INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vremea in Leptokaria

Clima si temperaturi

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Vara, din iunie pana in septembrie, vremea este calduroasa si perfect insorita, temperatura medie aflandu-se in jurul valorii de 30°C pe intregul sezon, cu o medie de 29°C in lunile iunie si septembrie si de 32°C in lunile de varf - iulie si august. Umiditatea este scazuta, iar aici noaptea este mai racoare decat in restul insulei, valoarea temperaturii medii fiind in jurul a 20°C. Pe langa aceste beneficii datorate pozitiei, statiunea se bucura si de vanturile de nord-vest, care ofera o briza racoroasa in timpul arsitei verii si conditii prielnice pentru practicarea sporturilor nautice.

Toamna, in octombrie si noiembrie, este cald si inca destul de insorit. Temperatura medie in octombrie este in jurul a 22°C si soarele inca straluceste cu intensitate pe cer. Ziua este perfecta pentru plimbari spre atractiile turistice ale statiunii si ale imprejurimilor, iar noapte unii ar spune ca este necesara o bluza. Cu toate acestea, multi considera ca lunile octombrie si noiembrie sunt perfecte si preferabile unei vacante in schimbul caldurii necrutatoare din timpul sezonului de varf. Vremea inca este buna de plaja, iar apa marii este ideala pentru inot. Noiembrie, insa, vine cu temperaturi mai joase, cu o medie de pana la 16°C. Este perioada in care statiunea inca mai gazduieste turisti, in special din Marea Britanie, existand zile destul de calde si insorite. Cu toate acestea, apa marii este destul de rece pentru inot.

Iarna, din decembrie si pana in februarie, temperatura medie este de aproximativ 10°C, iar minima atinge uneori 3°C. In unele zile ninge si poate fi furtuna, iar in altele vremea poate fi insorita si destul de placuta pentru plimbari romantice de-a lungul falezei. In partea montana, situata chiar in spatele statiunii, ninsoarea si ingheturile sunt destul de comune. Cu toate acestea, Leptokaria poate fi o destinatie de vacanta placuta chiar si in toiul iernii, datorita intimitatii si a ospitalitatii. Chiar daca nu este o destinatie de „iarna insorita”, unde sa poti face plaja de Craciun, daca vrei sa scapi de agitatie si sa te relaxezi cu familia de Sarbatori, Leptokaria este o alegere buna.

Primavara, din martie pana in mai, vremea se incalzeste rapid si soarele are o aparitie glorioasa, aproape neintrerupta. Temperaturile medii urca la 14°C in luna martie, 20°C in aprilie si 25°C in luna mai. Pana in mai, noptile sunt destul de racoroase, fiind necesar un pluover deasupra tricoului. Inceputul primaverii este perioada prielnica unei vacante daca vrei sa descoperi cum vegetatia se trezeste la viata si cum arata zona inmugurita. De prin aprilie, verdele muntelui incepe sa-si puna puternic amprenta asupra peisajului, iar in luna mai statiunea deja se aglomereaza cu turisti dornici sa incerce apa Marii Egee.

• Despre Leptokaria

• Mancaruri si distractii locale

• Obiective turistice in Leptokaria

• Vacante in Leptokaria


Rezerva acum!