FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Ce si unde mancam in Nisipurile de Aur

Specialitati si restaurante bulgaresti

Ofertele Europa Travel in Nisipurile de Aur

Aproape toate restaurantele bulgaresti ofera specialitati din bucataria traditionala nationala, din bucataria europeana si exotica, iar sortimentele bogate de vinuri bulgaresti sunt un revigorant al acestor bucatarii. Mâncarea bulgara este apropiata de cea a bucatariei europene traditionale. Meniul bulgar include pâine, iaurt si lapte proaspata, brânza, rosii, ardei grasm cartofi, ceapa, fasole sau fructe, coniac sau vin rosu sau alb. Iar câteva mese tipic bulgaresti constau in:

Ciorba de burta - este o mâncare traditionala, pregatita din mici bucati fierte de burta de vita, de porc sau de miel si servita fierbinte, cu iaurt, boia iute, usturoi si otet.

Salata „Sopska” - se prepara cu rosii, castraveti si ardei gras verde, toate taiate in bucati medii si ornate cu telemea, ulei de masline si rondele de ceapa.

Таrator - este o mâncare traditionala, o supa rece din iaurt amestecat cu apa rece, castraveti, nuci, usturoi si marar. Este un deliciu bulgaresc de care putini turisti stiu si pe care foarte putini l-au incercat.

Sirene po sopschi - este o mâncare traditionala, asemanatoare la consistenta cu greceasca musaca. Ea este gatita cu telemea, rosii si ceapa, toate acoperite cu oua. Se coace intr-o oala de lut. Este simplu si usor de facut si, mai presus de toate, este un preparat favorit al celor care iubesc Feta.

Kebapche - este un preparat din carne tocata si condimente, gatit pe gratar. Kebapche este o combinatie intre mici si cârnati, având o forma cilindrica alungita. De obicei, este folosit un amestec de carne de porc si de vita, desi unele retete implica doar carne de porc.

Banitsa (Banita) – este o placinta traditionala bulgareasca pregatita cu oua si cu telemea sau urda. Este un produs de patiserie delicios, care se gaseste la toate brutariile bulgaresri. Reteta traditionala contine brânza Feta, dar vei gasi multe variatiuni, cele mai renumite fiind umplute cu ceapa, varza, spanac, ciuperci sau dovleac.

Luchnik - este o placinta cu luk (ceapa) sau cu praz, rosii, ardei rosii, brânza si diferite verdeturi, toate asezonate cu cimbru si patrunjel.

Kiopoolu - este o mancare pregatita cu vinete, usturoi, rosii si ardei gras, toate coapte si apoi tocate marunt. La textura este asemanatoare cu salata clasica de vinete, insa gustul este cu totul diferit. Pe langa ingredientele de mai sus, ea contine sare, usturoi, ulei de masline si otet balsamic.

Kavarma - este una dintre unul mai delicioase feluri de mâncare bulgaresti din carne, una dintre mesele „emblematice” ale tarii. Kavarma este o tocana din carne de pui sau de porc, condimentata cu ceapa, cimbru, ardei, boia si sare.

Restaurante in Bulgaria, Nisipurile de Aur – cele mai recomandate de turisti

Restaurantul „Chiflika” - mâncaruri din bucataria nationala bulgara si program folclorici
Testaurantul Beach „Old Farul” - preparate din bucataria internationala
Restaurantul „Old House” - preparate din bucataria nationala bulgara
Restaurant pescaresc pe plaja „Neptun” - varietate de specialitati de peste
Restaurant „Golden dreams boat” - bucatarie internationala.

 

• Despre Nisipurile de Aur

• Atractii turistice in Nisipurile de Aur

• Sfaturi pentru vacanta in Nisipurile de Aur

• Vacante in Nisipurile de Aur


Rezerva acum!