INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice din insula Corfu

Biserici, muzee si palate

Ofertele Europa Travel in Corfu

Corfu este una dintre cele mai populare destinatii din Grecia. Cu plaje magnifice in est si piscuri stancoase, golfuri adanci si plaje izolate in vest, Corfu beneficiaza de intregul magnetism turistic „obisnuit” al insulelor grecesti... si poate chiar de mai mult. Insula se evidentiaza prin muntii virgini si plajele inca neatinse de exaltarea turistica, dar si prin arhitectura venetiana antica a bisericilor, a muzeelor si a monumentelor istorice. Iata cateva dintre atractiile turistice istorice majore ale insulei Corfu:

Palatul Achillion

Palatul Achillion se afla in zona Gastouri, la 7 kilometri sud-vest de orasul Corfu, si a fost construit pentru Imparatesa Elisabeta a Austriei (Sissi), in perioada 1889 - 1892, de celebrul arhitect italian Raffaele Carito. Palatul Achillion se mandreste cu o arhitectura neoclasica si cu statuetele celebrului Ahile, eroul din mitologia greaca. Denumirea „Achillion” a fost data chiar de imparateasa insasi. Gradinile sale colorate au vedere spre orasul Corfu si spre Marea Ionica, frumusetea lor fiind ilustrata in filmul „Doar pentru ochii tai” din seria James Bond.  Palatul poate fi vizitat intre 08:00-17:00 si taxa de intrare costa 8 euro de persoana.

Muzeul Antivouniotissa

Muzeul se afla in „Muragia”, centrul vechi al orasului Corfu, in interiorul bisericii „Fecioarei Antivouniotissa”, construita in secolul al 15-lea. Initial biserica, Antivouniotissa a fost deschisa in 1984 si ca muzeu, de regretata Melina Mercouri, Ministrul Culturii al Greciei din acea perioada. Astazi, Antivouniotissa este singura biserica-muzeu din Grecia, unde sunt expuse artefacte precum icoane, obiecte antice, amintiri de familie si diferite picturi. Anual, in biserica Antivouniotissa se organizeaza doua slujbe religioase, in datele de 26 decembrie si 23 august, cand se sarbatoresc zilele Fecioarei Maria. Taxa de intrare este 8 euro depersoana, suma in care sunt incluse si intrarile la Muzeul de Arheologie, Cetatea Veche si Muzeul de Arta Asiatica din centrul vechi al orasului Corfu.

Muzeul de Arta Asiatica

Muzeul de Arta Asiatica (sau Palatul Sf. Mihail si Sf. Gheorghe) este unic in Grecia si se afla in cladirea fostului Palat Regal - Palaia Anaktora, din centrul vechi al orasului Corfu. Muzeul este unul dintre cele mai mai apreciate din Europa intrucat contine colectii particulare valoroase, oferite prin donatii de pasionati. Cea mai importanta colectie are 10.500 piese si a fost donata de Grigoris Manos, ambasador al Greciei in Extremul Orient. In cadrul muzelului poti vedea exponate importante din Pakistan si Afganistan (secolele 1-5 d.HR), Siam si Cambodgia (secolele 6-15 d.HR.). Parcarea de langa muzeu costa 3 euro, iar pretul unui bilet este de 8 euro de persoana si include intrarile in Cetatea Veche, Muzeul Bizantin (Antivouniotissa) si Muzeul de Arheologie. Muzeul de Arta Asiatica este deschis publicului marti-vineri, intre orele 09:00 si 17:00.

Muzeul Argeologic

Muzeul se afla in orasul Corfu, in Democratias Avenue – langa Corfu Palace Hotel – si detine o expozitie recunoscuta pe plan mondial, cu o uriasa valoare arheologica si culturala. Cele mai importante piese ale expozitiei sunt reprezentate de fontonul Gorgon (o piesa de 17 metri latime si 3 metri lungime, construita in jurul 585 i.Hr), un fronton din piatra poroasa (adus din zona de Figaretto, care dateaza din 500 i.Hr. si care prezinta un simpozion intre Dionysos si un tanar) si mai multe artefacte provenite din zona Mon Repos, in unde se aflau templele zeitatilor Hera si Apollon. Taxa de intrare este de 8 euro de persoana si include accesul la Muzeul de Arta Asiatica, Muzeul Bizantin si Cetatile Vechi, din centrul vechi al orasului Corfu. Din nefericire, in 2014, acesta este inchis pentru renovare.

Muzeul de Bancnote  

Muzeul de Bancnote se afla la 500 de metri de mers pe jos de piata principala a orasului Corfu, (Piata Sfantul Spiridon), la ultimul etaj al cladirii Alpha Bank - un conac frumos construit in stil neoclasic. Muzeul a fost inaugurat in 1981 si este unic in Grecia. Aici poti vedea matritele primelor bancnote, plicuri si timbre antice, precum si stampile vechi din cauciuc. Intrarea este gratuita si posibila doar in programul de lucru al bancii, respectiv luni - vineri intre 08:30 - 13:30.

Noua Fortareata

Cocotata in varf de dea, in "Agiou Markou" - nordul orasului Corfu, Noua Fortareata a fost construita de venetieni, intre 1572 – 1645. Cunoscuta si ca Noua Citadela, constructia a fost finalizata abia dupa 30 de ani de la ridicarea Vechii Fortarete si pe portile ei se afla emblema Leului Sfantului Marcu, identica cu cea a Leului din Piata San Marco, Venetia. O piesa aparte, care ilustreaza puternic arhitectura venetiana, din timpul dominatiei. Langa fortificatie se afla un restaurant care ofera privelisti spectaculoase. Parcarea costa 3 euro, iar taxa de intrare este de 4 euro de persoana.

Muzeul Scoicilor

Muzeul Scoicilor este situat in Benitses, la aproximativ 9 kilometri de orasul Corfu, si, in ciuda dimensiunilor mici, detine cele mai bogate colectii de scoici din intreaga Europa. Muzeul este deschis zilnic, intre orele 10:00 -19:00, iar taxa de intrare este de 4 euro de adult, 2 euro de copil si gratuit pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Biserica Sfantului Spiridon

Biserica Sfantului Spiridon (sau biserica Aghios Spyridonas) se afla in centrul vechi din orasul Corfu si este cea mai renumita biserica ortodoxa din Corfu. In interiorul ei se afla un sacrofag din lemn de esenta tare, construit in Viena, in 1867, cu decoratiuni exterioare din argint si 12 icoane mici facute din email. In interiorul sacrofagului se afla moastele Sfantului Spiridon. Biserica este pictata in stil renascentist, tavanul este impartit in 17 sectiuni delimitate de rame aurite si toate tablourile ilustreaza momentele importante din viata Sfantului Spiridon si a celor patru Evanghelisti. Biserica este deschisa in fiecare zi. Sfantul Spiridon este patronul insulei Corfu si eeste sarbatorit in fiecare an in data de 12 decembrie. 

Biserica Sfintilor Iason si Sosipatru

Biserica se afla in imediata apropiere a golfului Garitsa, la marginea cartierului Anemomylos, si la aproximativ 1.2 kilometri de centrul orasului Corfu. Aceasta este cea mai veche biserica a insulei si gazduieste moastele Sfintilor Iason si Sosipatru. Ea este construita in stil bizantin, din piatra si marmura, cu usi masive din lemn si un inalt turn-clopotnita. Interiorul bisericii pastreaza fresce din secolele XI-XIV si, potrivit arheologilor, actuala constructie dateaza din anul 1000 si a fost ridicata pe un alt lacas de cult, mai vechi cu secole. Biserica Sfintilor Iason si Sosipatru este unul dintre cele mai vechi si vizitate lacasuri de cult din insula Corfu, datorita arhitecturii si a istoriei sale.

• Despre Corfu

• Plaje in insula Corfu

• Restaurante in insula Corfu

• Vacante in Corfu


Rezerva acum!