FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Atractii turistice Byala, Bulgaria

Ce vizitam in vacanta in Byala, Bulgaria

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Statiunea Byala este situata de-a lungul raului Yantra, in partea centrala a Campiei Dunarii, la 295 de kilometri nord-est de Sofia, la 50 de kilometri sud-vest de Ruse si la 55 de kilometri nord de Veliko Tarnovo. Numele (Alb, in limba bulgara) vine de la culoarea rocii calcaroase din imprejurimi. Asezarea a aparut in jurul anului 1596 si a fost mentionata pentru prima data in 1618. Statiunea se remarca prin frumusetea naturala si arhitecturala, fiind o destinatie bulgareasca de vacanta extrem de linistita si foarte bine amenajata din punct de vedere turistic.

Plaje nisipoase, apa limpede si excelenta in vin. Byala este cunoscuta printre turistii care frecventeaza Bulgaria ca destinatie de vacanta pentru plajele nisipoase, apa albastra si pentru industria infloritoare a vinului. Fiind o statiune relativ noua, dar cu o frumoasa istorie locala, zona este, la ora actuala, o atractie majora pentru investitori, in ultimii ani aici construindu-se mai multe complexe rezidentiale. Ajuns in Byala, asteapta-te la relaxare, liniste, plaje curate de nisip, apa lina si mancare autentic bulgareasca. Pe langa acestea, viziteaza celebrul Belenski Bridge si Muzeul Istoric Militar al Razboiului de Eliberare.

Celebrul Belenski Bridge este un monument remarcabil de arhitectura bulgara, proiectat si construit de maestrul Kolyu Ficheto intre anii 1865-1867. El are 276 de metri lungime si 9 metri latime, iar arcurile boltei sale sunt decorate cu sculpturi de capete de animale. Chiar in apropierea podului de pe malul stang al raului, aici vei gasi si un monument al Marelui Maestru – monument al celor trei revolutionari, care au incercat, in data de 25 mai 1876, sa traverseze raul inot.

Muzeul Istoric Militar al Razboiului de Eliberare se afla in casa veche, care a gazduit odinioara sediul Armatei Ruse. In imprejurimile muzeului se zareste un parc superb care, pe langa verdeata, detine arme vechi si o parte a podului de pontoane, folosit de trupele ruse la traversarea fluviul Dunarea, langa Svishtov, in data de 27 iunie 1877. Tot aici vei putea sa vezi mormantul Baronesei Julia Vrevskaya, asistenta medicala care s-a oferit sa lucreze ca voluntar in timpul razboiului.

• Despre Byala

• Vacante in Byala


Rezerva acum!