Circuite Romania
Circuit Transilvania Cetati si Biserici fortificate 2021

Itinerariu: Bucuresti - Rasnov - Brasov - Viscri - Sighisoara - Biertan - Sibiu - Curtea de Arges - Bucuresti
Date plecare: 22.04.2021, 20.05.2021, 17.06.2021, 08.07.2021, 26.08.2021, 23.09.2021
Circuit cu autocarul, 3 zile
Tarif standard: 499 lei
CEL MAI MIC TARIF

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cetatea Rasnov - Prejmer - Brasov (215 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecam pe ruta Bucuresti - Sinaia - Predeal - Rasnov - Prejmer - Brasov. Vom face o prima oprire la castelul Peles, in Sinaia (resedinta de vara a regilor Romaniei, construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei, intre anii 1873-1914). Ne continuam drumul pe Valea Prahovei, prin statiunea Paraul Rece, pana la Cetatea Rasnov - ansamblu fortificat situat la sudul orasului Rasnov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania ce dateaza din secolul al XIV-lea. De la Rasnov plecam spre Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane, ce dateaza din secolul al XII-lea. Plecam spre Brasov, unde vom face o plimbare pietonala in centrul istoric al orasului, Piata Sfatului, Biserica Neagra. Cazare in Brasov, hotel City Center 3* sau similar.

Ziua 2. Brasov - Sighisoara - Sibiu (250 km)

Mic dejun. Vom porni spre satul Viscri, ce reprezinta adevarata fata a satului autentic romanesc, care l-a fermecat pe insusi Printul Charles. Odata ajunsi vom vizita Biserica Evanghelica Fortificata din Saschiz, construita in sec. Xlll, aceasta face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul spre Sighisoara, unde vom face o plimbare pietonala in interiorul cetatii medievale, care a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO in anul 1999. Plecand din Sighisoara, ne continuam periplul si vom ajunge la Biserica fortificata din Malancrav, judetul Sibiu, construita in secolul XIV pe locul unei bazilici romanice mult mai vechi. Inclusa pe lista UNESCO este si biserica fortificata din Biertan, urmatoarea noastra oprire. Complexul arhitectural medieval din Biertan este o constructie monumentala, cu trei compartimente de inaltimi egale. Construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, a fost ultima biserica din Transilvania inaltata in acest stil. Ne indreptam catre Sibiu, unde vom vizita ansamblul de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Mosna (Biserica Evanghelica -Lutherana, una dintre cele mai frumoase biserici gotice tarzii, construita intre anii 1480-1486) si Biserica fortificata din Valea Viilor, inclusa in Lista patrimoniului mondial UNESCO (biserica actuala a fost ridicata in secolul al XV-lea si transformata in cetate bisericeasca in jurul anului 1500, cand biserica a suferit multe modificari, fiind fortificata). Cazare in Sibiu, hotel Ibis 3* sau similar.

Ziua 3. Sibiu - Curtea de Arges - Bucuresti (300 km)

Mic dejun. Dimineata o vom dedica vizitei orasului Sibiu, unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Orasul a fost capitala Transilvaniei intre anii 1692-1791. Vom admira centrul istoric: Piata Mare, Piata Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor si Catedrala Mitropolitana Sfanta Treime. In jurul pranzului, vom pleca spre Bucuresti trecand prin defileul Oltului cu o scurta oprire la Manastirea Cozia si o vizita la Manastirea Curtea de Arges, construita intre 1515 - 1517 de Neagoe Basarab, necropola pentru familia regala a Romaniei. Vom ajunge in Bucuresti in cursul serii - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Brasov - Hotel City Center 3* (https://www.hotelcitycenter.ro)
Hotelul City Center este recent construit si se afla in centrul orasului Brasov punand la dispozitie turistilor un restaurant cochet unde se pot servi preparate traditionale. Camerele hotelului sunt dotate cu TV si baie privata.
 
Sibiu - Hotel Ibis 3* (https://ibishotels.ro/ibis-sibiu/)
Hotelul Ibis este situat pe bulevardul principal, la 5 minute de mers pe jos Muzeul Brukenthal . Hotelul ofera camere izolate fonic, cu aer conditionat, acces gratuit la internet WiFi, TV prin cablu si baie proprie cu uscator de par.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
22.04.2021 499 475 lei
20.05.2021 499 475 lei
17.06.2021 499 475 lei
08.07.2021 499 475 lei
26.08.2021 499 475 lei
23.09.2021 499 475 lei

Suplimente, reduceri

Camera single: 799 lei/persoana;
Copil sub 2 ani 379 lei cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport autocar clasificat;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*- 3*;
• Excursiile prezentate in program;
• Ghid roman insotitor.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice.

Transferuri

Transferuri la Bucuresti:

Oras Punct imbarcare Ora Tarif/persoana/sens
Constanta Gara Centrala 02:00 25 Euro
Galati McDonald's 02:00 25 Euro
Braila Hotel Traian 02:30 20 Euro
Bacau Parcare Stadion Municipal 01:00 25 Euro
Focsani Benzinaria Mol (centura) 03:00 20 Euro
Buzau Benzinaria Petrom Vama 04:00 10 Euro
Giurgiu Rompetrol vis-a-vis de Kaufland 04:30 10 Euro
Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul companiilor partenere care efectueaza curse regulate. In functie de numarul solicitantilor, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita. Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic. Turistii care intentioneaza sa se imbarce dintr-o alta localitate decat din Bucuresti trebuie sa informeze agentia de turism la inscriere.

Rezerva acum!