INFORMARI PENTRU CALATORIE

Sfaturi pentru vacanta in Nisipurile de Aur

Informatii utile pentru un sejur relaxant

Ofertele Europa Travel in Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur ofera activitati din abundenta pentru persoanele de toate varstele. Este locul cu o multitudine de posibilitati, in care sa-ti petreci un sejur linistit si fara lipsuri. Cu toate acestea, pentru a te bucura de o vacanta reusita, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale despre statiunea Albena si nu numai. De la bacsisul in restaurante, la modalitatile de transport si pana la programul magazinelor, ti-am pregatit cateva sfaturi utile care sa te ajute sa-ti croiesti o vacanta linistita si cat mai economica. Sejururile ieftine le gasesti la Europa Travel, iar restul tine doar de informare. Asadar, iata cateva sfaturi pentru o vacanta reusita in Nisipurile de Aur.

1. Statiunea este o alegere perfecta atât pentru calatorii singuri, cupluri, cat si pentru familii. Datorita gamei bogate de complexe hoteliere si facilitati de divertisment, este imposibil sa nu gasesti ceva care sa fie pe gustul tau.

2. Daca vrei sa vizitezi si alte statiuni sau orase din Bulgaria, cea mai rapida si convenabila modalitate este transportul feroviar. La cumpararea biletului, este recomandat sa cumperi pentru ambele sensuri de mers. Astfel, poti face o economie de aproximativ 30% din costul total al calatoriei.

3. Fumatul in locurile publice este interzis in multe zone ale statiunii. Asadar, trebuie sa fii foarte atent la prezenta semnelor de interdictie. Exista zone speciale pentru fumatori, de obicei in apropierea restaurantelor,a centrelor comerciale si a agentiilor guvernamentale.

4. Inainte de a pleca in vacanta, este recomandat sa invezi cateva fraze in limba bulgara. Vei comunica mai rapid in diverse situatii si vei arata mai mult interes si respect pentru cultura locala. Unde mai pui ca poti beneficia si de preturi mai mici in magazine sau in piete. Nu de alta, dar vanzatorii pot creste intentionat pretul produselor daca sesizeaza sa esti strain si nu cunosti absolut deloc limba sau obiceiurile tarii.

5. Plateste cu leva in magazinele si in pietele locale. Iti va fi mai usor si, fara indoiala, vei iesi mai ieftin. Vanzatorii accepta si alte monede, dar schimbul valutar efectual la fata locului iti va dezabantaja bugetul.

6. De obicei, magazinele nu deschid mai devreme de 09:30 si nu inchid mai tarziu de 18:00. In timpul sezonului turistic de vara, se inmultesc magazinele de pe faleza, iar programul acestora tine pana seara tarziu. Bineinteles, si preturile produselor sunt mai mari decat in restul anului. Insa, si varietatea e mai larga.

7. Cele mai frecvente suveniruri raman in continuare articolele din piele si din blana. Pe langa acestea, vei gasi numeroase suveniruri care iti vot „fura” privirile, unele dintre ele chiar folositoare. Printre cele mai comercializate sunt palariile, canile, magnetii de frigider, seturile cu diferite condimente si, fara indoiala, sticlutele cu bauturi spirtoase produse local.

8. Bacsisul nu este un obicei comun in cafenelele si in restaurantele bulgaresti. Daca, insa, esti obisnuit sa oferi bacsis, poti rotunji pur si simplu suma datorata, pana ajungi la un bacsis pe care il consideri convenabil de ambele parti. Angajatii sunt intotdeauna amabili si sigur iti vei dori sa lasi bacsis.

• Despre Nisipurile de Aur

• Atractii turistice in Nisipurile de Aur

• Ce si unde mancam in Nisipurile de Aur

• Vacante in Nisipurile de Aur


Rezerva acum!