INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Weekend la Balcic si Nessebar 2022

Itinerariu: Bucuresti - Varna - Balcic - Albena - Nessebar - Cap Kaliakra - Vama Veche - Bucuresti
Date plecare:
Circuit cu autocarul, 3 zile
Tarif de la 115 euro cu Demipensiune

Program

Ziua 1. Bucuresti - Varna - Balcic (cca. 310 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06.00 Plecare pe ruta Bucuresti - Ruse - Varna - Balcic. Sosire in jurul pranzului la Varna, al 3-lea oras ca marime si importanta al tarii, pitoresc amplasat pe malul marii. Locuit inca din preistorie, in antichitate a apartinut tracilor, apoi grecilor, romanilor, bizantinilor, bulgarilor si otomanilor. Din 1878 a intrat in componenta viitorului stat bulgar modern. Veti beneficia de timp liber pentru a vizita individual Catedrala, Turnul cu Ceas, Baile Romane si Acvariul. Seara ajungem in Balcic, pentru cina si cazare la Hotel Naslada 3* (sau similar). Dupa cazare puteti explora micul oras-statiune Balcic si va puteti plimba pe faleza din port. Intre 1913-1940 orasul Balcic a apartinut Romaniei si este cunoscut, in special, datorita prezentei Reginei Maria in aceste locuri pline de liniste.

Ziua 2. Balcic - Nessebar - Balcic (cca. 290 km)

Mic dejun. Program liber la dispozitie in Balcic si imprejurimi sau participarea la excursia optionala spre Nessebar. Ne deplasam pe traseul ce se intinde pe litoralul bulgaresc al Marii Negre si vom face opriri in cateva din statiunile renumite : Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach. In jurul pranzului ajungem in Nessebar, oras-statiune, aflat in patrimoniul mondial UNESCO. In micutul orasel sunt construite circa 40 biserici, fiind astfel localitatea cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Turistii pot vizita cateva muzee sau se pot plimba pe stradutele inguste strajuite de case cu etaj si jardiniere la ferestre. Merita vizitate Casele Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani (gazduiesc expozitii etnografice). La fiecare pas intalnim restaurante cu terase romantice, cafenele si baruri. Dupa vizita si promenada din Nessebar ne vom intoarce pe acelasi traseu la Balcic. Cina si cazare la acelasi hotel Hotel Naslada 3* (sau similar).

Ziua 3. Balcic - Cap Kaliakra - Vama Veche - Constanta - Bucuresti (cca. 330 km)

Dupa micul dejun, vom vizita Castelul Reginei Maria si domeniul sau din Balcic, supranumit "Orasul Alb" . Regina Maria a avut ca resedinta preferata Castelul din Balcic inconjurat de Gradina Botanica, renumita pentru colectia de cactusi. In 1933 cand isi intocmeste testamentul, Regina Maria cere ca dupa moartea sa inima sa ii fie depusa in micuta capela, Stella Maris, pe care o construise pe malul marii, iar corpul sa ii fie ingropat la Curtea de Arges, alaturi de ceilalti membrii ai Familiei Regale. Dupa aceasta vizita vom pleca catre tara cu o oprire la Cap Kaliakra. Acesta este un promontoriu natural ce patrunde 2 km in Marea Neagra, si se afla la 60 metri deasupra nivelului marii, reprezentand o formatiune de roci stancoase. A fost declarat zona protejata in 1941, avand in prezent circa 687 de hectare. Peisajul este superb,marea poate fi vazuta din orice loc iar diversele specii de pasari si delfini de Marea Neagra intregesc o imagine de neuitat. Continuam pe traseul Vama Veche - Constanta. Sosire seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.

Hoteluri

Hotelul Naslada*** este situat la 400 de metri de plaja si de portul de agrement din Balcic.
Ofera 2 piscine, o sala de fitness, un restaurant cu un bar.
Accesul la WiFi este gratuit in intreaga proprietate. Toate camerele sunt dotate cu minibar, TV si baie privata. Unele camere beneficiaza de balcon si de vedere la mare. Aerul conditionat este disponibil la un cost suplimentar.
Centrul orasului Balcic se gaseste la 2 km, iar Gradina Botanica si Castelul Reginei Maria la mai putin de 200 m.

Excursii optionale

Excursie pe litoralul bulgaresc al Marii Negre pana la orasul Nessabar
25 euro/pers
50% copii pana la 12 ani
Grup minim pentru optionale: 25 pers

Rezerva acum!