Circuite Romania
Circuit Tinutul Secuiesc si Bucovina 2021

Itinerariu: Bucuresti - Miercurea Ciuc - Piatra Neamt - Gura Humorului - Suceava - Bucuresti
Date plecare: 04.05.2021, 07.06.2021, 07.07.2021, 04.08.2021, 31.08.2021, 22.09.2021, 14.10.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif standard: 865 lei/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Castelul Kalnoky - Biserica Darjiu - Castelul Miko - Lacul Sfanta Ana - Miercurea Ciuc (360 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe ruta Bucuresti-Miercurea Ciuc. Prima oprire va fi la castelul Kalnoky, construit in secolul al XVI-lea, drept conac de vanatoare. Vom admira aici arhitectura renascentista cu elemente de baroc si neoclasic. Castelul se gaseste in localitatea Miclosoara, judetul Covasna. Vom continua cu Darjiu, singura biserca fortificata secuiasca inclusa in patrimoniul UNESCO. De aici vom pleca spre Miercurea Ciuc, unde vom vizita castelul Miko, care gazduieste in prezent muzeul Secuiesc. Cazare in Miercurea Ciuc. Seara puteti participa la excursia optionala la Baile Tusnad si la Lacul Sfanta Ana.

Ziua 2. Miercurea Ciuc - Praid - Sovata - Brancovenesti - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Piatra Neamt (340 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Praid, unde vom explora salina, de unde sarea este extrasa din antichitate. Vom continua catre statiunea Sovata, unde ne vom plimba pe malul Lacului Ursu, singurul lac heliotermal din tara. De aici vom pleca spre castelul Kemeny de la Brancovenesti, construit pe locul unui castru roman. Vom traversa defileul Muresului (Deda - Toplita) si vom merge spre Lacul Rosu si Cheile Bicazului. Ne continuam drumul catre Piatra Neamt, unde ne vom caza.

Ziua 3. Piatra Neamt - Manastirea Varatec - Manastirea Agapia - Targul Neamt - Gura Humorului (155 km)

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Manastirilie Varatec si Agapia. Vom continua cu Cetatea Neamtului din Targul Neamt. De aici vom pleca spre Gura Humorului, unde vom vizita manastirile Humor si Voronet. Cazare in zona Gura Humorului.

Ziua 4. Gura Humorului - Moldovita - Sucevita - Putna - Dragomirna - Suceava (195 km)

Mic dejun. Dimineata pornim spre Manastirile Moldovita si Sucevita, ambele monumente incluse in patrioniul mondial UNESCO. Vom continua cu Manastirea Putna, unde se gaseste mormantul voievodului Stefan cel Mare. De aici vom pleca spre manastirea fortificata Dragomirna, cu decoratiuni sculptate in piatra. Transfer la Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, palatul voievodal al Moldovei. Seara cazare in zona Suceava.

Ziua 5. Suceava - Ruginoasa - Miclauseni - Bucuresti (475 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Ruginoasa, unde vom vizita Palatul Alexandru Ioan Cuza, cumparat de domnitorul principatelor pentru sotia sa, Elena Cuza. Dup ace il admiram, ne indreptam spre Castelul Sturdza din Miclauseni, care a detinut colectii valoroase, a fost utilizat ca manastire de maici, spital si deposit militar si un centru de plasament pentru copii. De aici vom pleca spre Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
04.05.2021 865 765 Lei
07.06.2021 865 765 Lei
07.07.2021 865 765 Lei
04.08.2021 865 765 Lei
31.08.2021 865 765 Lei
22.09.2021 865 765 Lei
14.10.2021 865 765 Lei

Suplimente, reduceri

• Tarif camera single: 1150 lei;
• Tarif al treilea adult in camera 855 lei;
• Tarif copil sub 12 ani: 845 lei cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport cu autocar/microbuz clasificat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*;
• Ghid insotitor;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale si ghizii locali;
• Itrarile la obiectivele turistice;
• Taxa de oras/statiune (unde se cere).

Excursii optionale

Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana
45 Lei/persoana
Baile Tusnad sunt cunoscute la nivel national pentru izvoarele cu ape minerale curative care se gasesc aici. Acest lucru se datoreaza vulcanilor care au erupt in urma cu zeci de mii de ani in aceasta zona. Denumita “Perla Ardealului”, localitatea Baile Tusnad este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Activitatea balneara de aici se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcaninc, de caldera care se gaseste in Europa de Est. Acesta e incojurat de versantii masivi ai masivului Ciomatu Mare (Puciosu). Lacul ofera una dintre cele mai pure ape din Romania.

Rezerva acum!