INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice in Leptokaria

Manastiri, sate si situri arheologice

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Casa legendarului muzician si poet Orfeu, Leptokaria este una dintre cele mai cunoscute zone din Riviera Olimpica, situata intre poalele Muntelui Olimp si malul Marii Egee. Plaja statiunii este acoperita cu nisip si pietricele, marea este curata, lipsita de alge si arici de mare, iar faleza amenajata cu iz exotic este punctul suprem al romantismului grecesc. Din Leptokaria poti ajunge la obiective turistice importante ale Greciei precum ruinele antice din satul Dion, orasul Vergina, statiunea Litochoro, satul Pella, castelul Platamona, Valea Tempi si manastirile de la Meteora. De asemenea, din Leptokaria se organizeaza mini croaziere cu vaporul spre Muntele Olimp. Iar daca vrei sa vizitezi traseele montane si statiunile din imprejur, poti alege transportul cu autobuzul local, cu trenul sau iti poti inchiria masina, scuter, ATV, skijet sau barci cu motor. ti-am pregatit cateva obiective turistice importante, care atrag mii de turisti in fiecare an.

Litochoro

Litohoro sau „Poarta spre casa Domnului” este o statiune turistica, situata la 24 de kilometri de Katerini si la 90 de kilometri sud-vest de orasul Salonic, pe versantul estic al Muntelui Olimp, casa celor 12 zei din mitologia greaca. Statiunea se bucura de o imbinare unica intre munte si mare. Privelistea de pe Muntele Olimp este feerica, in timp ce malul Marii Egee ofera un numar mare de facilitati de cazare si distractie, care ademenesc numerosi  greci si straini, pe tot parcursul anului. Litochoro are scoli, banci, oficiu postal, port, centru sportiv, spital, muzeu, sala de concerte, centre comerciale si piete (plateies). De asemenea, statiunea are doua biserici importante: Agios Nickolaos, in centru, si Agios Dimitrios, in partea nordica, precum si unul dintre cele mai traditionale cimitire din Grecia, cunoscut sub numele de Hagios Athanasios. Exista autobuze regulate spre Katerini si un tren local care face 3 trasee pe zi, spre si dinspre Salonic si Larissa.

Manastirea Dionysios

Manastirea Dionysos este un loc pastrat cu sfintenie de 6 calugari, unde simti o liniste coplesitoare. Manastirea este situata la aproximativ 18 kilometri de Litochoro, intre doua parauri mici care se varsa in Raul Enipeas, la o inaltime de 900 de metri. Manastirea Dionysos a fondata in secolul al 16-lea si dedicata lui Agios Dionisios si Sfintei Treimi, iar, in ultimii 400 de ani,  ea a oferit un important sprijin economic si religios pentru aceasta parte a Muntelui Olimp. Domeniul sau cuprinde padurea Prionia, o moara de apa, o moara de grau si o ferma. In 1943, cladirea  a fost distrusa de doua ori, prima data de o bomba si a doua oara de trupele germane. De atunci, comunitatea locala traieste in Manastirea Metohi, langa Litochoro.

Dion

Micul sat Dion, cu strazi linistite si flori colorate la ferestre, sta mandru la poalele Muntelui Olimp, foarte aproape de tarmul Marii Egee. In interiorul lui se regaseste Dionul antic - orasul lui Zeus si unul dintre cele mai importante centre religioase ale Greciei. Satul isi datoreaza numele importantului sanctuar dedicat lui Zeus (Dias, de la „Zeus”) , liderul zeilor care locuiau pe Muntele Sfant. Ruinele orasului antic se afla la limitele orasului modern, situat la15 kilometri in sud-vestul statiunii Katerini, la 46 kilometri nord de Larissa si la 425 de kilometri nord de Atena. Langa orasul antic Dion se afla Parcul Arheologic, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia, unde sapaturile recente au relevat sanctuare, morminte, teatre, biserici si alte artefacte ce ilustreaza dezvoltarea din Epoca Fierului pana in perioada bizantina. Anual, aici se organizeaza un festival de teatru antic.

Muntele Olimp

Muntele Olimp este cel mai inalt munte din Grecia, atingand  2.919 metri, in varful  Mytikas (Nasul), si unul dintre cei mai inalti din Europa, de la nivelul marii. El se afla la aproximativ 100 de kilometri de Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia, si este faimos pentru varietatea sa de plante edemice. Datorita florei, a faunei si a formatiunilor geologice, in 1981, UNESCO l-a declarat Rezervatie a Biosferei. De asemenea, Comunitatea Europeana a inclus Muntele Olimp pe lista „Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa”. Printre padurile de pin ale muntelui traiesc peste 1.700 specii de plante, peste 100 specii de pasari (printre care acvila de munte) si aproximativ 32 de specii de mamifere, unele extrem de rare precum: capra neagra, pisica salbatica, mistretul si vulpea. Muntele se intinde pe aproximativ 500 de kilometri patrati, pe un segment circular cu diametrul de 25 de kilometri, si cuprinde patru zone cu vegetatie diferita. Orice traseu spre varful Muntelui Olimp porneste din orasul Litochoro, numit si „Orasul Zeilor”.

Castelul Platamonas

Castelul bizantin din Platamonas (Platamonas, in traducere plaja lunga) este situat in partea sudica a regiunii Pieria, in varful unui deal cu vedere spre mare. El a fost construit pe o pozitie-cheie, chiar vizavi de „trecerea” din Valea Tempi, care conecta in antichitate Tesalia de Pieria. Cea mai mare parte a castelului a fost construita in 1205 de regele franc al orasului Salonic, Bonifaciu e Monferèt, pe ruinele unui castel bizantin. Sapaturile arheologilor au scos la iveala o biserica bizantina din secolele X-XI, inconjurata de un cimitir ce dateaza din secolele XIV-XVII, o parte din zidul unei fortificatii ce dateaza din perioada elenistica si poarta dubla a castelului, protejata de doua turnuri. In fiecare vara, in incinta castelului sunt organizate Festivalul Olympus, Festivalul religios Agia Paraskevi (pe 26 iulie) si Schimbarea la fata (pe 6 august).

Waterland

Waterland este un parc acvatic din Salonic. A fost deschis in 1994 si este cel mai mare parc acvatic din Europa de Est, avand o suprafata de 150.000 de metri patrati. Waterland ofera in prezent sase piscine, piscina cu tobogane pentru copii, piscina de lux Cnossos, piscina cu valuri, River Crazy si SuperSlides. De asemenea, incepand cu anul 2008, parcul a fost amenajat cu o noua distractie: insula Piratilor. Waterland este situat in Tagarades, un sat de la marginea Salonic, pe drumul spre Halkidiki. Acesta este deschis in perioada mai – septembrie si aproximativ 100.000 de persoane il viziteaza in fiecare an.

• Despre Leptokaria

• Vremea in Leptokaria

• Mancaruri si distractii locale

• Vacante in Leptokaria


Rezerva acum!