INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Tinutul Secuiesc si Bucovina 2021

Itinerariu: Bucuresti - Miercurea Ciuc - Piatra Neamt - Gura Humorului - Suceava - Bucuresti
Date plecare: 14.11.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 865 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Castelul Kalnoky - Biserica Darjiu - Castelul Miko - Lacul Sfanta Ana - Miercurea Ciuc (360 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe ruta Bucuresti-Miercurea Ciuc. Prima oprire va fi la castelul Kalnoky, construit in secolul al XVI-lea, drept conac de vanatoare. Vom admira aici arhitectura renascentista cu elemente de baroc si neoclasic. Castelul se gaseste in localitatea Miclosoara, judetul Covasna. Vom continua cu Darjiu, singura biserca fortificata secuiasca inclusa in patrimoniul UNESCO. De aici vom pleca spre Miercurea Ciuc, unde vom vizita castelul Miko, care gazduieste in prezent muzeul Secuiesc. Cazare in Miercurea Ciuc. Seara puteti participa la excursia optionala la Baile Tusnad si la Lacul Sfanta Ana.

Ziua 2. Miercurea Ciuc - Praid - Sovata - Brancovenesti - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Piatra Neamt (340 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Praid, unde vom explora salina, de unde sarea este extrasa din antichitate. Vom continua catre statiunea Sovata, unde ne vom plimba pe malul Lacului Ursu, singurul lac heliotermal din tara. De aici vom pleca spre castelul Kemeny de la Brancovenesti, construit pe locul unui castru roman. Vom traversa defileul Muresului (Deda - Toplita) si vom merge spre Lacul Rosu si Cheile Bicazului. Ne continuam drumul catre Piatra Neamt, unde ne vom caza.

Ziua 3. Piatra Neamt - Manastirea Varatec - Manastirea Agapia - Targul Neamt - Gura Humorului (155 km)

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Manastirilie Varatec si Agapia. Vom continua cu Cetatea Neamtului din Targul Neamt. De aici vom pleca spre Gura Humorului, unde vom vizita manastirile Humor si Voronet. Cazare in zona Gura Humorului.

Ziua 4. Gura Humorului - Moldovita - Sucevita - Putna - Dragomirna - Suceava (195 km)

Mic dejun. Dimineata pornim spre Manastirile Moldovita si Sucevita, ambele monumente incluse in patrioniul mondial UNESCO. Vom continua cu Manastirea Putna, unde se gaseste mormantul voievodului Stefan cel Mare. De aici vom pleca spre manastirea fortificata Dragomirna, cu decoratiuni sculptate in piatra. Transfer la Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, palatul voievodal al Moldovei. Seara cazare in zona Suceava.

Ziua 5. Suceava - Ruginoasa - Miclauseni - Bucuresti (475 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Ruginoasa, unde vom vizita Palatul Alexandru Ioan Cuza, cumparat de domnitorul principatelor pentru sotia sa, Elena Cuza. Dup ace il admiram, ne indreptam spre Castelul Sturdza din Miclauseni, care a detinut colectii valoroase, a fost utilizat ca manastire de maici, spital si deposit militar si un centru de plasament pentru copii. De aici vom pleca spre Bucuresti.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
14.11.2021 865 Lei

Suplimente, reduceri

Tarif camera single: 1150 lei;
Tarif al treilea adult in camera 855 lei;
Tarif copil sub 12 ani: 845 lei cazat in camera cu 2 adulti.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• Transport cu autocar/microbuz clasificat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*;
• Ghid insotitor;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale si ghizii locali;
• Itrarile la obiectivele turistice;
• Taxa de oras/statiune (unde se cere).

Excursii optionale

Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana
45 Lei/persoana
Baile Tusnad sunt cunoscute la nivel national pentru izvoarele cu ape minerale curative care se gasesc aici. Acest lucru se datoreaza vulcanilor care au erupt in urma cu zeci de mii de ani in aceasta zona. Denumita “Perla Ardealului”, localitatea Baile Tusnad este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Activitatea balneara de aici se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcaninc, de caldera care se gaseste in Europa de Est. Acesta e incojurat de versantii masivi ai masivului Ciomatu Mare (Puciosu). Lacul ofera una dintre cele mai pure ape din Romania.

Galerie foto

Rezerva acum!