Circuite Romania
Circuit Tinutul Secuiesc - Moldova 2020 - 2021

Itinerariu: Bucuresti - Miercurea Ciuc - Piatra Neamt - Gura Humorului - Suceava - Bucuresti
Date plecare: 10.07.2020, 14.08.2020, 11.09.2020, 09.10.2020
Circuit cu autocarul, 5 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota
Tarif: 865 lei/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Castelul Kalnoky - Biserica Darjiu - Castelul Miko - Lacul Sfanta Ana - Miercurea Ciuc (360 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe ruta Bucuresti-Miercurea Ciuc. Prima oprire va fi la castelul Kalnoky, construit in secolul al XVI-lea, drept conac de vanatoare. Vom admira aici arhitectura renascentista cu elemente de baroc si neoclasic. Castelul se gaseste in localitatea Miclosoara, judetul Covasna. Vom continua cu Darjiu, singura biserca fortificata secuiasca inclusa in patrimoniul UNESCO. De aici vom pleca spre Miercurea Ciuc, unde vom vizita castelul Miko, care gazduieste in prezent muzeul Secuiesc. Cazare in Miercurea Ciuc. Seara puteti participa la excursia optionala la Baile Tusnad si la Lacul Sfanta Ana.

Ziua 2. Miercurea Ciuc - Praid - Sovata - Brancovenesti - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Piatra Neamt (340 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Praid, unde vom explora salina, de unde sarea este extrasa din antichitate. Vom continua catre statiunea Sovata, unde ne vom plimba pe malul Lacului Ursu, singurul lac heliotermal din tara. De aici vom pleca spre castelul Kemeny de la Brancovenesti, construit pe locul unui castru roman. Vom traversa defileul Muresului (Deda - Toplita) si vom merge spre Lacul Rosu si Cheile Bicazului. Ne continuam drumul catre Piatra Neamt, unde ne vom caza.

Ziua 3. Piatra Neamt - Manastirea Varatec - Manastirea Agapia - Targul Neamt - Gura Humorului (155 km)

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Manastirilie Varatec si Agapia. Vom continua cu Cetatea Neamtului din Targul Neamt. De aici vom pleca spre Gura Humorului, unde vom vizita manastirile Humor si Voronet. Cazare in zona Gura Humorului.

Ziua 4. Gura Humorului - Moldovita - Sucevita - Putna - Dragomirna - Suceava (195 km)

Mic dejun. Dimineata pornim spre Manastirile Moldovita si Sucevita, ambele monumente incluse in patrioniul mondial UNESCO. Vom continua cu Manastirea Putna, unde se gaseste mormantul voievodului Stefan cel Mare. De aici vom pleca spre manastirea fortificata Dragomirna, cu decoratiuni sculptate in piatra. Transfer la Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, palatul voievodal al Moldovei. Seara cazare in zona Suceava.

Ziua 5. Suceava - Ruginoasa - Miclauseni - Bucuresti (475 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Ruginoasa, unde vom vizita Palatul Alexandru Ioan Cuza, cumparat de domnitorul principatelor pentru sotia sa, Elena Cuza. Dup ace il admiram, ne indreptam spre Castelul Sturdza din Miclauseni, care a detinut colectii valoroase, a fost utilizat ca manastire de maici, spital si deposit militar si un centru de plasament pentru copii. De aici vom pleca spre Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate. Sursa - Mae.ro.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
10.07.2020 865 Lei
14.08.2020 865 Lei
11.09.2020 865 Lei
09.10.2020 865 Lei

Suplimente, reduceri

• Tarif camera single: 1150 lei;
• Tarif al treilea adult in camera 855 lei;
• Tarif copil sub 12 ani: 845 lei cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport cu autocar/microbuz clasificat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*;
• Ghid insotitor;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale si ghizii locali;
• Itrarile la obiectivele turistice;
• Taxa de oras/statiune (unde se cere).

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Excursii optionale

Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana
45 Lei/persoana
Baile Tusnad sunt cunoscute la nivel national pentru izvoarele cu ape minerale curative care se gasesc aici. Acest lucru se datoreaza vulcanilor care au erupt in urma cu zeci de mii de ani in aceasta zona. Denumita “Perla Ardealului”, localitatea Baile Tusnad este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Activitatea balneara de aici se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcaninc, de caldera care se gaseste in Europa de Est. Acesta e incojurat de versantii masivi ai masivului Ciomatu Mare (Puciosu). Lacul ofera una dintre cele mai pure ape din Romania.

Rezerva acum!