INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Seniori Portugalia 2022

Itinerariu: Bucuresti - Lisabona - Fatima - Porto Costa Nova - Aveiro - Coimbra - Sesimbra - Setubal - Batalha - Nazare - Obidos - Fatima - Sintra - Cabo da Roca - Lisabona - Bucuresti
Date plecare: 17.09.2022, 24.09.2022, 09.10.2022, 30.10.2022
Circuit cu avionul, 6 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 899 Euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Lisabona

Intalnire pe aeroportul din Otopeni la ora 19:15 cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Lisabona, zborul companiei Blue Air, decolare la ora 21:15. Sosire in Lisabona in jurul orei 23:45.
Intalnire cu reprezentantul local transfer si cazare in zona Fatima.

Ziua 2. Porto

Mic dejun. Excursie optionala in orasul Porto, unde vom participa la turul de oras ce va include: Ribeira, Catedrala Veche, Biserica Sao Francisco, Podul D. Luis, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel, Primaria si sediul Bancii Nationale. Astazi vom face si o degustare de vinuri la una din celebrele crame din Porto. Cazare in zona Fatima.

Ziua 3. Lisabona(turul panoramic) - Fatima (Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima) - Costa Nova - Aveiro - Coimbra

Mic dejun. Tur panoramic de oras: vom incepe cu o incursiune in Cartierul Belem, cu Turnul Belem si Manastirea Sf Ieronim. Vom trece apoi prin cele mai importante piete ale orasului, Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. . Continuam cu - Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima- cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia, unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria.
Excursie optionala la Costa Nova, Aveiro & Coimbra. Costa Nova este renumita pentru casele traditionale, viu colorate si pentru plajele sale extrem de frumoase. Aceste case au servit in trecut drept adapost pentru pescari, dar la sfarsitul secolului XIX-lea oamenii din clasa de mijloc au inceput sa le foloseasca atunci cand veneau in vacanta. Continuam cu Aveiro(scurt popas), asezare pitoreasca, pe partea de est a lagunei Ria de Aveiro, ce are multe brate si apele pline de peste. Numeroasele canale din oras sunt pline de barci pictate numite moliceiros, asemanatoare gondolelor din Venetia. Coimbra - prima capitala a Portugaliei, vom vizita Universitatea si Catredala din Coimbra. Cazare in zona Fatima.

Ziua 4. Sesimbra - Setubal

Mic dejun. Excursie optionala la Sesimbra - Setubal. Vom incepe excursia printr-un peisaj strajuit de paduri de pin, eucalipt si arbori de pluta. Veti merge la Sesimbra -un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval din sec. al XII-lea. Nu departe este Capul Espichel. Se continua drumul prin Muntii Arrabida si orasul Setubal de unde vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta Portugaliei. Cazare in zona Fatima.

Ziua 5. Batalha - Nazare - Obidos

Mic dejun. Excursie optionala la Nazare si Obidos. Vom incepe programul cu - Manastirea Batalha, unde se memoreaza batalia purtata in anul 1385 intre trupele portugheze si cele castiliene. Vizitam orasul medieval Obidos cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat unde puteti degusta din mici cupe de ciocolata renumita ghinghinha, dupa care se continua traseul spre Nazare, sat pescaresc renumit pentru fustele suprapuse ale localnicelor. Cazare in zona Fatima.

Ziua 6. Fatima - Sintra - Cabo da Roca - Lisabona - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Sintra - o adevarata bijuterie a Portugaliei: inconjurat de vegetatie luxurianta si munti, orasul beneficiaza de o atmosfera racoroasa si relaxanta; Castelul Maur din secolul VIII si Palatul Pena stau marturie a trecutului glorios al orasului; totodata, aceste cladiri situate pe dealuri inalte va ofera privelisti panoramice ale regiunii. In Sintra vom vizita Palatul Pena si vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Imbarcare in jurul orei 00:45, vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 06:55.

Hoteluri

Zona Fatima: Hotel Santa Mafalda 3***, Rua Jacinta Marto, 181, 2495-450 Fatima, Portugalia sau similar. *Hotelul la aceasta oferta se va nominaliza cu 14 de zile inainte de calatorie.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
17.09.2022 899 Euro
24.09.2022 899 Euro
09.10.2022 899 Euro
30.10.2022 899 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 185 euro;
Copil sub 12 ani: 239 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion: Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, compania Blue Air;
• Taxele de aeroport si taxa de serviciu : zborul Bucuresti - Lisabona - Bucuresti;
• 5 nopti cazare la hotel de 3* in zona Fatima cu mic dejun si cina;
• Transfer aeroport hotel aeroport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala;
• BONUS: Tur panoramic de Lisabona si Fatima (fara bilet de intrate);
• Asistenta turistica in limba romana;
• bagaj de mana (maximum 7 kg) si bagaj de cala (maximum 23 kg) / persoana;
• asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Taxa de statiune - se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 1 eur de persoana/zi;

Orar de zbor

• Bucuresti OTP - Lisabona: 21:!5 - 23:45
• Lisabona - Bucuresti: 00:45 - 06:55(a doua zi).
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Blue Air

Excursii optionale

Nazare si Obidos
65 Euro/adult, 49 Euro/copil 2-12 ani
Nazare si Obidos este o excursie frumoasa pe care o puteti parcurge intr-o zi din capitala lusitana. Obidos este unul dintre cele mai frumoase orase fortificate din Portugalia si una dintre cele mai cautate destinatii turistice din regiunea Lisabonei. Obidos si terenurile din jurul orasului au fost pe parcursul istoriei a fost prezentate drept cadou pentru reginele Portugaliei. Acest patronat regal a lasat o amprenta unica asupra orasului, iar astazi este unul dintre cele mai pitoresti orase din zona centala a Portugaliei. Pentru vizitatori, Obidos este un oras fermecator, cu strazi pietruite inguste, case pictate traditional si un impunator castel medieval. Nazare este un frumos sat pescaresc situat intr-un mic golf la malul oceanului Atlantic. Aici turistii pot servi o masa de pranz traditional pescareasca. De asemenea va puteti plimba pe plaja larga unde Oceanul Atlantic formeaza valuri gigantice si sa admirati promontoriul pe care este asezat orasul vechi si farul. Fatima este un mic oras din centrul Portgualiei, care a devenit in urma cu un secol unul dintre principalele locuri de pelerinaj pentru catolici. Faima orasului se datoreaza aparitiilor Maicii Domnului a Rozariului ( cunoscuta drept Doamna de la Fatima), care a aparut in fata a 3 copii, in 1917. Aparitiile au continuat de mai multe ori si au fost confirmate de peste 60.000 de martori. Fatima atrage acum mii de pelerine din lume, in perioada mai-octombrie, cand au loc procesiuni la lumina tortelor. Pelerinii se aduna in piata Cova de Ira, locul unde se crede ca Fecioara se arata credinciosilor, un loc imens asemanator cu piata San Pietro din Vatican.
Porto
105 Euro/adult, 69 Euro/copil 2-12 ani
Turul de oras ce va include: Ribeira, Catedrala Veche, Biserica Sao Francisco, Podul D. Luis, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel, Primaria si sediul Bancii Nationale. Astazi vom face si o degustare de vinuri la una din celebrele crame din Porto.
Costa Nova - Aveiro - Coimbra
65 Euro/adult, 49 Euro/copil 2-12 ani
Costa Nova este renumita pentru casele traditionale, viu colorate si pentru plajele sale extrem de frumoase. Aceste case au servit in trecut drept adapost pentru pescari, dar la sfarsitul secolului XIX-lea oamenii din clasa de mijloc au inceput sa le foloseasca atunci cand veneau in vacanta. Continuam cu Aveiro(scurt popas), asezare pitoreasca, pe partea de est a lagunei Ria de Aveiro, ce are multe brate si apele pline de peste. Numeroasele canale din oras sunt pline de barci pictate numite moliceiros, asemanatoare gondolelor din Venetia. Coimbra - prima capitala a Portugaliei, vom vizita Universitatea si Catredala din Coimbra.
Sintra
65 Euro/adult, 49 Euro/copil 2-12 ani
Sintra este un loc magic aflat doar la o aruncatura de bat de capitala Portugaliei. Aici a fost un important centru administrativ al teritoriului din jur. In ultimele secole mai multi regi si nobili portughezi si-au construit aici diverse palate cu o arhitectura unica, pline de culori si forme vii. Palatul Pena este probabil cel mai cunoscut obiectiv de aici. Palatul surprinde o multitudine de stiluri arhitecturale iberice si maure si este colorat in mai multe culori vii. Palatul este asemanat adeseori cu o felie de tort. Intrarea la palat costa aproximativ 14 euro. Langa palatul Pena se gaseste palatul Maur, o constructie cu rol militar, folosita inca din secolul al VIII-lea, datorita peisajului care se poate vedea pana la Oceanul Atlantic. Biletul de intrare costa 8 euro/persoana. Quinta da Regaleira este o alta constructie ce pare a fi desprinsa din basme, Quinta da Regaleira este o atractie aflata mai mereu in topul preferintelor vizitatorilor Sintrei. Aceasta mosie si capela se gaseste la doar 700 de metri de oras, fiind accesibila cu autobuzul, masina sau cu tuk-tuk-ul. Domeniul a fost realizat la comanda unui milionar care a dorit sa creeze o mosie care sa aminteasca de trecutul glorios al Portugaliei. Palatul contine seminee sculptate, statui romantice si diferite fresce. Cele mai impresionate sunt gradinile fermecatoare. De asemenea, vei gasi referiri la Cavalerii Templieri, la masoni si la alchimia intunecata, toate ascunse in pamant. Biletul de intrare costa 8 euro/persoana. Palatul National Sintra, cu cosurile sale conice si cu un interior opulent, este una dintre cele mai frumoase cladiri din Portugalia si una dintre cele mai vizitate atractii turistice din jurul Lisabonei. Biletul de intrare costa 10 euro/persoana.

Galerie foto

Rezerva acum!