Circuite avion
Circuit Indonezia - Bali 2020

Itinerariu: Jakarta - Jogjakarta - Borobudur - Prambanan - Mojokerto - Tosari - Muntele Bromo - Surabaya - Denpasar - Ubud - Turul Kintamani - Kuta - Turul Mengwi
Date plecare: 30.05.2020
Circuit cu avionul, 13 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota
Tarif: 1490 Euro

Program

Ziua 1: 30.05.2020: Bucuresti - Doha - Jakarta

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:50 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va pleca spre Jakarta cu zborul QR 958 (18:45 / 07:45).

Ziua 2: 31.05.2020: Jakarta

Sosire la ora 07:45 in Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oras cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principala de acces catre restul tarii. Frematand de activitate, este cunoscuta pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar si pentru cumparaturi. Orasul infiintat in sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominatia olandeza, iar in ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populatiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 in lume, astfel incat aglomeratia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor si a diversitatii culturale si etnice. Intalnire cu reprezentantul local, care ne va insoti intr-un tur panoramic de oras, care va include Palatul Merdeka, Monumentul National, Moscheea Istiqlal, Catedrala si Muzeul National, care adaposteste o importanta colectie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Transfer si cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) in camere superioare.

Ziua 3: 01.06.2020: Jakarta - Jogjakarta

Mic dejun. Programul turistic incepe cu vizite la faimoasele temple Wat Traimit - Budha de Aur, Wat Pho si Wat Arun, Wat Benjamaborpitr, Marele Templu de Marmura Alba. Excursia continua la Marele Palat, un complex de temple, palate si cladiri oficiale. Vom continua cu o croaziera pe Chao Praya de a lungul canalelor din partea veche, Thonburi, descoperind viata locala si de ce Bangkokul a primit numele de ”Venetia Orientului”. Cazare in Bangkok.

Ziua 4: 02.06.2020: Jogjakarta - Borobudur - Jogjakarta

Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare si mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenusa vulcanica si de jungla, dar in prezent a fost in totalitate recuperat. Astazi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budisti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sarbatoarea nationala a nasterii si mortii in Indonezia. Dupa ce vom vizita si Templul Mendut, aflat in apropiere, ne vom intoarce la Jogja pentru dejun si apoi vom face turul orasului, prilej cu care vom vedea Palatul Sultanului, construit in anul 1970 de catre Sultanul Hamengkubowono I, Piata de pasari Pasar Ngasem, Castelul de Apa Taman Sari, cu motive atat indoneziene cat si portugheze, precum si manufacturile de baticuri, argintarie si marochinarie. Seara, optional, spectacol de balet Ramayana. Cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 5: 03.06.2020: Jogjakarta - Prambanan - Jogjakarta

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie pentru activitati individuale si cumparaturi. In continuarea zilei vom pleca spre Templul Prambanan pentru a vizita acest templul hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat si el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevarata capodopera a sculpturii in piatra, dateaza din sec. al X-lea si a fost restaurat cu acuratete dupa secole de totala parasire. Vom fi incantati de simetria sa perfecta, de gratia si detaliile sculpturale, care pun in evidenta scene din epopeea Ramayana. Dejun in timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 6: 04.06.2020: Jogjakarta - Mojokerto - Tosari

Mic dejun la pachet. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Mojokerto, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acopera aproximativ 100 de km⊃2;, despre care se spune ca a fost capitala omonina a Imperiului Majapahit, mentionat de Mpu Prapanca in sec. al XIV-lea in poemele sale si in mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Sapaturile din jurul sitului Trowulan au aratat ca anumite parti din vechea asezare sunt ingropate in prezent sub pamantul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor eruptii ale Muntelui Kelud aflat in apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt imprastiate in jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, in timp ce altele au fost reconstruite din caramida rosie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele in sec. al XIX-lea si a fost atat de impresionat de ceea ce a vazut, incat a afirmat ca situl Trowulan este “mandria insulei Java”. Dupa dejun ne vom deplasa spre oraselul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).

Ziua 7: 05.06.2020: Tosari - Muntele Bromo - Surabaya - Denpasar (Bali) - Ubud (Bali)

In cursul diminetii, ne vom deplasa spre Muntele Bromo care are o inaltime de 2.329 m, pentru a surprinde un superb rasarit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger si este singurul vulcan activ care contine sapte centre eruptive, fiind usor de recunoscut pentru ca intreaga parte de sus a fost spulberata, iar din interiorul craterului ramas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai cautata destinatie turistica din Java de Est, renumit pentru privelistile ireale asupra vailor verzi din imprejurimi. Ajunsi la baza Muntelui Bromo ne vom urca in jeep-uri si ne vom cufunda in atmosfera de poveste, admirand celebrul rasarit de soare la Penanjakan, dupa care vom avea ocazia sa facem o plimbare cu poneii. Ne vom intoarce la hotel pentru mic dejun si dupa o binemeritata odihna, vom fi transferati la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Intalnire cu ghidul local impreuna cu care ne vom indrepta spre Ubud, un remarcabil centru cultural si artistic. Dejun pe traseu. Cazare la Hotel Ubud Wana 4* (sau similar 4*).

Ziua 8: 06.06.2020: Ubud - Turul Kintamani - Kuta (Bali)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi si mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fantani, construit in sec. al XI-lea in mijlocul unei paduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare taiate in stanca, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom indrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendida oferita de vulcanul activ al muntelui Batur si de o uluitoare priveliste asupra celui mai mare lac din Bali format in craterul vulcanului, Lacul Batur. Dejun. In continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mama”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care gazduieste ramasite ancestrale ale culturilor hinduse si balineze situat la poalele muntelui Agung, cel mai inalt vulcan din Bali, care are o semnificatie spirituala fantastica pentru oamenii de pe insula. Legenda spune ca Agung a fost creat atunci cand zeul hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituala a Universului. Ultima vizita o vom face la situl Kertagosa situat in mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau in trecut faradelegile. Transfer in Kuta pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

Ziua 9: 07.06.2020: Bali - Turul Mengwi - Kuta (Bali)

Mic dejun. Dimineata, vom avea timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale. Dupa-amiaza, optional, tur de o jumatate de zi catre zona centrala a insulei, traversand campurile de orez, catre stravechiul Regat Mengwi. Veti vizita uriasul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal in sec. al XVIII-lea, in cadrul regatului Mengwi. Situat intr-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care in traducere inseamna “prea-frumoasa gradina”, este unul dintre cele mai frumoase din insula, cu o arhitectura unica balineza. Veti intra apoi in padurea Alas Kedaton, unde traiesc mii de maimute pitice, ca in final sa vizitati unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau in traducere “pamant pe mare”. Unul dintre cele sapte temple pe mare din Insula Bali, inchinate zeilor marilor, situat intr-o superba locatie, in varful unei insulite stancoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

Ziua 10: 08.06.2020: Kuta (Bali) - Croaziera

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale sau transfer in Portul Benoa pentru imbarcarea pe vasul cu care veti putea face o croaziera optionala de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situata la cativa kilometri de Coasta Sanur. Calatoria cu catamaranul de lux dureaza o ora si jumatate pe sens, trecand prin impresionanta stramtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumita pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenta de culori vii, pentru mlastinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz si pentru viata marina bogata. Veti putea face plimbari in interiorul insulei sau plimbari in barci cu fundul de sticla. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

Ziua 11: 09.06.2020: Kuta (Bali)

Mic dejun. Zi la dispozitie in care pot fi utilizate facilitatile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte statiuni balineze sau veti putea opta pentru o experienta unica, plina de adrenalina: rafting pe Raul Ayung. Va veti putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de padurea tropicala densa, de stancile falnice, de caderile de apa si de intinderile campurilor de orez. Va veti intalni cu maimute gri sau negre si cu o multime de pasari exotice. Aventura dureaza intre 6 si 7 ore, timp in care veti fi atent supravegheati de catre un instructor. Dejun inclus. Seara, intoarcere la hotel pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

Ziua 12: 10.06.2020: Bali - Doha

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va veti putea bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Denpasar pentru zborul de intoarcere in tara.

Ziua 13: 11.06.2020: Doha - Bucuresti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 961 (00:35 / 05:10), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

Hoteluri

• Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) in camere superioare.
• Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.
• Hotel Ubud Wana 4* (sau similar 4*).
• Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

Informatii utile

• Grup minim 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport simplu, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
30.05.2020 1490 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 380 EURO
* tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru 15-19 turisti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Jakarta si Denpasar - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways
• transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta - Jogjakarta, Surabaya - Bali
• transport cu trenul pe ruta: Jogjakarta - Mojokerto
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• 10 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4* si lodge
• mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 6 dejunuri
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• jeep safari la Muntele Bromo si plimbare cu poneii
• taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
• ghizi locali
• conducator roman de grup
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, si Asigurarea STORNO de calatorie.

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 95 euro/pers. care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
• taxele de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

Excursii optionale

Turul Mengwi
aprox. 30 euro/pers
Croaziera spre Insula Lembongan
aprox. 110 euro /pers
Rafting pe Raul Ayung
aprox. 70 euro/pers
“Late check out” la hotel in Bali
aprox. 50 euro/pers

Rezerva acum!