INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion Paralia Katerini

Itinerariu: Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Paralia Katerini
Date plecare: 29.12.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 175 euro/persoana

Program

Ziua 1. Joi 29.12 Bucuresti - Paralia Katerini (820 km)

Ora 05:45 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Paralia Katerini. Sosire in Paralia Katerini si cazare la hotel Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 2. Vineri 30.12 Paralia Katerini - Kalambaka - Meteora - Valea Tembi - Paralia Katerini (360 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paralia Katerini sau excursie optionala la Kalambaka, un orasel cochet cu case albe si gradini pline de flori, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos). Vom vizita manastirile Marele Meteor si Sfantul Stefan, unice in lume prin realizarea lor. Tot aici vom vizita si atelierul de icoane Zindros, care, alaturi de vizita celor doua manastiri, vor oferi un prilej de bogatie culturala. Intoarcere in Paralia Katerni si cazare la acelasi hotel, Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 3. Sambata 31.12.2022 Paralia Katerini - Muntele Olimp - Paralia Katerini (155 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Muntele Olimp. Prima oprire este in orasul Litochoro, un oras cochet cu o biserica in centru (Sf.Nicolae) si o fantana arteziana. Orasul este un labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia(2917 m), este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa ecologica si culturala. In anul 1981, UNESCO il declara Rezervatie a Biosferei, iar Comunitatea Europeana il include pe lista "Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa". Pornim catre manastirea Sfantul Dionisie. Complexul manastirii cuprinde, pe langa frumoasa biserica, si un muzeu unde sunt expuse multe obiecte de cult, de la papirusuri foarte vechi, harti, imbracaminte, pana la moaste ale unor sfinti. Ne deplasam la acelasi hotel pentru cazare si pentru a ne pregati pentru trecerea in noul an. Optional Cina festiva de Revelion. LA MULTI ANI 2023 !!!

Ziua 4. Duminica 01.01.2023 Paralia Katerini - Kastoria - Paralia Katerini (390 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, excursie optionala la Kastoria, una dintre cele mai pitoresti localitati ale Greciei, amplasata pe malul lacului cu acelasi nume. Kastoria este privit ca un adevarat “muzeu in aer liber”, unde urmele istoriei se regasesc pe strazile sale, fiind pastrate peste 72 biserici bizantine si medievale. Panorama orasului este completata si de conacele vechi din perioada dominatiei turcesti. Inca din timpurile Bizantului, orasul este celebru si pentru numeroasele fabrici de blanuri. Revenim in Paralia pentru cazare la acelasi Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 5. Luni 02.01.2023 Paralia Katerini - Salonic - Bucuresti (750 km)

Mic dejun. Plecare spre tara. Pe drum vom face popas la Salonic (aprox. 1h30min) - al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din regiunea greaca Macedonia. Vizita orasului va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - cel mai reprezentativ simbol al orasului Salonic, acesta in perioada bizantina facea parte din fortificatiile, care aparau orasul. Turul orasului va continua cu autocarul pentru a admira Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Se continua traseul pe ruta: Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu. Sosire in cursul serii in Bucuresti - Calea Grivitei.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2022 175 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 75 Euro.
Copil 6 - 12 ani: 155 euro (cazat in camera cu 2 adulti)

Servicii incluse

• Transport autocar / microbuz clasificat, adaptat numarului de turisti;
• Cazare 4 nopti cu mic dejun in Paralia Katerini la hotel Aqua Star** (sau similar).
• Ghid roman insotitor si vizita in Salonic.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale
• Masa festiva de Revelion: 39 euro/persoana
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv pentru obiectivele din excursiile optionale.
Tarife informative: Manastiri :Meteora: Marele Meteor - 3 Euro, Sf. Stefan - 3 Euro
(Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile au obligatia de a-si acoperi umerii si de a purta fusta lunga, iar barbatii pantaloni lungi).

Excursii optionale

Kastoria
29 euro/persoana
Ansamblul monahal Meteora
35 euro/persoana
Muntele Olimp
19 euro/persoana, gratuit la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Kastoria.
Masa festiva de Revelion
39 euro/persoana

Rezerva acum!