INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce vizitam in Borovets, Bulgaria

Manastiri, orase medievale si minuni naturale

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Pe langa partii de ski bine amenajate, Borovets, Bulgaria, ofera o multime de atractii turistice, de care sa te bucuri in orice anotimp. Vacanta in Borovets, Bulgaria poate fi o expeditie aventuroasa, de explorare, sau o oaza de relaxare in mijlocul naturii, greu de regasit in alta statiune a Bulgariei. Cunsocuta mai mult ca statiune de ski in Bulgaria, Borovets atrage turisti straini si bulgari deopotriva in special iarna datorita partiilor foarte bine amenajate si a centrelor sportive bine intretinute. Cu toate acestea, Borovets, Bulgaria, are mult mai multe de oferit. De la manastiri, la orase antice si pana la minuni naturale, statiunea este o destinatie de strabatut in orice anotimp al anului.

Manastirea Rila este cel mai uimitor monument al culturii si arhitecturii bulgare din perioada Renasterii, inclus in Lista patrimoniul mondial UNESCO. Este cel mai mare complex monarhal din Bulgaria, situat in inima muntelui Rila, si ofera multe oportunitati pentru tururi religioase si drumetii organizate. Manastirea Rila se afla la o latitudine de 1.147 de metri deasupra nivelului marii, la 117 kilometri de Sofia. Chiar in centrul complexului rasare Turnul Hrelyo – o fortificatiee impunatoare din piatra, o constructie conservata din Timpuri Medievale (1.335). In aripa estica, nou construita in cladirea manastirii care gazduieste poarta Bisericii Hrelyo, a fost amenajat un muzeu ce detine armele vechi ale gardienilor manastirii si certificatele de merit ale tarilor bulgari.

Carska Bistrica se afla la doar 10 minute de mers pe jos de noul centru de ski al statiunii Borovets, Bulgaria. Acesta este un fost palat regal din sud-vestul Bulgariei, in muntii Rila, chiar deasupra statiunii Borovets si in apropiere de malul raului Bistrita. Construit intre 1898 si 1914, el a servit drept cabana de vanatoare a Tarului Ferdinand al Bulgariei si a fiului sau, Boris III. Aspectul arhitectural este influentat de stilul traditional bulgar renascentist, insa pot fi zarite si influente arhitecturale europene.

Samokov este un oras montan frumos, cu spirit autentic bulgaresc si cu multe atractii istorice si religioase. El se afla chiat la poalele Muntelui Rila, la 12 kilometri nord-vest pe drumul principal care duce spre Borovets, Bulgaria si la 60 de kilometri de Sofia. Orasul este cunoscut pentru istoria si arhitectura sa, casele si cladirile acestuia fiind uriase, construite din piatra si lemn.

Malyovitsa este cel mai faimos si cel mai bun resort turistic si de alpinism din Bulgaria. Statiunea se afla la 40 de kilometri de Borovets, Bulgaria, este apreciata pentru natura pitoreasca si are cateva piste de ski si centre de echipamente sportive, pentru pasionati. Malyovitsa este in nord-vestul Muntelui Rila, la 13 kilometri de orasul Govedarci si la 27de kilometri de Samokov.

Govedartsi este orasul cu multe oportunitati de relaxare in munti, oferind aer curat si o natura virgina impresionanta. Statiunea detine si o mica partie de ski pentru incepatori si intermediari si se afla la 80 de metri de Sofia, langa Raul Cherni Iskar. Govedartsi este, de asemenea, si punctul de plecare spre Manastirea Rila si spre cele sapte lacuri Rila. Langa oras se afla Lacul Iovchevo, cu a sa zona apreciata de picnic.

Panichishte este complexul cu cele mai variate facilitati de sporturi de iarna, cunoscuta drept una dintre cele mai ieftine statiuni de ski din Bulgaria. Ea se afla chiar langa statiunea Sapareva Banya, la 1.350 de metri deasupra nivelului marii, la granita cu Parcul National Rila.

RilaSapte Lacuri sunt o atractie turistica puternica pentru alpinisti si turisti de tot felul. Lacurile au origine glaciala si fiecare dintre ele este numit in functie de forma sa. Ssituate in Parcul National Rila, lacurile formeaza o priveliste magnifica asupra Muntilor Rila. Este recomandat sa vizitati zona intr-o vacanta fie vara, fie iarna, petrecuta in Borovets, Bulgaria.

• Despre Borovets

• Activitati de vara in Borovets, Bulgaria

• Activitati de iarna in Borovets

• Vacante in Borovets


Rezerva acum!