INFORMARI PENTRU CALATORIE

Statiuni turistice din Sithonia-Halkidiki

Traseul turistic de coasta

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Sithonia este o simfonie de albastru si verde. Linia de coasta este variata si atractiva, cu porturi mici pitoresti, catune de pescari si plaje pustii de toate dimensiunile, inconjurate de arbori si arbusti inverziti. In ciuda aspectului primitiv, Sithonia nu duce lipsa de facilitati turistice moderne. Localnicii au avut grija sa imbine arhitectura constructiilor cu stilul traditional grecesc pentru a nu strica imaginea pitoreasca a statiunilor. Vei gasi hoteluri din toate categoriile, vile, campinguri si pensiuni raspandite pe intreaga insula. Fiecare zona are facilitati de divertisment si distractie, bratul reusind sa imbine placut ospitalitea si frumusetea traditionala cu placerile contemporane.

Sithonia se intinde pe 4 kilometri de-a lungul liniei de coasta. Nikiti este prima localitate din Sithonia si ofera turistilor plaje de nisip frumoase si case traditionale construite din piatra. Ea este una dintre cele mai vechi asezari din Halkidiki, care atrage prin plaje largi si paduri generoase de pini. Din Sithonia poti face dreapta spre satele din bratul Kassandra si Golful Toroneos sau poti face stanga pentru a vizita bratul Athos si Golful Siggitikos. Inaintand spre interiorul bratului Sithonia, peisajul incepe sa-si etaleze frumusetea prin imbinarea perfecta a marii albastre cu vegetatia salbatica inverzita. Drumul in jurul bratului poate fi destul de abrut la urcare si impadurit la coborarea spre mare.

Urmand drumul spre est, prima statiune pe care o vei intalni este Ormos Panagias, un catun pitoresc si un mic port. De aici, sunt organizate zilnic croaziere spre Athos. La 4 kilometri nord este Agios Nikolaos, cu case vechi din lemn si piatra, si Pyrgadikia, un mic sat de pescari situat frontiera de nord a bratului Sithonia. La sud de Ormos Panagias se afla Vourvourou, o comunitate administrativa care apartine orasului Agios Nikolaos, aflata la 120 de kilometri de Salonic si la 50 de kilometri de Polygyros. Orasul este oglinda dezvoltarii turistice de-a lungul coastei, cu zone impadurite si o multime de vile private nou construite in mijlocul vegetatiei.

Continuand spre sud, pe drumul spre Sarti, gasesti numeroase campinguri organizate, cel mai faimos fiind Armenistis situat intr-una dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Sarti este o statiune considerabila care se ridica la standardele inalte de calitate ale Sithoniei. Ea ofera o plaja lunga de nisip si o priveliste clara a bratului Athos. Chiar in spatele statiuni de pe litoral, la aproximativ 2 kilometri de drumul principal, se afla satul Sykia cu localnici prietenosi si extrem de ospitalieri. In partea cea mai sudica a bratului de afla Kalamitsi cu facilitati de camping, iar unul dintre cele mai atractive locuri turistice este golful Porto Koufo. La sud de Porto Koufo, in locul antic al Toroni, inca poti vedea ruinele vechi si fortificatiile care dateaza din antichitate, precum si ruinele ruinele bazilici Crestine timpurii.

Neos Marmaras este urmatorul oras, o statiune turistica feerica si cosmopolita, cunoscuta ca una dintre cele mai notabile statiuni din Macedonia. Aceasta este construita pe dealuri si este inconjurata de o frumoasa padure de pini. La estul si vestul ei, exista doua plaje lungi premiate cu „Blue Flag”, acoperite cu nisip fin, marginite de apa limpede si tucoaz a Marii Egee. Este zona in care gasesti numeroase magazine, numeroase restaurante cu specific pescaresc si o multime de baruri, pub-uri si discoteci. Pe o panta a dealului se afla si vechea asezare pitoreasca Parthenon, in cadrul careia locuintele sunt protejate si conservate de Guvern, iar la vest de Neos Marmaras se afla celebrul Porto Carras, una dintre cele mai mari si mai renumite statiuni de vacanta din nordul Greciei.

• Despre Halkidiki - Sithonia

• Plaje in Sithonia - Halkidiki

• Baruri si restaurante in Sithonia

• Vacante in Halkidiki - Sithonia


Rezerva acum!