INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion Istanbul 2022

Itinerariu: Bucuresti - Istanbul - Edirne - Bucuresti
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 199 179 euro/persoana
Testul RT PCR efectuat la hotel, tarif 18 euro/persoana!

Program

Ziua 1. 29.12.2021. Bucuresti - Istanbul (645 km)

Ora 06.00 - Imbarcare din Bucuresti Gara de Nord - Muzeul CFR.
Ora 06.30 - Plecare din Bucuresti pe traseul Giurgiu - Ruse - Stara Zagora - Edirne - Istanbul. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre cu vitralii. Sosire seara si cazare la hotel Endican Beyazid 3* sau similar.

Ziua 2. 30.12.2021. Istanbul

Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante: Europa si Asia, se unesc. Vom incepe vizitarea orasului cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatul Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Dupa-amiaza timp liber. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. 31.12.2021. Istanbul - Insula Printului

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si pranz cu specific pescaresc). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malul european si asiatic al Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabe cu fructe si peste proaspat (program optional cu durata aproximativa 08:30 - 17:00). Ne vom intoarce la hotelul nostru pentru pregatirea serii de Revelion.
Seara (optional) vom participa la masa festiva de Revelion la un restaurant local. LA MULTI ANI 2022!

Ziua 4. 01.01.2022. Dolmabahce - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk (se spune ca Dolmabahce a costat 5 milioane de galbeni, echivalentul a 35 tone de aur!). Intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara. (aproximativ 90 -120 minute), parcurgandu-se un traseu de-a lungul malului european, pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si retur pe partea asiatica. Se pot admira podul Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce, etc. Dupa-amiaza timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi si in Bazarul Egiptean - renumit pentru multitudinea condimentelor, ierburilor aromatice si arome. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale: strazile Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi sau pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. 02.01.2022. Istanbul - Edirne - Bucuresti (690 km)

Mic dejun. Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Ruse - Stara Zagora - Giurgiu. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR.

Informatii utile

• Grup minimum: 30 persoane.
• Acte necesare: Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Ghidul poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
• Pentru zilele 2, 3 si 4 nu se pune la dispozitie transport autocar. Deplasarile se vor face cu transportul local.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Pentru explicatii la obiective, grupul va apela la serviciile ghizilor locali (conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa oferse servicii in interiorul oraselor, muzeelor, monumentelor etc, astfel ghizii romani vor putea oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar).
• Tarife la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.

Conditii generale:

• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Pentru grup mai mic de 20 de persoane tariful se poate majora.
• Agentia are dreptul de a modifica ordinea vizitarii obiectivelor cu conditia de a se respecta in proportie de 100% programul.
• Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata conform standardelor proprii din tarile respective conform normelor in vigoare.
• Pentru toate ofertele achizitionate cu reduceri si bonusuri se vor aplica conditiile de penalizare in caz de anulare din vina turistului de 100%.
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Taxele de statiune/oras(1,5 euro/cam./noapte) se vor achita la receptia hotelurilor.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

IMPORTANT !

• Incepand cu data de 01 iunie la intrarea in Turcia, turistii pot prezenta una din variantele de mai jos:
• Adeverinta/certificat care sa ateste efectuarea rapelului la vaccinul anti Covid 19, efectuat cu cel putin 14 zile inainte de intrarea pe teritoriul turcesc. Documentul trebuie sa fie emis in limba engleza;
• Aezultat negativ Test rapid Antigen efectuat cu cel mult 48h inainte de intrarea pe teritoriul turcesc; Rezultatul testului trebuie emis si in limba engleza;
• Test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h inainte de intrarea pe teritoriul turcesc; Rezultatul testului trebuie emis si in limba engleza;
• Dovada ca s-a trecut prin boala in ultimele 6 luni (in limba engleza);
• *Copiii sub 6 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test.
• Incepand cu data de 15 martie 2021, cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Turcia turistii trebuie sa completeze , un formular pe site-ul https://register.health.gov.tr/ . Prin completarea acestui formular, a fi creat automat un cod HES, ce va fi prezentat in frontiera(sub forma printata sau pe telefon) in baza aruia calatorii vor putea fi contactati in cazul unui eventuale imbolnaviri cu Covid-19 in timpul calatoriei in Turcia.
• In sprijinul dvs.urmariti tutorialul pe YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=Fhz3kagHhss&t=60s
• De asemenea, suport puteti primii cu 24 de ore inainte de plecare de la ghidul grupului George Berchez.

Conditii la intoarcerea din Turcia, intrarea in Romania(conform Hotararii de Guvern nr. 113 din 10.12.2021):
• Pentru persoanele vaccinate ori pentru persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara este necesar un trest RT PCR negativ pentru a nu intra in carantina;
• Persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, vor intra in carantina pentru 10 zile daca prezinta un certificat RT PCR negativ sau 14 zile daca nu prezinta certificatul PCR negativ.

Alte cazuri exceptate de la carantina:
• Copii cu varsta intre 6 si 16 ani care prezinta rezultatul negativ al unui test PCR;
• Copii cu varsta de pana la 6 ani fara a fi necesara prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.
• Efectuarea testului RT PCR se va putea face la hotelul unde este cazat grupul contra sumei de 18 euro!

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 199 179 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single: 299 Euro;
Copil sub 12 ani: 185 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport cu autocar licentiat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul la hotel Endican Beyazid de 3* http://www.endicanbeyazit.com/about.php.
Adresa: Istanbul, Mimar Kemalettin Mah. Mithatpasa Cad. Abu Hayat st No 5 Beyazit, sau similar;
• Ghid roman.

Nu sunt incluse

• Serviciile de ghizi locali (obligatoriu 5 Euro/persoana - se achita la inscriere), transportul local individual(aprox.0,30 euro/calatoria);
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Basilica Cisterna: 8 Euro; Moscheea Aya Sofia gratuit; Palatul Topkapi: 15 Euro; Palatul Dolmabahce: 12 Euro.
• Program de Revelion cu Cina festiva, restaurant GAR: 95 euro/adult si 60 euro/copil sub 12 ani
Contine :
1.Program artistic : 3 show-uri de dansuri orientale ; 4 grupuri folclorice de dansuri traditionale(Anatolia, Caucaz, Ashik ) ; muzica repertoriu international-solist Hakan Kartal ; ring de dans si DJ ;
2.Meniu cina festiva : 12 tipuri de aperitive calde si reci(bucatarie locala si internationala) ; 4 feluri diferite de carne cu garnituri ; rulada de curcan umpluta cu nuci ; salate de sezon ; platou cu fructe ; bauturi locale nelimitat ; 70 cl./pers.sampanie.
Programul incepe la ora locala 21:00 si se incheie la ora 03:00.

• Excursii optionale (minim 20 participanti): Croaziera pe Bosfor - 15 Euro/persoana; Croaziera Marea Marmara spre Buyukada(Insula Printului) - 50 Euro/persoana (Include turul insulei cu masinuta electrica si masa de pranz in intervalul 8:00-15:00).
• Croazierele se vor putea realiza doar in fucntie de vremea din perioada sejurului.

Transferuri

Oras Loc imbarcare Ora plecare Tarif/persoana/sens
Brasov Benzinaria Mol (Hotel Cubix) 02:15 20 Euro
Sinaia Gara Sinaia 03:00 15 Euro
Campina Banesti DN1 avion 03:40 15 Euro
Ploiesti Benzinaria Petrom Metro 04:15 10 Euro
Constanta Gara Centrala 02:30 25 Euro
Pitesti Bascov - Petrom 04:30 15 Euro

Transferurile din tara se efectueaza cu autoturism, microbuz, minibus sau autocar, in functie de marimea grupului.
Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.
Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita.

Rezerva acum!