INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Turcia - Cappadocia 2023 - 2024

Itinerariu: Canakkale-Troia-Bergama- Kusadasi-Efes -Pamukkale -Konya -Kaymakly -Goreme -Uchisar -Ankara -Istanbul-Edirne
Date plecare: 13.08.2023, 17.09.2023, 30.04.2024, 28.05.2024, 13.08.2024, 17.09.2024
Circuit cu autocarul, 10 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 545 euro/persoana

Program

Ziua 1: BUCURESTI - CANAKKALE (cca. 635 km)

Intalnire cu ghidul insotitor la ora 05:30 din fata Muzeului CFR - Calea Grivitei, plecare ora 06:00 pe traseul Giurgiu - Stara Zagora - Svilengrad - Edirne - Canakkale. Seara cazare in Canakkale la Hotel Zileli 3* (sau similar).

Ziua 2: - TROIA - BERGAMA (Cetatea Pergamon) - KUSADASI (cca. 435 km)

Mic dejun. Plecam spre Kusadasi si vom face o prima oprire la Troia, orasul fabulos din Iliada lui Homer, de care se leaga legenda soldatilor ascunsi in calul primit cadou de la greci. Ne vom continua drumul spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul si unde vom ajunge urcand cu telecabina. Sosim spre seara la Kusadasi, renumita statiune de pe coasta Egeana a Turciei, pentru cazare (optional cina) la Roxx Royal Hotel 4* (sau similar).

Ziua 3: KUSADASI - EFES & CASA FECIOAREI MARIA - PAMUKKALE (cca. 210 km)

Dupa micul dejun, pornim spre Efes, unul din cele mai importante orase din imperiul roman, locul unde s-a inaltat templul zeitei Artemis, considerat una din cele 7 minuni ale lumii antice. Ruinele uimitoare ale Bibliotecii lui Celsus, si teatrul care putea primi 24.000 de spectatori, au facut ca UNESCO sa include situl arheologic in Patrimoniul cultural Mondial. Dupa-amiaza continuam traseul spre Pamukkale, ceea ce se traduce drept Castelul de bumbac, datorita teraselor din calcar alb, pline cu apa termala. Tot aici romanii au construit in secolul al II-lea i.Hr. orsul balnear Hierapolis, aflat intr-o stare excelenta de conservare, din care cea mai spectaculoasa este fara indoiala Piscina Cleopatrei. Seara cazare la Tripolis Hotel 4*(sau similar) din Pamukkale.

Ziua 4: PAMUKKALE - KONYA - NEVSEHIR (cca. 615 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Konya, fosta capitala a sultanatului Selgiucid, cu mausoleul lui Jalal al Din, numit si Mevlana, unul din cei mai importanti poeti persani. Urmam apoi drumul matasii spre Cappadocia, pentru a ne caza la Nevsehir, in Turist Hotel 4* (sau similar).

Ziua 5: NEVSEHIR - GOREME - orasul subteran KAYMAKLY - UCHISAR (cca. 60 km)

Dupa micul dejun, vizitam Muzeul din Valea Goreme, unde este excelent conservat un complex de mici bisericute rupestre, cu fresce splendide din perioada bizantina. Dupa amiaza admiram orasul subteran Kaymakly, excavat de primii locuitori crestini din regiune, care se refugiau din calea persecutiilor. Seara, facem un ultim popas la “Castelul” Uchisar, care ofera si o ampla panorama asupra Vai a Porumbeilor. Cazare la Nevsehir, in Turist Hotel 4* (sau similar).

Ziua 6: NEVSEHIR - ANKARA - SAFRANBOLU (cca. 510 km)

Mic dejun. Pornim spre capitala Turciei, Ankara, unde parcurgem turul de oras: Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, primul presedinte al Turciei moderne si fortificatiile medievale cu Turnul Otoman. Continuam traseul spre nord, si ajungem in Safranbolu, orasul sofranului, incremenit parca in timp din perioada de glorie otomana. Locuinte de tip conac cu arhitectura traditionala, ridicate cu secole in urma, strazi pavate cu piatra de rau, terase, cafenele si restaurante de familie, te imbie sa le savurezi produsele, a caror reteta, se pastreaza de generatii. Cazare la Safran Germia Palas Hotel 4*(sau similar) de la Safranbolu.

Ziua 7: Terasa de sticla - SAFRANBOLU

Mic dejun. Vom explora pe rand, Casa kaimakamului (guvernatorul orasului), unde vom fi introdusi in universul intim al unei familii otomane de vaza, Cinci Han, un han traditional turcesc, cladire monumentala, cu ziduri puternice si curte interioara, ridicata in secolul al XVII-lea, unde ne vor incanta aroma cafelei la nisip, magazine de suveniruri, de bijuterii, dar si arme epoca expuse, Bazarul fierarilor, de langa Moscheea Izzet Pasa, spectaculosul canion sapat de raul ce traverseaza centrul istoric, muzeul de istorie, loc din care se vede o splendida panorama a orasului, turnul cu ceas si vechea inchisoare a orasului. Apoi, urmeaza Terasa de cristal, indraznet acoperis de sticla peste marginea unui defileu salbatic cu adancimi ametitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa rasturnata si impozantul apeduct Incekaya, din epoca bizantina si refacut in perioada otomana. Cazare la Safran Germia Palas Hotel 4*(sau similar).

Ziua 8: SAFRANBOLU - AMASRA - ISTANBUL (cca. 545 km)

Mic dejun. Pornim intr-o excursie la Marea Neagra, ale carei ape, pe litoralul turcesc, sunt de culoarea turcoazului. Astfel, vom ajunge la orasul istoric Amasra, asezat la poalele unor munti impunatori, cu o cetate locuita inca si situata pe o insula legata de continent printr-un foarte frumos pod de piatra, de o vechime respectabila. Oras stravechi, cu ziduri pastrate din sec. XV, disputat de-a lungul timpului de greci, persani, romani, bizantini, genovezi si turci, ofera astazi plaje care atrag nenumarati turisti. Plecare spre Istanbul, pe traseul Bolu - Izmit si vom ajunge in marele oras de pe malurile Bosforului in cursul serii. Timp liber la dispozitie. Cazare la hotel 3*(sau similar).

Ziua 9: ISTANBUL

Mic dejun. Incepem plimbarea pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul, hotel 3*(sau similar).

Ziua 10: ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (cca. 645 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in functie de trafic si formalitati vamale.

Tarife

Data plecare Tarif
13.08.2023 565 Euro
17.09.2023 545 Euro
30.04.2024 545 Euro
28.05.2024 545 Euro
13.08.2024 565 Euro
17.09.2024 545 Euro

Suplimente, reduceri

Suplim. Cam. single: 155 euro;
A-3-a pers. in cam.: 515 Euro/pers.
Copil 6 -12 ani: 499 euro cazat in camera cu parintii

Plecare 13.08.2023 - Suplim. Cam. single: 165 euro;
A-3-a pers. in cam. 535 Euro/pers.
Copil 6 -12 ani: 519 euro cazat in camera cu parintii
*Grup minim 35 persoane.
Pentru un grup de 25 - 34 pers., se va achita un supliment de 69 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 pers., se va putea achita un supliment de 149 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti si ghid insotitor din partea agentiei;
-1 noapte cazare cu mic dejun in Canakkale - Hotel Zileli 3*(sau Similar);
-1 noapte cazare cu mic dejun in Kusadasi - Roxx Royal Hotel 4*(sau Similar);
-1 noapte cazare cu mic dejun in Pamukkale - Tripolis Hotel 4*(sau Similar);
-2 cazari cu mic dejun in Nevsehir - Turist Hotel 4*(sau Similar);
-2 cazari cu mic dejun in Safranbolu - Safran Germia Palace Hotel 4*(sau Similar);
-2 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul - Hotel 3* (sau similar);
-Deplasare pt. vizite la Troia, Bergama, Pamukkale, Konya, Kaimakli, Uchisar, Ankara si Edirne; Tur pietonal in Istanbul

Nu sunt incluse

-Asigurarea medicala, Storno sau Travel (medicala+storno);
- Ghizii locali obligatorii in Turcia, Biletele pentru intrarile la obiectivele turistice (inclusiv cele din excursiile optionale)
Excursii optionale (minim 30 de pers.)

Excursii optionale

Croaziera pe Bosfor - 15 euro/pers.
20 euro/pers
Croaziera dureaza aproximativ 90 de minute.
Excursie la Moscheea Camlica -
20 euro/pers
Excursia dureaza aproximativ 4 ore.

Rezerva acum!