INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Traditii de Paste in Bucovina 2022

Itinerariu: Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Sihastru - Marginea - Cernauti - Botosani - Ipotesti - Hanul Ancutei
Date plecare: 22.04.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 999 lei/persoana (loc in camera dubla)
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1 (Vineri, 22.04). Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului (520 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti -Piatra Neamt- Gura Humorului. Prima noastra oprire va fi la spectaculoasele Chei ale Bicazului si Lacul Rosu! La Piatra Neamt vizitam Curtea Domneasca si Turnul lui Stefan cel Mare. Sosire la hotel Aldi***(sau similar) in Gura Humorului pentru 4 nopti.

Ziua 2 (Sambata, 23.04). Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Marginea (aprox. 220 km)

Mic dejun.O intreaga zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Incheiem in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Seara vom participa la slujba de Inviere, la una dintre bisericile din vecinatatea hotelului nostru. Cazare acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 3 (Duminica, 24.04). Suceava - Botosani - Ipotesti (aprox. 160 km)

Mic dejun. Plecam intr-o excursie la Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric . Vom poposi apoi in Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. Vom incheia excursia noastra intr-un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu, la Ipotesti, satuc linistit, peste care timpul nu a lasat urme. Dupa aceasta vizita simbolica ne reintoarcem la hotelul nostru pentru a servi masa traditionala de Paste. Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 4 (Luni, 25.04). Gura Humorului - Cernauti (aprox. 230 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursi optionala: Excursie de 1 zi la Iasi(Catedrala Mitropolitana, Palatul Culturii) - 70 ron/ persoana;.

Ziua 5. (Marti, 26.04). Gura Humorului - Voronet - Hanul Ancutei - Bucuresti (aprox. 460 km)

Dupa micul dejun ne vom intrepta spre Manastirea Voronet, biserica pictata aflata in patrimoniul UNESCO. Un scurt popas apoi la Hanul Ancutei atrasi de miresmele imbietoare ale bucatariei locale si vom degusta din vinul casei. In acest loc ii placea marelui scriitor si povestitor Mihail Sadoveanu sa zaboveasca la o cana cu vin si, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancutei. Ne intoarcem in Bucuresti in cursul serii.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
22.04.2022 999 Lei

Suplimente, reduceri

Camera single: 1299 Lei/pers;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti: 245 Lei.
 
• Plata avans 10% la inscriere
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare

Servicii incluse

• Transport cu autocar modern, cu climatizare;
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel Aldi *** sau similar;
• Ghid.

Nu sunt incluse

• Asigurare storno (vezi detalii);
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Excursiile optionale.

Excursii optionale

• Excursie de 1 zi la Iasi(Catedrala Mitropolitana, Palatul Culturii) - 70 ron/ persoana; (minim 25 pers)

Galerie foto

Rezerva acum!