaturi de vizita celor doua manastiri, vor oferi un prilej de bogatie culturala.
Muntele Olimp
19 euro/persoana, gratuit la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Edessa - Pozar.
Excursie optionala la Muntele Olimp. 19 euro/persoana, GRATUIT la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Edessa - Pozar. Prima oprire este in orasul Litochoro, un oras cochet cu o biserica in centru (Sf.Nicolae) si o fantana arteziana. Orasul este un labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia(2917 m), este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa ecologica si culturala. In anul 1981, UNESCO il declara Rezervatie a Biosferei, iar Comunitatea Europeana il include pe lista "Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa". Pornim catre manastirea Sfantul Dionisie. Complexul manastirii cuprinde, pe langa frumoasa biserica, si un muzeu unde sunt expuse multe obiecte de cult, de la papirusuri foarte vechi, harti, imbracaminte, pana la moaste ale unor sfinti.
Masa festiva de Revelion
45 euro/persoana

Rezerva acum!